Silvestrovský mejdan na emiminu :-)

11530
31.12.08 11:50

Silvestrovský mejdan na emiminu :-)

Milí uživatelé emimina,
jistě se dnes najde hodně těch, kteří budou slavit silvestrovský večer ve společnosti televize a počítače. Někdo proto, že má malé mimčo, někdo proto, že prostě nikam nechodí a pak se určitě najdou mnozí, kteří mají své partnery v práci ( jako já :cry: ).

A tak mě napadá, proč se nepobavit virtuálně. Zahnat nudu a neschopnost televize pobavit nás. Bavme se tady.

ZAČÍNÁME

......takže, co budeme jíst a pít - inspirujte mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
31.12.08 12:02

Ahoj,
tak i my budeme doma.
Ja jsem tehotna, takze to vidim na dzus, manzel si da asi pivko. A jist, popravde nic moc se mi chystat nechce, ale asi udelam slany strudl, ten mame vsichni moc radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
31.12.08 12:04

nazdar SAti, no vidis, co budeme jíst, to je tedy otázka??? lednice prázdná… chlopek pryč…
no aspon na zitra bych mela naložit tu čočku, ale ještě jsem ji nikdy nedělala :-)

no a na dnešek mam naložený vepřový s bambusovými výhonky. mňam!

Ale uvažovali jsme s chlopkem , že bychom mohli zavest nejakou tradici her na Silvestra. Koupit domu alespon jednu deskovou hru, nebo karty - jsmespolu uz hrůzu let a jeste nikdy jsme spolu nic nehráli. Možná začneme šachama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
31.12.08 12:06

Ahoj Sati a spol,
ne že bych teda přímo slavila u počítače, ale zapnutý ho mít budu.
Vaříme: česnekovou pomazánku na chuťovky
salát na chlebíčky česnekové trojúhelníčky z domácí pekárny
obloženou mísu

Pít budeme nejspíš dětský šampus :lol: . Možná vylovíme portské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
31.12.08 12:09

ahojky to je skvely napad.My meli jet na Silvestra na Lipno,ale bohuzel nam Tomik onemocnel,tak sedime doma.Pc urcite bude zapnute,tak se pridavam.K obedu mame kanci medajlonky s orestovanymi brambory a na vecer se uz chladi pomazanka, podmaz na chlebicky, 3 flasky sampana :lol: - kdyz uz sedime doma na prdeli,tak se aspon poradne najime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
31.12.08 12:27

Ahojky,

taky budeme doma. :wink: A protože přejedení jsme ještě od vánoc, na jídlo udělám jen malou obloženou mísu. :D K pití - to je jiná kapitola :lol: - mám naloženou skvělou bowli. Je opravdu úžasná, jen se musí dělat aspoň den předem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
31.12.08 12:54

Ahoj Sati a ostatní emimiňačky,
taky se hlásím do klubu opuštěných, jejichž manžel je v práci. Celý večer budu sama s holkama, takže žadnej mejdan nebude.
Na večer chystám domácí chleba s rozinkama a rajčata s mozzarelou. Popíjet budu vodu a kojící čaj :?
Ohledně programu v televizi mám pocit, že je to rok od roku horší, tak si možná pustím něco na DVD.
Mám dotaz: co vaše dětičky a rachejtle? Já se toho každý rok děsím, protože to Nikolku vždycky budilo a letos to budu mít ve dvojím vydání. Bydlíme na sídlišti a všude okolo jsou domy, ve kterých se lidi předhánějí, kdo udělá lepší ohňostroj a ten rachot je teda šílenej.
 Romana

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
31.12.08 13:02

Ahooooj.
Konečně pořádný mejdan :pankac: :pankac: :pankac:

Já nic extra nechystám. My jsme v podstatě slavili v noci na dnešek, páč jsme měli hlídání.
Naši chodí pařit na Silvestra už tradičně s partou, takže my máme smolíka :? Ale včera jsme si to vynahradili.

Dneska budeme baštit co lednice dá, jsou tam šunky, sýry, olivy, kapari… tak to nějak hodíme na talíř a bude to.
O půlnoci přípitek a pak hurá do pelechu, páč hujeři budou v šest ráno vzhůru. :evil:

:-) :-) :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
31.12.08 13:08

Dobrej nápad - u nás to bude klidnější a s DVD Cimrmanů, taky nejsme moc na to, co bude v televizi a k jídlu chleba z domácí pekárny, včerejší celozrnný se semínky a ciabatta s olivama, k tomu zelenina, trochu sýrů a přítel chce napect ještě minipizzy se šunkou.

Užijte si to tu pařmenky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.12.08 13:22

Tak u nás chlebíčky určitě nebudou, protože děcka jsou přejezené a oschly by. Udělám obložený talíř, na něj vše co máme rádi, chleba se právě dopekl ( je úžasné, kolik už nás peče doma 8O 8O ), pak jednohubky s česnekovou pomazánkou, nějaké to cukroví a asi nějaké vínko. Manžel dělá do půlnoci, takže si po příjezdu domů objednal vařonku :wink: .

Maki - jaký je recept na ty česnekové trojúhelníčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.12.08 13:23

JO a taky ten recept na tu bowli - ať se můžeme v novém roce zboulovat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
31.12.08 13:24

Tak u nás to bude pořádný mejdan, dětské šampáňo poteče proudem… :lol: Teď dělám jednohubky, jednoduché, šunka, sýr, rajčata, veku máznu vaječnou pomazánkou a bude…Máme tu neteř (9 let) a právě mi se synkem zdělili, že se prý budeme dívat na Mejdan roku z Václaváku. 8O To jsem teda měla jiné plány. :? Vidím to na nějaký kompromis. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
31.12.08 14:04

Tak my budem taky doma.
zrovna delam cesnekovku na jednohubky,vecer budou chlebicky(stejne to ale nikdo nebude jist) a sampano.
Cekam na recept na bowli at se muzem zboulovat v novem roce.
No a mrknem na nejaky video bo v telce nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
31.12.08 14:11

Recept na prima (zabijácké :lol: ) pití - se švagrovou tomu říkáme kompot : do velké mísy různé ovoce nakrájené na malé kousky - lepší jsou konzervované nebo kompotované. Zalít troškou (větší troškou :lol: ) vodky a dolít šampaňským až po vršíček mísy. My máme teda velikostně tak na tři kousky.
Naběračkou nalívat do širších sklenic… :wink: Velice chutné a velice nebezpečné :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
31.12.08 14:14

A tady jsou ty česnekové trojúhleníčky:

Suroviny:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí

nádivka:
125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
3 žloutky (lze vynechat)
sůl dle chuti
12 - 14 prolisovaných stroužků česneku

Postup:
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.

Trochu dost mi překynuly, protože jsme šli trošku slavit k sousedům a zapomněla jsem na ně. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová