Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milí uživatelé emimina,
jistě se dnes najde hodně těch, kteří budou slavit silvestrovský večer ve společnosti televize a počítače. Někdo proto, že má malé mimčo, někdo proto, že prostě nikam nechodí a pak se určitě najdou mnozí, kteří mají své partnery v práci ( jako já
).
A tak mě napadá, proč se nepobavit virtuálně. Zahnat nudu a neschopnost televize pobavit nás. Bavme se tady.
ZAČÍNÁME
......takže, co budeme jíst a pít - inspirujte mě ![]()
Ahoj,
tak i my budeme doma.
Ja jsem tehotna, takze to vidim na dzus, manzel si da asi pivko. A jist, popravde nic moc se mi chystat nechce, ale asi udelam slany strudl, ten mame vsichni moc radi.
nazdar SAti, no vidis, co budeme jíst, to je tedy otázka??? lednice prázdná… chlopek pryč…
no aspon na zitra bych mela naložit tu čočku, ale ještě jsem ji nikdy nedělala ![]()
no a na dnešek mam naložený vepřový s bambusovými výhonky. mňam!
Ale uvažovali jsme s chlopkem , že bychom mohli zavest nejakou tradici her na Silvestra. Koupit domu alespon jednu deskovou hru, nebo karty - jsmespolu uz hrůzu let a jeste nikdy jsme spolu nic nehráli. Možná začneme šachama.
Ahoj Sati a spol,
ne že bych teda přímo slavila u počítače, ale zapnutý ho mít budu.
Vaříme: česnekovou pomazánku na chuťovky
salát na chlebíčky česnekové trojúhelníčky z domácí pekárny
obloženou mísu
Pít budeme nejspíš dětský šampus
. Možná vylovíme portské.
ahojky to je skvely napad.My meli jet na Silvestra na Lipno,ale bohuzel nam Tomik onemocnel,tak sedime doma.Pc urcite bude zapnute,tak se pridavam.K obedu mame kanci medajlonky s orestovanymi brambory a na vecer se uz chladi pomazanka, podmaz na chlebicky, 3 flasky sampana
- kdyz uz sedime doma na prdeli,tak se aspon poradne najime ![]()
Ahojky,
taky budeme doma.
A protože přejedení jsme ještě od vánoc, na jídlo udělám jen malou obloženou mísu.
K pití - to je jiná kapitola
- mám naloženou skvělou bowli. Je opravdu úžasná, jen se musí dělat aspoň den předem. ![]()
Ahoj Sati a ostatní emimiňačky,
taky se hlásím do klubu opuštěných, jejichž manžel je v práci. Celý večer budu sama s holkama, takže žadnej mejdan nebude.
Na večer chystám domácí chleba s rozinkama a rajčata s mozzarelou. Popíjet budu vodu a kojící čaj ![]()
Ohledně programu v televizi mám pocit, že je to rok od roku horší, tak si možná pustím něco na DVD.
Mám dotaz: co vaše dětičky a rachejtle? Já se toho každý rok děsím, protože to Nikolku vždycky budilo a letos to budu mít ve dvojím vydání. Bydlíme na sídlišti a všude okolo jsou domy, ve kterých se lidi předhánějí, kdo udělá lepší ohňostroj a ten rachot je teda šílenej.
Romana
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
Ahooooj.
Konečně pořádný mejdan
![]()
Já nic extra nechystám. My jsme v podstatě slavili v noci na dnešek, páč jsme měli hlídání.
Naši chodí pařit na Silvestra už tradičně s partou, takže my máme smolíka
Ale včera jsme si to vynahradili.
Dneska budeme baštit co lednice dá, jsou tam šunky, sýry, olivy, kapari… tak to nějak hodíme na talíř a bude to.
O půlnoci přípitek a pak hurá do pelechu, páč hujeři budou v šest ráno vzhůru. ![]()
Dobrej nápad - u nás to bude klidnější a s DVD Cimrmanů, taky nejsme moc na to, co bude v televizi a k jídlu chleba z domácí pekárny, včerejší celozrnný se semínky a ciabatta s olivama, k tomu zelenina, trochu sýrů a přítel chce napect ještě minipizzy se šunkou.
Užijte si to tu pařmenky ![]()
Tak u nás chlebíčky určitě nebudou, protože děcka jsou přejezené a oschly by. Udělám obložený talíř, na něj vše co máme rádi, chleba se právě dopekl ( je úžasné, kolik už nás peče doma
), pak jednohubky s česnekovou pomazánkou, nějaké to cukroví a asi nějaké vínko. Manžel dělá do půlnoci, takže si po příjezdu domů objednal vařonku
.
Maki - jaký je recept na ty česnekové trojúhelníčky?
JO a taky ten recept na tu bowli - ať se můžeme v novém roce zboulovat
![]()
Tak u nás to bude pořádný mejdan, dětské šampáňo poteče proudem…
Teď dělám jednohubky, jednoduché, šunka, sýr, rajčata, veku máznu vaječnou pomazánkou a bude…Máme tu neteř (9 let) a právě mi se synkem zdělili, že se prý budeme dívat na Mejdan roku z Václaváku.
To jsem teda měla jiné plány.
Vidím to na nějaký kompromis. ![]()
Tak my budem taky doma.
zrovna delam cesnekovku na jednohubky,vecer budou chlebicky(stejne to ale nikdo nebude jist) a sampano.
Cekam na recept na bowli at se muzem zboulovat v novem roce.
No a mrknem na nejaky video bo v telce nic moc.
Recept na prima (zabijácké
) pití - se švagrovou tomu říkáme kompot : do velké mísy různé ovoce nakrájené na malé kousky - lepší jsou konzervované nebo kompotované. Zalít troškou (větší troškou
) vodky a dolít šampaňským až po vršíček mísy. My máme teda velikostně tak na tři kousky.
Naběračkou nalívat do širších sklenic…
Velice chutné a velice nebezpečné
![]()
A tady jsou ty česnekové trojúhleníčky:
Suroviny:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí
nádivka:
125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
3 žloutky (lze vynechat)
sůl dle chuti
12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
Postup:
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.
Trochu dost mi překynuly, protože jsme šli trošku slavit k sousedům a zapomněla jsem na ně. ![]()