Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za me jsou obe vakciny zbytecne. Ani jedna vakcina nechrani proti vsem kmenum, ale je proti vetsine rozsirenych. S tim, ze diky tomu ty mene rozsirene mohou nabirat na sile a hrde utocit. Naopak tato vakcina obsahuje kmen. ktery se u nas vubec nevyskytuje, protoze nebyla vyvinuta pro CR, ale tusim pro Anglii.Tady se farmaceutickym firmam moc nevyplati investovat do vyvoje. Vakcina dale nechrani proti zanetum stredniho ucha. Segry kluk, ockovany 4 davkami, ho mel v nose a rok kvuli tomu zvracel hlehy a zhubnul ve trech letech minus 4 kg.
Tady je celkem fundovana studie
http://www. vakciny. net/…P_pneumo. html
Z niz vyplyva, ze rocne je hlaseno jen zhruba 15 pripadu zavazneho onemocneni zpusobeneho pneumokoky u deti mladsich nez pet let.
Takže se to rve do statisíců dětí kvůli 15 případům ročně, z nichz mozna pulka jsou nedonosenci nebo celkove slabsi jedinci, kteri by chytili i cokoliv jineho.Za me, tedy jasne NE.
Obě jsou zbytečné, je to přílišný zásah do dětského tělíčka.
Synflorix…prevenar je vyraben mam dojem nekde v americe a je tedy prispusoben kmenum ktere se vyskytuji tam. Synf je vyraben v Belgii tudiz je vice pro kmeny ktere se vyskytuji v Evrope..one moje deti maji synfl. Je i proti mene kmenum nez prevenar tudiz to neni takova zatez jak prevenar
Ahoj, po přečetení mnoha článků a diskuzí jsem dala Synflorix, ale až v sedmi měsících ve zkrácené dávce 2+1. ![]()
U dcery jsem dala Prevenar 13, že je na více kmenů. Nedávám vše, ale prostě jsem chtěla. U syna naopak nedávám skoro nic. Budu ráda, když mu za týden vyjde v půl roce první očkování povinně už ![]()
Za mě Prevenar. Já jsem jako dítě pneumokok chytila. Oboustranný těžký zápal plic. Když si dnes vzpomenu, jak jsem v noci lapala po dechu, jak mě bolelo každé nadechnutí… Máma se mnou spala v křesle, abych mohla dýchat. Následky mám do dnes. Opravdu nechci se svým dítětem zažít něco podobného. Čím víc kmenů je podchyceno tím lépe.
@smurfka píše:
Synflorix…prevenar je vyraben mam dojem nekde v americe a je tedy prispusoben kmenum ktere se vyskytuji tam. Synf je vyraben v Belgii tudiz je vice pro kmeny ktere se vyskytuji v Evrope..one moje deti maji synfl. Je i proti mene kmenum nez prevenar tudiz to neni takova zatez jak prevenar
To je blbina. Kmeny jsou stejné, jen v prevenaru jsou některé navíc. podívej se sama na složení.
@Lenca.s.r.o
Prevenar 13. Obě děti mají. Neočkuju všechno, ale invazivní svinstva ano, meningokoky budou.
Na Pneumokoka (pneumonie) zemřelo roční dítě (jinak zdravé a neočkované, pro rypny)v našem blízkém okolí, takže tak.