Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
neřešila jste některá, že jste přijati do školky, ale nejste řádně očkovaný? Jak se k tomu stavěla školka? do 5.4. máme dodat potvrzení od lékaře o zdravotním stavu. Syn je pořád nemocný, takže teď očkovat nemůžeme, ale než nastoupí v září do školky, tak už by snad naočkovaný být měl. Jde mi o to, jestli je možné nějaké podmínečné přijetí, s tím, že potvrzení dodáme před nástupem. Rozhodně zajdu za doktorem a pak se domluvit ve školce. Když nás i tak nevezmou, nebudu jim to mít za zlé, co se dá dělat. ![]()
@iiiv Ahoj, řešila jsem to minulý rok, dcerka měla v době zápisu 2 roky a 2 měsíce a neměla MMR, školka řekla, že jim to nevadí ale že musím mít razítko od doktorky. Ta mi ho bohužel ale nedala a tak jsem v den posledního možného odevzdání přihlášky ráno dceru nechala očkovat a odpoledne jsem nesla papír s razítkem do školky. Dcerka byla nakonec přijata, druhou dávku budu dávat při nástupu do školy. Ať ti to vyjde ![]()
Jsme úplně ten stejný případ =) očkovat budeme jen do zápisu se to už asi nestihne… jsem zvědavá jak to dopadne =)
@iiiv Nás syn měl individuální očkovací plán. Ze zdravotních důvodu. Pediatricka to uvedla na přihlášce a plné doočkováni dobehlo v prvních měsících chození do školky. Nikdo nedělal žádné problémy.
Já myslím, že pokud by ti Dr. napsala do přihlášky, že do nástupu do školky bude doočkováno tak by to mělo být OK.
Trochu se obavam, ze v dnesni dobe neockovaci hysterie na tohle nikdo moc neuslysi… tedy ze by dr dala potvrzeni, jako ze ockovane decko je (tohle uz tu v dikusich bylo…dr.dala potvrzeni z dobre vule a matka uz samozrejme pote neockovala) nebo reditelka podminene prijala.
ani bych se jim osobne nedivila. Decko zavri doma, at nic nechytne, jeste to ockovani muzes stihnout.
Ahoj, mám to stejně, ředitelka mi syna přijala, s tím, že do záři budeme radne doočkovaní.. Ale asi je to o domluvě, my se známe, už tam mam straší dceru…ví, že to očkování je odložené kvůli nemocem, ne kvůli memu přesvědčení…
@BellinkaX já ale nemyslím, aby tam napsala, že je očkované když není. Ale aby napsala, že bude doočkované do nástupu do školky a maminka pak v září může do školky přinést ukázat třeba očkovací průkaz, že tomu tak je.
Nam dr. napsala, ze ze zdravotnich duvodu zatim ockovan na mmr nebyl, ale do nastupu do mš se to stihne. A vypsala tam ostatni ocko co uz mel. A normal nas do skolky prijali a nechteli ani v zari potvrzeni.
Nám tam doktorka napsala že priorix nemá ale bude doočkováno do nástupu. Ted měla neštovce tak nejdřív v květnu, samo když bude přijatá ![]()
@BellinkaX bohužel nestíháme, malý má rýmu a kašel, už asi půl roku v kuse, dneska jsem nás po 5. přeobjednávala na operaci uší
Kdyby to šlo tak ho naočkovat nechám. 6.4. nás čeká imunologie a alergologie.
Holky děkuji, dodaly jste mi naději, že to možná půjde. Ředitelka ve školce je moc milá a myslím, že se s ní dá rozumě mluvit, navíc je to kamarádka tchýně, ale nechtěla bych aby z toho měla nějaké problémy, kdyby ho právě přijali bez očkování. Starší syn už do této školky chodí, ale ten je řádně očkovaný, nikdy nebyl moc nemocný. Za to druhý je nemocný od šestinedělí pořád ![]()
Doktorka mi to odmítla napsat…prostě když není očkovaný tak není. Takže se nedostal. A to s očkováním vůbec neprudí a nechává vše na mně ![]()
@Liszane mě nejde o to aby napsal, že je očkovaný, ale aby potvrdil ostatní očkování a to, že MMR naočkujeme do nástupu.
U nás při dodatečném zápisu měli přijaté děti psané : přijat ( po doplnění očkování )