Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ve stredu jsme byly na ockovani, ve ctvrtek uz mela horecku, ktera trva doted. S tim, ze od vcerejska je to jeste horsi. Davam na stridacku panadol nurofen, co 4 hodiny. Klesne jen na chvili a po 4 hodinach ma zase 39. Navic presne nevim, kolik ma… Teplomer jednou ukaze 38,3 jindy 39,1. Vcera dokonce 41,3…jsem se vylekala. Vyzkouseli jsme snad vsechny teplomery, co se prodavaji. Ty digitalni menime, co ctvrt roku..me to nameri 36, manzelovi 35, 7… Tak jak potom muzu vedet, kolik ma dcera
Chladit se nechce, nutit ji nemuzu, akorat by z toho mela zachvat vzteku. Porad mi place, je mrzuta, boli ji oci, pusinka, brisko…
Meli jste nekdo taky reakci tak brzo a jak dlouho?
Vem jí na pohotovost… u nás byla teplota(38°) akorát během prvního dne po očkování, 41 je dost a i téch dnů mi přijde víc… byla předtím zdravá? neměla rýmu, nebo náběh na něco?
@micmonek Ne, při téhle vakcíně by reakce neměla být takhle brzo, takže se obávám, že jste se s očkováním potkali s začátkem nějaké jiné nemoci. Ad ta horečka, pokud by mi přes 41 ukázal rtuťák, tak mažu směr nemocnice.
Spíš bych řekla nějaká viroza. Moje děti měli oba teplotu až 5 den ( dle dr to prý nebyla reakce, ale aby to měli oba, to by musela být velká náhoda ) a teplota šla bez problémů dolů
@micmonek Syn měl teplotu až 9. den. Spíš se rozjela nějaká jiná nemoc. A pokud by dítě mělo opravdu vysokou teplotu, tak s nim teda nediskutuju, jestli zabal chce nebo ne.
Ockvani to spis neni. Ale 100 pro se to vyloucit neda. Nejpravdepodobneji se rozbehla nejaka jina nemoc co na ni byl nabeh. U nad to byl kasel druhy den. Alr u teploty 41 treti den bych mazala do nrmocnice.
A take bych chladila. Zabal je drastickej, ale jsou i jone zpusoby - octove ponozky ( pokud nema studene nohy), zabaly na lytka atd…
No tak to jste me nepotesily
Byla zdrava. Prvni davku jsme davali ve 2 letech a probehlo to myslim dobre, uz si nepamatuji, ale urcite nemela horecky. Tu druhou jsem ani moc nechtela davat. Jenze doktorka sla do duchodu a prisla mlada, kteta nas furt uhanela. Rikala jsem, ze ted nechci, mala nastoupila do skolky a byla porad nemocna. Ted kdyz jsme ockovaly, tak byla poprve od nastupu uz druhy tyden zdrava. Jsem z tech horecek nestastna, hlavne, kdyz nevim presne, kolik ma. Na pohotovost se mi vubec nechce. Nevim, jak jinde, ale v Ostave je pristup lekaru na detske pohotovosti tristni
Jak dlouho muze mit dite horecky nad 39? V patek a sobotu pres den byla lepsi, ale od soboty vecera je rozpalena.
Po vice jak trech dnech bych tak vysoke horecky resila s doktorkou. A zmerit v konecniku?
@micmonek Chce to přesný teploměr, ale já osobně bych do 41 počkala na dětskou doktorku.
Nenecha se, ani zabal, sprcha, ponozky, trisla, hlavicka, teplomer do konecniku uz vubec. Fakt ji nemuzu nutit, mala je strasne vzdorovita a nasilim se akorat vse zhorsuje. Uz jsme objednani k psychologovi, tak jen at se nedivite…fakt tohle,,bude to tak a basta,, u nas nefunguje
Ted ji to po tom nurofenu trochu slezlo, uz i oziva
uvidim tedy, jak to bude pres den. Jen doufam, ze ted nema nejakou nemoc a pak jeste prijde reakce na priorix. To je furt nejaky stres, strach o nemocne dite, o ztratu zamestnani. Tak ted si dobrovolne sama dala obklad na celo
Tak my jsme si tim prošly zrovna nedávno…dcera sla na priorix asi pred měsícem. Za dva dny najednou vysoké horecky kolem 40. Jeli jsme na pohotovost a tam nam řekli, ze takhle brzy reakce byt proste nemůže a ze se ji ockovanim rozjela nějaká viróza, kterou v sobe mela prý uz pri ockovani, ale jeste to nebylo poznat…za dalsi dva dny se rozjela rýma, kašel a naše praktická nam potvrdila chřipku. Takze to bude podle me spis neco takového.
Tak my byly pred 14ti dny na druhe, prvni absolutne bez reakce, zato ted jsme se asi taky potkali s nejakou virozou a ocko to akorat rozjelo. Ale patrim mezi ty co moc nesrazi, max v noci, mam zkusenost, ze pokudnamerim 38,9- 39,5 tak do hodinky do dvou to v klidovem tezimu klesne a rychleji se stim vyporadame. Ale kdyz bych namerila pres 40natoz 41, okamzite bych stim zacala neco delat. Pokud mate takovehle nesrazitelne teploty takto dlouho, je to na doktora.
Vic jak 41 urcite nemela, muj odhad podle ruky je 38,5-39,5 max. Ale teplomer je na… Manzel jel zasr pro novy. Ja nevim, jestli se ty baterky hned vybiji
Meli jsme rtutak od tchana, ten byl nejlepsi, bohuzel se nam rozbil. Jsem se divala na inzeratech, ze ty rtutaky obcas nekdo prodava, tak si ho poridime..jsou k nezaplaceni. Vzdyt i v nemocnicich si na ty digitaly stezuji. Snad teda vydrzime do rana. Jsem zvedava, co doktorka rekne, protoze me prijde, ze ani doktori poradne nevi, co si o priorixu myslet. Ta nase se tvarila, jako by o rekci na vakcinu nikdy neslysela.
@Šťopík tak rymu ma taky. Dokonce i me boli od patku v krku celkem dost. Byli jsme minuly vikend na bazene, tak je je fakt mozne, ze se ji neco rozjelo. A jak dlouho to u vas trvalo, byla pak jeste nejaka reakce? Meli jste atb?