Priorix - reakce druhy den?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
13.3.16 11:19

@medunka23 me se taky nelibi, ze do ni porad cpu ty leky. Kdyz vidim, ze se ma k zivotu, tak se to taky snazim trochu oddalit. Minimalne tedy pres den. Na noc na vzdy stacily 1-2 davky. Ale tentokrat fakt byla tak rozpalena, ze od vcerejska 4 hodin mela 5 davek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
13.3.16 11:34

@micmonek na antibiotika to nebylo…ty horecky mela asi tri dny a pak uz jen ten kašel s rymou. Dostala se z toho asi za tyden a 12-ty den po ockovani přišla dalsi vlna horecek. To uz byla ta reakce na ockovani a trvalo to asi jen dva dny bez jiných příznaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.3.16 12:23
Spíš taky myslím, že je to nějaká přidružená nemoc, ale těžko říct.
@micmonek píše:
Vic jak 41 urcite nemela, muj odhad podle ruky je 38,5-39,5 max. Ale teplomer je na… Manzel jel zasr pro novy. Ja nevim, jestli se ty baterky hned vybiji :think: Meli jsme rtutak od tchana, ten byl nejlepsi, bohuzel se nam rozbil. Jsem se divala na inzeratech, ze ty rtutaky obcas nekdo prodava, tak si ho poridime..jsou k nezaplaceni. Vzdyt i v nemocnicich si na ty digitaly stezuji. Snad teda vydrzime do rana. Jsem zvedava, co doktorka rekne, protoze me prijde, ze ani doktori poradne nevi, co si o priorixu myslet. Ta nase se tvarila, jako by o rekci na vakcinu nikdy neslysela.

já mám obyčejnej z aleixpresu, nestál ani dolar za kus, digitální, mám dva, jeden už přes rok, a měří super, když jsem teď při nemoci syna přeměřila i tím druhým, tak naměřili úplně stejně, a pak tu mám ještě jeden z datartu s kačenkou, za asi 50kč, a ten se liší o 0,1 stupně. ale častějc měřím tou čínou. a taky jsem tam koupila ušní, asi za 7 dolarů, na nco pro orienaci super, ukazuje cca o 0,3 stupně jinak, než ty digi, ale na noc to stačí, když nechci budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.3.16 14:12

@micmonek
reakce na priorix to neni, vzhledem k mechanismu pusobeni je to brzo. Zato virozy a chripka jeste radi. A pokud chodi do skolky, je celkem jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
13.3.16 20:33

@micmonek Ahoj, reakce to být může a s pravděpodobností nejvyšší i je. Trvej na zápisu do karty, hlas na SÚKL a případnou další vakcinaci velmi zvaž. Přeji, ať to malá zvládne ve zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.3.16 21:11

@vjerunqa na priorix ale bývá reakce až tak za cca 10dní, ty máš info že je možné okamžitě?? Mě by to zajímalo, moje malá do školky nechodí, ještě jsme s očkem čekali další 3 týdny poté co přišla do styku s nemocnou sestřenicí, takže jsem si myslela že to je přidružená nemoc. U nás byly teploty jen necelé 2 dny, ale šílený kašel a rýma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
13.3.16 23:37

@medunka23

Ano, mnoho dětí reaguje prakticky okamžitě. Traduje se, že díky mechanismu účinku vakcíny je to brzy, ale kdo zná skutečný mechanismus účinku? Kdo může přesně popsat, jak vakcína v každém jednom těle skutečně působí? Když do těla střelíš takovou dávku slušně řečeno jedovatého koktejlu

(jedna dávka rozpuštěné vakcíny (0,5 ml) obsahuje:
Morbillorum virus attenuatum
1 (kmen Schwarz) ne méně než 103,0 CCID50
Parotitidis virus attenuatum
1 (kmen RIT 4385, odvozený od kmene Jeryl Lynn)
ne méně než 10
3,7 CCID50
Rubeolae virus attenuatum
2 (kmen Wistar RA 27/3) ne méně než 103,0 CCID50
1 pomnoženo na buňkách kuřecích embryí
2 pomnoženo na lidských diploidních buňkách (MRC- 5)
Pomocnými látkami ve vakcíně Priorix jsou:
Prášek: aminokyseliny, laktosa, mannitol, neomycin-sulfát, sorbitol.

• další látky, které výrobce nemusí uvádět!),

nikdy nemůžeš předem vědět, co a kdy se stane. Navíc v příbalovém letáku se o časové prodlevě nehovoří:

"Podobně jako všechny vakcíny, může i tento přípravek způsobit nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Následující nežádoucí účinky se mohou vyskytnout po očkování touto vakcínou:
Nežádoucí účinky, které se vyskytly v klinických studiích s vakcínou Priorix jsou následující: 
Velmi časté (mohou se vyskytnout u více než 1 na 10 dávek vakcíny):

 zarudnutí v místě vpichu injekce

horečka 38 °C nebo vyšší

Časté (mohou se vyskytnout až u 1 na 10 dávek vakcíny):

 bolest a otok v místě vpichu injekce

horečka vyšší než 39,5 °C

 vyrážka (skvrnky)

 infekce horních cest dýchacích

Méně časté (mohou se vyskytnout až u 1 na 100 dávek vakcíny):

 infekce středního ucha

 otok žláz na krku, v podpaží nebo v tříslech

 ztráta chuti k jídlu

 nervozita

 neobvyklý pláč

 neschopnost spánku (insomnie)

 zarudnutí, podráždění a výtok z očí (zánět spojivek)

 bronchitida

 kašel

 otok příušních žláz

 průjem

 zvracení

Vzácné (mohou se vyskytnout u více než 1 na 1000 dávek vakcíny):

 křeče z horečky

 alergické reakce

Po uvedení vakcíny na trh byly dále hlášeny následující nežádoucí účinky, které se vyskytly v časové souvislosti s očkováním vakcínou Priorix:

bolestivost a zánět kloubů,

krvácení nebo snadnější tvorba modřin než obvykle, způsobená poklesem počtu krevních destiček

náhlé život ohrožující alergické reakce

zánět měkkých mozkových plen nebo míchy, mozku a periferních nervů,

Guillain Barréův syndrom (postupující obrna, až obrna dýchacího svalstva vedoucí k zástavě dechu)

Kawasakiho syndrom (hlavními příznaky tohoto onemocnění jsou například: horečka trvající déle než 5 dní, spojená s vyrážkou na trupu, která je někdy doprovázená odlupováním kůže na rukách a na prstech, otok žláz v krku, zarudlé oči, zánět sliznice rtů, úst a krku)

multiformní exsudativní erytém (onemocnění kůže, mezi jehož příznaky patří červené často svrbivé skvrny podobné vyrážce vyskytující se při spalničkách, které se začínají objevovat na končetinách nebo na obličeji a poté se šíří po celém těle)

příznaky podobné spalničkám a příušnicím

lehce probíhající spalničky

přechodný bolestivý otok varlat

Pokud se u Vašeho dítěte/Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci."

Není to hezké čtení.

Zkušenost u svých dětí nemám, Priorix nedostaly a nikdy nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.3.16 07:30

@vjerunqa tak příbalový leták znám, mě spíš zajímá jestli máš relevantní zkušenosti stím, že ta reakce začne hned. Jinak ono první dávku dcera neměla absolutně nic, ale dávala jsem prvních 5 dní před a 5 dní po homeo Thuja, tentokrát jsem stihla dát až po očku.
Ono pokud potřebuješ dát děti do školky celkem ti nezbývá nic jiného než je dát naočkovat, každý nemá tu možnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
14.3.16 08:09

@medunka23 Ano, mám. Těch zkušeností jsou mraky, stačí se trochu zajímat, ptát se.

Argument ohledně školky ponechávám bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
14.3.16 08:20

@vjerunqa Já zas tebe, neuvedla si jedinou zkušenost… takže informační hodnota tvého příspěvku je nulová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.3.16 12:58

@vjerunqa ale mě nejde o zkušenosti matek které si mohou myslet že to je po očkování, jde mi o relevantní informace z lékařských kruhů, opravdu příbalový leták vakcíny si můžu stáhnout kdekoli a ano, školku nech bez poznámek, je to prostě realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.3.16 14:36

Na srážení horečky funguje „vlažná koupel“:
Do vany se napustí cca 5 cm příjemně teplé vody. Do vany se dítě posadí (nebo položí a podpírá se hlava) a vodou z vany se dítěti 5 - 10 minut polévá tělíčko. Voda postupně chládne, takže nakonec ho poléváš poměrně chladnou vodou, ale protože je chládnutí vody postupné, tak je to dítěti příjemné, tj. není to to nepříjemný šok, jako když mu uděláš studený zábal. Po těch 5-10 minutách dítě osušíš, oblečeš a strčíš do postele, až po 45 minutách se změří teplota a pokud neklesla pod 39, tak se koupel může zopakovat (a zase po 45 minutách změřit, případně opět koupel zopakovat). Tohle mi poradili na pohotovosti, když mému několika měsíčnímu synovi nešla léky srazit teplota a stoupala ke 40. Od té doby nepoužíváme ke srážení horečky nad 39 léky, ale koupele. Zábaly ani chlazení vlažnou koupelí se nemají dělat, pokud jsou studené končetiny. (Nepamatuji si proč.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
14.3.16 22:05

@medunka23 „Relevantní informace z lékařských kruhů“, teď jsi mě pobavila :mrgreen:

Ne, vážně, jak už jsem psala, PL o časové prodlevě nehovoří a Petráš (proočko web vakciny.net) uvádí toto:

„Vedle běžných lokálních reakcí, které se zpravidla objevují bezprostředně po očkování nebo do několika málo hodin, se u zhruba třetiny očkovaných mohou dostavit opožděné reakce v podobě zvýšené teploty až horečky v období mezi 5. a 12 dnem po očkování. Není však výjimkou, že se jejich nástup může buď opozdit, nebo uspíšit. Přestože tyto reakce spontánně vymizí, je možné případně teplotu snižovat vhodnými přípravky, nejlépe vždy po poradě s pediatrem.“

Je pozoruhodné (viz např. tahle diskuze), že když začne dítě reagovat záhy, je hned jasné, že se jedná o „přidruženou nemoc“. No, hlavně, že je neprodleně identifikován viník :lol:

Jinak pro mne osobně jsou relevantní příběhy z mého okolí. A některé více než smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.3.16 09:29

Tak mame anginu, jelikoz jsme ji obe dostaly zaroven, tak to vypada, ze to neni z ocka, ale bohuzel se to takhle seslo. Doktorka rikala, ze reakce na ocko teprve muze prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
15.3.16 11:10

@micmonek Tak ať je dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie