Single domácnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.10.13 00:51

Za takove penize by nektere maminky skakali az nevim kam…ale co zbylo davame male na sporko at se ma jednou slecna dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
8.10.13 06:38
@Šílená Sonja píše:
Prosím tě, hlavně tu na miminu nepiš, že můžeš měsíčně rozfofrovat klidně i 40 000. Většina zdějších matek nemá takový rozpočet pro mnohačlennou rodinu. 8o
jak tu někdo psal - pracuješ v bance, počítat umíš, tak to jistě zvládně propočítat sama. Myslím, že 10 000 musí stačit na velmi luxusní život. Při plném vědomí toho, že jako singl tě tyjdou některé věci dráž, než právě ty mnohočetné rodiny - jako např vaření, energie atd.

A proč by to nemohla psát? ona přece nemůže za to, že někteří nemají peníze

• Citovat
  • Upravit
33916
8.10.13 06:51

@BlueIvy měla jsem to podobně. Dokážu měsíčně někdy utratit i přes 40tisíc. Založila jsem si stavebko což beru jako rezervu kdyby se něco stalo.Jsem spokojená a zbytek pak rozfofruju. Člověk je na světě jenom jednou tak si ten život má užívat :pankac: :pankac:

Příspěvek upraven 08.10.13 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
8.10.13 06:53
@Scharlota píše:
Já bych na tvým životě nic neměnila. Žiješ jen jednou tak si to užívej!!! Peníze budou a my nebudem. Pracuješ v bance a spočítat si prašulky umíš. I kdyby jsi skončila na pracovní neschopnosti, tak na nutné výdaje máš. A pokud by se ti stalo něco horšího (dlouhodobá nemoc nebo úraz) pojistila bych si úvěr pro klid duše. Já jsem si takto užívala asi do 30ti a nelituji ničeho ani jednoho jedinýho dne!
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
8.10.13 06:57
@nepř. G12 píše:
A proč by to nemohla psát? ona přece nemůže za to, že někteří nemají peníze

přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
8.10.13 06:58

@Seizdra každý den se z toho tvýho krasavce rozpotím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.10.13 07:48
@denisa 76 píše:
@Seizdra každý den se z toho tvýho krasavce rozpotím :mrgreen:

Kde? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.13 08:02

Já taky začínala žít ve 20 jako single, tak nechápu, proč jsou tu ty úštipné poznámky…
Za byt jsem platila něco kolem 3000, 1800 splátku na byt, a měsíčně se mi z platu kolem 12000 podařilo ušetřit tak 2000.
Ale to bylo před 15 lety.
Dneska mám byt, který můžu pronajímat a bydlíme s manželem v jeho bytě, všechno platíme napůl, takže za jídlo a věci do domácnosti dám cca 4000, bydlení 2700 (půlka nájmu manželovi včetně internetu), bydlení pronajímaný byt 2500, telefon 400, penzijní 2000 a měsíčně utratím tak kolem 1000 - 1500 (kafíčka, kosmetika, kadeřnice, takové „kapesné“). Pravidelné poplatky (TV, rozhlas, pojištění bytu, poplatek za odpad 500)
Zbytek ušetřím, samozřejmě do toho nemám započítané výdaje jako vánoce, narozeniny, výlety, oblečení (to utratím kolem 500-1000 měsíčně, když to rozpočítám) a podobně. Dovolenou ve výdajích nemám, to je pak měsíc, kdy šetřím míň.
Auto nemáme (myslím, že tady je u tebe prostor, kde ušetřit), pokud bydlíš taky v Brně, tak MHD je docela dobrý, včetně nočních rozjezdů a roční jízdenka taky za přijatelnou cenu.
Takže celkem moje čisté příjmy jsou 22000 výplata, 9000 nájem, náklady cca 13500 - 15000 a zbytek ušetřím.
Pravda, že nemáme žádné půjčky, tak záleží kolik splácíš hypo…
no, už vidím, jak se tu na mě všechny vrhnou

• Citovat
  • Upravit
4624
8.10.13 08:22

A kdy jindy by měl člověk spořit, než v době, kdy je singl a daří se mu finančně? Event. co nejdříve uhradit své finanční závazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
8.10.13 08:36
@Seizdra píše:
Kde? :lol:

všude i tam kde nikdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.10.13 08:42
@denisa 76 píše:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.10.13 08:44
@denisa 76 píše:

Ta profilovka jsi ty?? :mrgreen: Nemělas předtím nějakou animovanou, nějaký děcko (nebo medívka?) v košíku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.13 08:47

@denisa 76 @Seizdra to si holky můžete řešit jinde.. docela mimo diskuzi ne??

• Citovat
  • Upravit
33916
8.10.13 08:49
@Anonymní píše:
@denisa 76 @Seizdra to si holky můžete řešit jinde.. docela mimo diskuzi ne??

pardon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.10.13 00:27

Ne, opravdu nemohu za to, že někteří peníze nemají :) K tomuto bych jen řekla, že ty svoje nemám zadarmo, moje práce mě dost psychicky ždímá… Ale ty finance jsou silná motivace, že…

Jinak se celkem držím, už druhý měsíc jsem si stanovila přesnou částku, kterou mám na výdaje a zbytek šlo na spořící účet. Říjen je tedy náročnější měsíc - spousta svátků v rodině + ségra polokulatiny, ale zatím mi výpočet výdajů celkem sedí :)

Navíc přišel zbytek stavebka, tak to jsem dala na splátky za nábytek a zbytek doplatím po Vánocích a bude klid.

Jinak auto sice mám, ale vyloženě na delší trasy (nebo když vím, že někde budu do noci), po Brně jezdím zásadně mhd. Za tři roky, co ho mám jsem najela 10 tisíc km, takže výdaje za benzín se vejdu do 500/měsíc průměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat