Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem chlap a je mi 40 let. Jsem už tři roky po rozvodu a bohužel nemám ani děti, což mě strašně trápí. Kvůli covidové době a svojí introvertnosti jsem se uchýlil k hledání na seznamce. A to mě ještě víc utvrdilo v tom, že naprosto nerozumím, co ženy vlastně hledají. Skoro ve všech diskuzích se pořád opakují stížnosti, že na seznamkách jsou jen nepoužitelní dezoláti. A přitom normálně vypadajícímu chlapovi s vtipným inzerátem, co ženy oslovuje zdvořile, zajímavě a bez chyb, ŽÁDNÁ nepodepíše nebo mu sama nenapíše. Prostě žádná, nepočítaje pár pokusů zasloužilých matek 50+. Tak kde je zakopán pes? Na seznamce jsou jen dezoláti, ale stejně nás v reálu zajímají jen krasavci s jiskrou grázla v oku, co neumí napsat větu bez chyb?
Dej nám odkaz na inzerát, rozebereme tě pak do detailu. ![]()
Jinak držím palce, seznámení je o náhodě, všichni to známe, stokrát to nesedne a pak najednou Wow.
Asi záleží na tom, co kdo považuje za normální - sto lidi, sto chuti
![]()
A co hledáš ty? Píšeš o dětech, takže hledáš plus mínus třicítku. Když mi bylo třicet, tak bych o deset let staršího chlapa nechtěla. Dnes je mi 41 mám dvě děti a o mám o 9 let staršího. ![]()
Příklad inzerátu: jsem bezdětný, rozvedený chlap, který by ještě rád založil rodinu. Pokud pro naše budoucí dítě už máš sourozence, tak nevadí, alespoň nebude samo. Jsem elektrikář, takže se o zabezpečení nemusíš bát, celá rodičovská by ti zůstala na tvé koníčky. Mám zrekonstruovaný domek u Pardubic, ale pokud nebudeš spokojená, zařídím nám výlet do Ikei, aby ses tady cítila jako doma. Pokud jsi spíš městská holka, domek pronájmu a klidně za tebou do Pardubic půjdu. Rád chodím po horách, tak budu rád, pokud dovolenou u moře proložíme pár dny chození. Mohl bych tě pro začátek pozvat na procházku zakončenou večeří?
Příspěvek upraven 30.11.22 v 18:16
@Pepiino píše:
Ahoj, jsem chlap a je mi 40 let. Jsem už tři roky po rozvodu a bohužel nemám ani děti, což mě strašně trápí. Kvůli covidové době a svojí introvertnosti jsem se uchýlil k hledání na seznamce. A to mě ještě víc utvrdilo v tom, že naprosto nerozumím, co ženy vlastně hledají. Skoro ve všech diskuzích se pořád opakují stížnosti, že na seznamkách jsou jen nepoužitelní dezoláti. A přitom normálně vypadajícímu chlapovi s vtipným inzerátem, co ženy oslovuje zdvořile, zajímavě a bez chyb, ŽÁDNÁ nepodepíše nebo mu sama nenapíše. Prostě žádná, nepočítaje pár pokusů zasloužilých matek 50+. Tak kde je zakopán pes? Na seznamce jsou jen dezoláti, ale stejně nás v reálu zajímají jen krasavci s jiskrou grázla v oku, co neumí napsat větu bez chyb?
Sice to není můj obor, ale jako první mě napadlo, jestli sis nezvolil stejnou přezdívku jako tady. ![]()
A jinak se můžeme zkusit zeptat experta, @Pírko2 nástup ![]()
@Sisika9 píše:
Příklad inzerátu: jsem bezdětný, rozvedený chlap, který by ještě rád založil rodinu. Pokud pro naše budoucí dítě už máš sourozence, tak nevadí, alespoň nebude samo. Jsem elektrikář, takže se o zabezpečení nemusíš bát, celá rodičovská by ti zůstala na tvé koníčky. Mám zrekonstruovaný domek u Pardubic, ale pokud nebudeš spokojená, zařídím nám výlet do Ikei, aby ses tady cítila jako doma. Pokud jsi spíš městská holka, domek pronájmu a klidně za tebou do Pardubic půjdu. Rád chodím po horách, tak budu rád, pokud dovolenou u moře proložíme pár dny chození. Mohl bych tě pro začátek pozvat na procházku zakončenou večeří?Příspěvek upraven 30.11.22 v 18:16
No, moc vtipnej ten inzerát teda není. Spíš tuctovej. ![]()
@Sisika9 píše:
Příklad inzerátu: jsem bezdětný, rozvedený chlap, který by ještě rád založil rodinu. Pokud pro naše budoucí dítě už máš sourozence, tak nevadí, alespoň nebude samo. Jsem elektrikář, takže se o zabezpečení nemusíš bát, celá rodičovská by ti zůstala na tvé koníčky. Mám zrekonstruovaný domek u Pardubic, ale pokud nebudeš spokojená, zařídím nám výlet do Ikei, aby ses tady cítila jako doma. Pokud jsi spíš městská holka, domek pronájmu a klidně za tebou do Pardubic půjdu. Rád chodím po horách, tak budu rád, pokud dovolenou u moře proložíme pár dny chození. Mohl bych tě pro začátek pozvat na procházku zakončenou večeří?Příspěvek upraven 30.11.22 v 18:16
Ale zase na ten barák nějaká zabrat mohla, to je fakt. ![]()
@Sisika9 píše:
To myslíš vážně? ![]()
Tohle nepíše chlap, ale submisivní bačkora. Životě bych mu neodpověděla, ta zoufalost, aby se zavděčil za každou cenu, z toho úplně čiší. ![]()
@Pepiino píše:
Zas nebuď tak pesimistický, lidi si musí sednout, to chce čas… Nejsi na špatný seznamce? A pak každý považuje za zajímavé a vtipné něco jiného. Okopíruj text tvého inzerátu, třeba v něm je něco divného, co tobě připadá vtipné…
@bigl píše:
To myslíš vážně?
Tohle nepíše chlap, ale submisivní bačkora. Životě bych mu neodpověděla, ta zoufalost, aby se zavděčil za každou cenu, z toho úplně čiší.
No bačkora úplně ne, ale je to divný seznamovací inzerát. Spíš chtěla autorka ukázat, jak by měl její potenciální vyvolený přemýšlet a zároveň, že je zajištěný a přizpůsobivý…
Jo, taky mi to přijde podpantoflácké. Teda nic proti tomu, moc jsem chtěla vždy hodného muže s domem, ale bohužel mě takoví vůbec nepřitahují a mám ráda ty, co si prosazují svůj názor, jakoby nezkrotné, co ale zase mají hluboko do kapsy. Mám ráda muže s názorem, vtipem, jiskrou. Mě někdo osloví a zajímá a někdo prostě ne. Ale zase pokud jsi introvert, tak třeba moje kamarádka je takový generál a má tyto hodné typy mužů ráda, takže myslím, že buď na seznamce přirozený a ta pravá pro tebe si tě najde.
@bigl píše:
To myslíš vážně?
Tohle nepíše chlap, ale submisivní bačkora. Životě bych mu neodpověděla, ta zoufalost, aby se zavděčil za každou cenu, z toho úplně čiší.
Nejspíš pro něj nejsi cílová skupina. Prostě byste se k sobě nehodili.
@safina píše:
No bačkora úplně ne, ale je to divný seznamovací inzerát. Spíš chtěla autorka ukázat, jak by měl její potenciální vyvolený přemýšlet a zároveň, že je zajištěný a přizpůsobivý…
No já bych si vživotě do inzerátu nedala, že vlastním někde dům, ale když bude chlap chtít, tak se za ním odstěhuju do bytu x kilometrů daleko a dům pronajmu. Tohle je podle mě zoufalost nejhrubšího zrna.
@ZuzaM píše:
Nejspíš pro něj nejsi cílová skupina. Prostě byste se k sobě nehodili.
Ale to on nepsal. To tu psala jedna, co by si představovala, co by měl ten její budoucí vyvolený asi napsat, aby ji zaujal.