Sinupret při kojení

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
8.10.19 19:52

Sinupret při kojení

Ahoj, máte někdo čerstvou zkušenost s kapkami Sinupret v těhotenství nebo při kojení? Lékárnice mi je doporučila i když jsem se 2× ujišťovala, zda je můžu když kojím půlroční dítě. Vyfotila jsem, co je napsáno v příbalovém letáku.. Pátrala jsem na internetu a našla jsem pár odpovědí, že se může. Jenže to je třeba rok a půl i déle starý dotaz a dnes to může zase jinak, tak teď nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2349
8.10.19 20:07

Výrobce negarantuje bezpečnost a nedoporučuje užívat během kojení. Je zajímavý, že ti to v lékárně doporučili, už jenom proto, že je v těch kapkách třeba alkohol, že jo (neprofesionální). Pokud máš nějakej akutní příšernej zánět vedlejších nosních dutin a vyzkoušela jsi všechno jako různý spreje, nosní sprchu a podobně, tak to prostě ber a mléko pár dní odsávej, se svět nezboří. Tolik z pohledu lékárnice. Jinak já osobně bych to asi normálně brala i při kojení, ale svým pacientům bych to v životě nedoporučila, protože jakejkoli průšvih by šel za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.10.19 20:10

@la.or3 mela jsem zkusenost namzacatku tehotenstvi. Ptala jsem se jak prakticke, tak gynekologa a pak lekarnice a vsichni mi potvrdili, ze muzu. Byla jsem tusim 11tt. Dite je zatim v poradku. mTakze pokud to nebudes pit na litry muzes ho. Pro jistotu ho muzes nechat trochu zvetrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
8.10.19 20:22

U všech léku je tohle psáno a to proto že žádný lék nikdy netestovali na těhotných… a testovat nebudou! Takže jsou prostě chránění kdyby se něco stalo s těhotenstvím a někdo by to chtěl pak svést na ten lék. Je to psané i u paralenu, kapek do nosu.. u všech léku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
8.10.19 20:26

A sinupret je myslím vhodný od 2 let, ne? takže bych si to jako kojící dala…do mlíka se dostane minimum. Nedala bych si něco co píšou nee kojící a nee pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.10.19 20:42
@Veru1987 píše:
U všech léku je tohle psáno a to proto že žádný lék nikdy netestovali na těhotných… a testovat nebudou! Takže jsou prostě chránění kdyby se něco stalo s těhotenstvím a někdo by to chtěl pak svést na ten lék. Je to psané i u paralenu, kapek do nosu.. u všech léku.

Hodně hodně velká blbost tohle. Velká řada léků testovaných na těhotných a kojících je, třeba zrovna ten Paralen, kapky do nosu… Když něco s jistotou nevíme, nepíšeme to na ty internety, že jo. Takhle ostatně vznikají hoaxy. Ale v principu je pravda to, že si výrobce v tomhle případě zejména kryje záda. V tom přípravku fakt není nic, co by tomu miminku mohlo reálně ublížit, i kdyby to bejlí nakrásně nějak přecházelo do mléka. Takže za mě má Sinupret taky zelenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.10.19 20:44

@Pruhovaný_mýval hele a co Sinupret v tabletach? Tam alkohol neni vubec zadny, jaky je rozdil mezi kapkami a tabletami (krome skupenstvi). Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.10.19 20:56
@janickaIII píše:
@Pruhovaný_mýval hele a co Sinupret v tabletach? Tam alkohol neni vubec zadny, jaky je rozdil mezi kapkami a tabletami (krome skupenstvi). Diky

Tak je rozdíl ve složení, tzn. v těch kapkách je alkohol (u lidí nebývá problém, nicméně někdy se dává Sinupret i zvířátkům, a tam to škodí, nebo Muslimům to třeba dost silně vadí). V tabletách jsou zase jiný pomocný látky, který nemusej bejt dobře snášený, takže ano, rozdíly jsou. Já teď nevím, jak je to přesně v ČR, ale u nás máme Sinupret klasik, forte a intens ve formě dražé, pak kapky a sirup. Rozdíly jsou v tom, na co se co používá. Třeba sinupret klasik a forte se dává na klasickou rýmu, když je ucpanej nos a do toho zelený nudle, intens na hnisavý záněty vedlejších nosních dutin. Kapky se dávkujou individuálně v podstatě na všechno. Sirup je pro děti a je bezalkoholní a sladkej, takže to neplivou :D skupenství je jednoznačně důležitej faktor, protože někdo ti tabletu třeba nespolkne. Toliko k rozdílům. Co se týče vhodnosti ke kojení, dala bych asi ty dražé, že je to bez toho alkoholu, ale jinak mi to nepřijde jako velký téma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.10.19 21:02

@Pruhovaný_mýval Super, díky za vysvětlení. :palec: v ČR sirup není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.10.19 21:09
@janickaIII píše:
@Pruhovaný_mýval Super, díky za vysvětlení. :palec: v ČR sirup není.

škoda, ten je zrovna docela super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.10.19 21:22

Děkuji všem za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...