Sirotčí důchod, mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sirotčí duchod
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost, nebo jestli mi nemůže někdo pomoci s mým problémem.
Po smrti mého tatínka mám jako student nárok na sirotčí důchod, podala na OSSZ potvrzení o o studiu. Bylo mi řečeno, že SSZ v Praze má na vyřízení max.3 měsíce, ale tři měsíce se nedělo nic, nepřišlo mi žádné vyjádření ani peníze. Rozhodla jsem se tedy navštívit opět OSSZ, kde mi bylo řečeno, že nevědí co se s tím děje a že SSZ v Praze budou urgovat. Další týden se nic nedělo. Opět jsem navštívila OSSZ a uřednice zavolala do Prahy kde jí bylo řečeno, že můj sirotčí důchod je na exekučním oddělení. Poté mi uřednice OSSZ dala telefoní číslo na toto oddělení kam jsem zavolala a vysvětlila svou situaci.Po telefonu mi bylo zděleno, že můj důchod mají nastarosti, ale že žádnou pohledávku na mé jméno nemají. Ano, protože žádná pohledávka na mé jméno není! Již je to přes 100 a já stále nevím co s mým důchodem je. Děkuji za reakce. chtěla jsem se optat zda jde podat nějaká stížnost za nedodržení 3 měsícu děkuji za jakou koliv pomoc
Příspěvek upraven 08.04.16 v 11:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli to uz melo byt vyrizeny, tak bych vedouci poslala pisemny dotaz. Po telefonu si te muzou prehazovat jak horky brambor a pri tom to dal neresit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono já našla na netu toto: 13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení
Rozhodnutí o přiznání dávky je orgán sociálního zabezpečení povinen vydat nejpozději do 90 dnů ode dne zahájení řízení.
Tato lhůta se prodlužuje o dobu, po kterou se např. došetřují rozhodné skutečnosti u zaměstnavatelů, úřadů aj.
Takže pokud byly nejasnostico se týče pojištění či jiné, tak to nemusí být pouze těch deklarovaných 90 dní, lze tam schovat jakákoli doba. Jinak bych řekla že je to snad stejně jako s rodičákem, že pokud ti nezačne chodit hned, tak v okamžiku kdy to schválí, ti zpětně vyplatí za ty měsíce kdy se to vyřizovalo, ale to se raději zeptej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezlob se, ale to mě dostalo do kolen. Ty jsi siroDek? Já myslela, že sirotek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vyřídili sirotčí důchod za 5 měsíců a peníze vyplatili zpětně.
Musela jsem napřed doložit veškeré papíry co po mě chtěli a pak to teprve řešili, to je jasné. Jaká je lhůta nevím.
- Citovat
- Upravit
Papíry všechny byly doložené okamžitě kdy se vyřizizovala žádost podotýkam 90 dni se nic nedělo až když sem tam začla volat tak to předaly dále..
Vím že to přijde zpětně ale ono čekat nějaké 4 měsíce na vyplacení mi příjde trošku moc.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božena1994 jak jsem ti dávala ten odkaz, oni musí posoudit jak tatínek splňoval podmínky na soc pojištění, hele dám blbej příklad, ale mě taky posuzovaly PPM tak, že v srpnu jsem jim dala žádost, od října jsem nastoupila a první peníze jsem dostala až v prosinci. Být samoživitelka, tak se asi pasu. To je bohužel realita úřadů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 Já boužel žiji sama takže ty 4 měsíce jsou promě dlouhá doba. Když jsem tam volala pani mi řekla že je to schválené ale že se to boužel zdržuje a že neví zda tobpříjde ted v dubnu no uvidíme budu to urgovat co dva dny ono je to přestane bavyt až jim tam budu volat furt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem zůstala sama, musela jsem počkat, prostě dřív mi nic nedali…
- Citovat
- Upravit
@Božena1994 hele držím palce, upřímně my už byly taky dost vycuclí, když si vezmeš že počítáš že ti ty prachy přijdou, do toho malý dítě, no byla to šílená situace, ale naštěstí jsme měli aspoň nějaký příjem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kejt2 Rok určitě čekat nebudu
to tam raději budu volat obden bylo mi zděleno že maj na to 90 dní podám na ně stížnost u hlavního šéfa a na nějaké keci jejich nejsem zvědavá seděj tam z prominutím na prdely celý dny a nejsou schopni co koliv vyřídit..
začly něco dělat až když jsem se naštvala a zavolala jim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, vyplatí to samozřejmě pozpátku, ale z čeho žít tu dobu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit