Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
byly jsme ve třech týdnech na kontrole kyčlí, nález je IIa, máme dávat široké balení - tři pleny. Chtěla bych se zeptat, zda pokud dávám papírovou plenu, mám dávat na ni ještě tři látkové nebo stačí dvě. V těch třech je malá šíleně narvaná, nevejde se mi pomalu ani do dupaček. Můžu případně dávat ty látkové pleny v plenkových kalhotkách přes dupačky?
Ahoj, taky jsem musela davat siroke baleni. Davala jsem 2 pleny pres papirovou a na to ty kalhotky na suchy zip. Podle obleceni - pokud se mi to veslo do dupacek, tak dovnitr a pokud jsme byli jen doma, tak jsem klidne dala ty latkovky pres dupacky nebo overal.
@Sofie2013 u prvního jsem musela dávat, dávala jsem jednorázovku a 2 pleny na to. Je fakt, že to široké balení bylo fakt naprd, protože přesně to samé, co ty - nevešel se do oblečení ![]()
Tak to jsem rada, ze jste davaly jenom dve pleny, budu tedy taky davat dve, ty tri mi prijdou fakt moc.
Mi v porodnici rekli, ze pres jednorazovku staci jen jdna plena, protoze drzi tvar. Pokkud to teda neni ta tenka jakoby slipovka. 3 ctvercove pleny se maji davat jen pokud pouzivate pouze latku a ne jednoraz pod to. Ja ale latkuju a davam kalhotkove pleny, ty jsou siroke dost. Tak doufam, ze na sesti tydnech to bude uz lepsi..
Měli jsme dávat, dávali jsme jen na noc, páč mi s tím holka pořád křičela, se jí to nelíbilo..nožky byly v pořádku!
U první jsem poctivě dávala a ve 3 letech jdeme znova na kontrolu. U druhé jsem na to hodila bobek a už na 4 m dobrý.
Na přednášce fyzioterapeuta jsem se dozvěděla, že klouby se dovyvíjí pohybem…
tak si z toho vyber. ![]()
@Sofie2013 a nedavej je presne na sebe, at se to na zadickas pekne „rozplyne“..doufam, ze chapes. ![]()
@Sofie2013 Take jsem na papirovku davala jen jednu latkovou
. A s tim balenim jsem nejdriv byla nestastna, mala se mi z toho vyvlekala a tvar to nedrzelo. Nastesti mi dr poradila takovy latkovy „obal“ na suchy zip a bylo to v pohode a veslo se mi to i do obleceni ![]()
Dávala jsem široké balení běžně až na oblečení, bylo to v zimě, takže v kočárku byla přikrytá a nic nebylo vidět. Dávala jsem jednorázovou plenu a na to ještě tři složené látkové - raději podle rady lékaře, nerada bych si později vyčítala případné zdravotní problémy týkající se kyčlí dítěte.
Mam cerstvy mimino a ortoped, co dela kontroly u nas ve meste doporucuje vsem bez rozdilu davat siroke baleni. Zadne zatizeni v rodine na kycle nemame. Doktorovi je 70, chodil k nemu manzel uz pred 40ti lety. Vsude se docitam, jak je preventivni siroke baleni zastarala metoda a uplne k nicemu. Tak nevim, co si z toho mam vybrat. Nechce se mi do toho. Mate nekdo pokrokovejsiho doktora? Davali jste/nedavali?
@Pajka89 dojdi si jinam, úplně jednoduché. Dávala jsem xprotoze jsem musela. Preventivně ne
@Pajka89 ja nedavala ani na kycle IIA, kde se take rozchazi nazory, zda davat nebo nedavat. Ortoped rikal davat, tak jsem nedala
a pristi kontrola vse ok, tudiz se mi potvrdil nazor, ze kycle se pri takovem nalezu dovyvinou spravne. Takze na tvem miste bych nedavala vubec, kdyz je to jen prevence
Preventivne je to zbytecne. Nedavala jsem, ani to nikdo nedoporucoval.
Ortoped taky doporučoval preventivně dává, dítě nemělo žádný problém. Nedávala jsem