Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja měla komplet rupturu třetího stupně. Je to devět měsíců a stále to není OK. Po třetím dítěti půjdu na operaci
potřebuješ neco konkrétního?
Já byla nastřižená + roztržená skoro ke konečníku. Šití jsem dost dlouho cítila a nyní po 7 letech mi to stále občas při tlačení malinko praskne, ale nic hrozného, abych to řešila - Dr. nabídla, že by se to dalo vyřešit, ale nechtěla jsem, protože mi nijak zvlášť nevadí. Doporučovali mi také masírování, aby kůže byla pružnější a lépe se zhojila
NO mě jde hlavně o to, že když jdu na velkou, tak, ono to zní blbě, ale strašně dlouho se nemůžu utřít do čista… může to být tím? ![]()
Příspěvek upraven 12.05.17 v 12:55
@kochichak myslím, že může - já od té doby používám raději vlhčený toal. papír, protože mi to přijde šetrnější než to drhnout
toaletákem
@kochichak píše:
NO mě jde hlavně o to, že když jdu na velkou, tak, ono to zní blbě, ale strašně dlouho se nemůžu utřít do čista… může to být tím?
Jo jeto tim.Mam to stejne chodim se pokazde sprchovat.
Potom co použiješ vlhčený ubrousek, je dobré se natřít Bepanthen mast, aby se ti to místo nevysušovalo - ta mast, co je i na miminka
@Tichošlápek pozor, vlhcene ubrousky dokážou dost nepříjemně ucpat wc. Používáme vlhceny toaletní papír z Tesca, mají ten lepší u dětských vlhcenych ubrousku, jen je tam napsáno toaletní papír
Osetrovala jsem si prasklinky kolem kondeniku a stehu sudocremem ale myslim ze je na to vhodny jakykoli detsky krem, po porodu behem pul roku se mi udelali boulicky 1 cca po 2 mesicich mazala jsem taky sudocremem do 2-3 bylo po bolistce a uz par mesicu ani vidu ani slechu
a taky pouzivam vlhceny ale i tak se mi stalo ze mi to prudcim pohybem popraskalo ![]()
Máte někdo zkušenost s tím, že se na šié hrázi udělala během šestinedělí bolestivá bulka? Nemůžu skoro chodit, mám křeče v pravé noze, sedět můžu jen v určitých polohách, na kruhu nebo polštáři nebo na záchodě to nejde, ale na posteli třeba jo.
Zítra jdu k doktorovi, ale bojím se řezání. Dělali vám to někomu? Umrtvuje se to? Jak moc to bolí? Šití po porodu mi (prý) umrtvili, ale stejně jsem u toho brečela bolestí.
Boule se mi udělala 16 dní po porodu, to jsem si myslela, že stehy už vypadaly, takže to zanícený steh asi nebude…
Mela jsem bulku a bolelo to jen na zachode. Chodila jsem omyvat a mazala sudocremem ale uciny bude i jiny detsky krem treba bepanthen v tvem pripade uz to ale bude horsi kdyz ti to jde do nohy urcites s tim dojdi na gyndu a uvidis treba budou antibiotika. ![]()
@Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost s tím, že se na šié hrázi udělala během šestinedělí bolestivá bulka? Nemůžu skoro chodit, mám křeče v pravé noze, sedět můžu jen v určitých polohách, na kruhu nebo polštáři nebo na záchodě to nejde, ale na posteli třeba jo.
Zítra jdu k doktorovi, ale bojím se řezání. Dělali vám to někomu? Umrtvuje se to? Jak moc to bolí? Šití po porodu mi (prý) umrtvili, ale stejně jsem u toho brečela bolestí.
Boule se mi udělala 16 dní po porodu, to jsem si myslela, že stehy už vypadaly, takže to zanícený steh asi nebude…
Měla jsem takto abces. Musela jsem na vyčištění, bolelo to, ale žádné drama. Úleva byla skoro okamžitá
@Anonymní píše:
ahojky já měla také rupturu 3 stupně a navíc vyhředlí konečník…přesně tohle se my udělalo 8 dní po porodu bulka v ní hnis a zanícený steh to nebyl…musela jsem na vyčištění a následné přešití pač to bylo hluboké ale jen 2 stehy mě to umrtvili…co můžu doporučit tak umítat odvarem z dubové kůry a heřmánku…já musela při i po čůrání jinak bych se zbláznila jak to 3 dny pálilo a táhlo…utírala jsem se jen vlčenýma intimníma ubrouzkama…umývala se intinním gelem saforelle..na noc mazala HA gelem…brala homeopatika arnica montana 9 ch a staphysagria 15 ch - 5 kuliček 2* denně…a hlavně co nejvíc větrat…nosila jsem ty sítované kalhotky po porodu i porodnické vložky celé šestinedělí…pač my bylo řečeno, že obyčejné vložky nejsou drodyšné a může se to zanítit znovu…
@nelinka204 píše:
ahojky já měla také rupturu 3 stupně a navíc vyhředlí konečník…přesně tohle se my udělalo 8 dní po porodu bulka v ní hnis a zanícený steh to nebyl…musela jsem na vyčištění a následné přešití pač to bylo hluboké ale jen 2 stehy mě to umrtvili…co můžu doporučit tak umítat odvarem z dubové kůry a heřmánku…já musela při i po čůrání jinak bych se zbláznila jak to 3 dny pálilo a táhlo…utírala jsem se jen vlčenýma intimníma ubrouzkama…umývala se intinním gelem saforelle..na noc mazala HA gelem…brala homeopatika arnica montana 9 ch a staphysagria 15 ch - 5 kuliček 2* denně…a hlavně co nejvíc větrat…nosila jsem ty sítované kalhotky po porodu i porodnické vložky celé šestinedělí…pač my bylo řečeno, že obyčejné vložky nejsou drodyšné a může se to zanítit znovu…
ať žije přirozený porod. ![]()
Zdravím, chtěla bych, vzhledem k tématu, vložit anonymně dotaz - kdo byl prosím šitý po porodu i na konečníku? Má s tím někdo teď problém?