Šití začátečník - tipy, triky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Evulina taky jsem šila nějaké úplety na klasice, mám prádlový steh. Ale pracovat s úpletem není snadné, ze začátku bych se mu vyhnula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
vyhovovaly mi střihy z Burdy, kde byly stejné střihy ve dvou třech či více velikostech. Knihovny je i půjčují.
@MartinaIrena píše:
@Miška8 Pokud chceš ušetřit, kupuj na netu. Pokud chceš kvalitu, zajdi se na něj podívat do obchodu. Tam ale zaplatíš o dost víc. Pro začátky bych si vzala klidně levnější látku, když bys to zkazila, aspoň tě to nebude tolik mrzet.
Děkuji za rady
!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Jé, tak to jsme na tom stejně. Jsem taky začátečník, šiju zatím jen pytlíky na chleba a na přezůvky
fáákt? No super, ale jsi dost přede mnou, já zatím navlékla jen nit do stroje
.
Z jaké látky šiješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luckacka píše:
@Miška8 ja jsem si ze zacatku kupovala slevnene latky tzv. zbytky. Na nauceni super. Dobrou zkusenost mam s latkama z Ikei.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ještě mám dotaz, když chci zkusit ušít klasické obdélníkové protírání, tak ho mám „vycpat“ nějakým vatelínem, nebo zvolit nějakou tvrdou látku a jen ho obroubit?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu se zeptat vás, které jste šily podle Burdy. Když je na střihu vyznačena obtížnost, dá se tomu věřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 prostírání s tenkým vatelínem je efektnější, jestli jsi schopná pracovat podle detailního návodu, tak já bych to zkusila, mám ráda výzvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
Ahoj, můžu se zeptat vás, které jste šily podle Burdy. Když je na střihu vyznačena obtížnost, dá se tomu věřit?
myslím, že ano, já šila dětské věci a moc jsem toho v té době neuměla a zvládla jsem to. Bojovala jsem tedy se zipy, to ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
@Miška8 prostírání s tenkým vatelínem je efektnější, jestli jsi schopná pracovat podle detailního návodu, tak já bych to zkusila, mám ráda výzvy
no schopná podle něj pracovat jsem, ale nevim jestli i šít
! Jsem fakt šitím nepoznamenaná, myslíš, že se to zmáknout
?
A když bych chtěla i na střed stolu ubrus „běhoun“, tak to je obroubím ten „pás“
?
To jsou otázky viď, jsem fakt případ
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 já třeba prostírání nikdy nešila, takže tady machruju
Určitě se to zvládnout dá - já teda nejsem extra puntíčkář, jako začátečnici mě uspokojí i mírně nedokonalý výrobek (úplně zmršený ale ne
).
Běhoun si představuju jako obroubený (založený, příp. v obtížnější variantě olemovaný) pás látky. Samozřejmě může mít různé vychytávky, kapsy na koncích nebo uprostřed, může být patchworkový ap - ale na to se zatím asi nechystáš, to jen tipy na další vývoj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
@Miška8 já třeba prostírání nikdy nešila, takže tady machrujuUrčitě se to zvládnout dá - já teda nejsem extra puntíčkář, jako začátečnici mě uspokojí i mírně nedokonalý výrobek (úplně zmršený ale ne
).
Běhoun si představuju jako obroubený (založený, příp. v obtížnější variantě olemovaný) pás látky. Samozřejmě může mít různé vychytávky, kapsy na koncích nebo uprostřed, může být patchworkový ap - ale na to se zatím asi nechystáš, to jen tipy na další vývoj
Super děkuji, jsi zlatá
! Jakou látku mám použít
?
Ještě chci taky zkusit pytlík synovi do školky, tak uvidím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 okoukni tu Ikeu, tam to možná uvidíš i použité na stole, mívají ty dekoračky využité různým způsobem v jednotlivých interiérech. A můžeš si na to sáhnout, zvol něco silnějšího, ale zas ne moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
@Miška8 okoukni tu Ikeu, tam to možná uvidíš i použité na stole, mívají ty dekoračky využité různým způsobem v jednotlivých interiérech. A můžeš si na to sáhnout, zvol něco silnějšího, ale zas ne moc
Bezva
! No plátno, bavlna, to je slabé viď? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška8 ale jo, bavlněné plátno je ok, v Ikei stejně podle mě mají z 99% bavlnu. Jak silné či tenké, si právě můžeš osahat. Tenounkou látku, jako je třeba na povlečení, bych bez vatelínu nedávala, vyber něco rozumně silného.
Já tu pořád „radím“, přitom tady je milion mnohem lepších šiček než já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
@Miška8 ale jo, bavlněné plátno je ok, v Ikei stejně podle mě mají z 99% bavlnu. Jak silné či tenké, si právě můžeš osahat. Tenounkou látku, jako je třeba na povlečení, bych bez vatelínu nedávala, vyber něco rozumně silného.
Já tu pořád „radím“, přitom tady je milion mnohem lepších šiček než já
Ale prosím tě, já moc děkuji za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit