Šití začátečník - tipy, triky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17977
5.10.14 21:38

@Miška8 já třeba mám dneska ušít ponožkového psa… ještě jsem ty ponožky ani nerozstříhala :oops: jsem utahaná jak ten pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.10.14 21:50
@Eliška píše:
@Miška8 já třeba mám dneska ušít ponožkového psa… ještě jsem ty ponožky ani nerozstříhala :oops: jsem utahaná jak ten pes.

jooo to chápu, já před chvíli došila 3 banány z filcu a zítra musím slepit dort :-D
To jsi dobrá, jestli se do toho ještě teď :lol: :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.10.14 21:52

Ještě prosím o radu, jak velkou si mám ustřihnout látku na pytlík do školky (na náhradní oblečení´, nějak nemám odhad :-/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.10.14 22:57

Holky, ještě dotázek :roll: :lol:, když chci látku délka 180 cm a šíře 40 cm, z látky o jaké šíři to půjde nejefektivněji střihnout? :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.10.14 11:49

Prosím o radu :-D. Co je lepší: vatelín nebo ronofix?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
7.10.14 19:08
@Miška8 píše:
Prosím o radu :-D. Co je lepší: vatelín nebo ronofix?
Díky :kytka:

vůbec nevím, co ronofix je :oops: Takže vatelín :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.10.14 19:53

@Eliška ronofix je něco nažehlovacího :-D.
Jak se pracuje s vatelínem, jde ho dobře prošít?

Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
7.10.14 20:08

@Miška8 jako vlizelín? Ten se dá nažehlovat. Možná se to už dneska jmenuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.10.14 20:14

@Eliška jooo to nevim :roll: :oops:. Co bych si tedy měla spíše pořídit pro úplnou začátečnici :-D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 15:04

Ahoj švadlenky. Která dobrá duše mi poradí? Jsem totální začátečník toužící se naučit šít. Koupila jsem si šicí stroj Lucznik Milena419,ale mám problém-jehla se mi pořád láme o spodní člunek, prosím vás holky nevíte co s tím? Podle obrázku mám vše dobře zasunuto tak nevím kde je chyba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.2.15 22:36

elastická krajka

Holky, nemáte prosím některá zkušenosti se šitím elastických krajek? Já ušila bodýčko, ale ve švech mi začaly lézt gumičky a vypadá to příšerně. Nevíte jak se tomu vyhnout? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
1.9.15 13:15

V čem uchováváte šicí potřeby

Ahoj holky, mám na vás dotaz. V čem uchováváte šicí potřeby? Myslím boxy apod. Potřebuji něco rozumného a nemůžu se rozhodnout co bude nejlepší. Co chci do toho uložit? Nitě, knoflíky, druky, suché zipy, nůžky, jehly, špendlíky, křídy, metr apod.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.15 13:18

@elen-ka v kufříku na šroubky a spol. Kupovaný je v HOrnbachu (myslím).něco takového http://www.profi-elektronika.cz/…d/50-163556/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
1.9.15 13:25

@elen-ka mám organizéry. Ty se prodávají v prodejnách hobby nebo kovomatech. Koupila jsem různé velikosti a podle potřeb si kupuji další.
Látky mám uskládané v plastových boxech pod postelí a vatelín nebo rouno mám ve velkých koších s poklopem z výprodej z Jysku.
Nekupuji bez rozmyslu. Každá má věc má své místečko a já přehled. Mám toho docela hodně a potřebovala jsem systém.
Uložení látek není pro mě zcela ideální. Potřebovala bych na ně skříň, abych měla lepší přehled. Když něco začínám, musím se tím prohrabat a někdy i zjistím, že jsem na nějakou super látku zapomněla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
1.9.15 13:25

@neschopná mamka, díky. Já právě se po něčem takovém dívám a musím říci, že jsem v tomto okamžiku dost nerozhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat