Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj,v květnu 2010 jsem byla na skarifikaci vaječníků, díky které pravidelně menstruuji i ovuluji a to bez jakýchkoli prášků a hormonů. Budou to už dva roky a stále to funguje, ale nevím, jak ještě dlouho bude. Nyní jsem bez partnera, takže mám obavy z toho, kdy to vše skončí a já budu opět bez ovulace. Bylo mi řečeno, že účinky operace trvají v průměru rok, já už to budu mít dva roky. Zaqjímá mě, komu jak dlouho účinky trvaly.Díky za odpovědi.
Ahoj, já byla na skarifikaci v půlce prosince a na začátku února jsem otěhotněla, takže neporadím. Mě ale doktoři tvrdili, že má tahle operace účinek cca půl roku, pokud ovulace nenaskočí, takže buď ráda, že ti cyklus naskočil tak jak měl i bez hormonů. Já i po operaci potřebovala Clostilbegyt
Pokud ti ovulace naskočila, byla bych v klidu. Horší to bude, až začne ovulace zase vynechávat, ale to se stát nemusí ![]()
ahoj,díky za reakci, no mám z toho samozřejmě strach. cyklus se mi trochu prodloužil a teď ho mám tak cca 35 dnů a ovulaci 21.den.Anela5