Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem 8.den po embryotransferu (2.embrya) natěšená a dnes ráno jdu na záchod a krev, myslela jsem, že to se mnou sekne. Na diskuzi jsem se dočetla, že to nemusí být hned konec, že se třeba odplavuje jedno neuchycené embryo. Jenže mě pobolívá břicho, jako kdyby mi začínala MS a krev je normálně červená, žádné špinění. Tak se nějak aspoň trochu chlácholím, že to třeba ještě nebude úplně ztracené. Normálně mívám měsíčky nejdříve po 28.dnech, tentokrát by to bylo po 24.dnech,což jsem nikdy neměla. Nestalo se vám to také?
Chelsa píše:
Ahoj holky, jsem 8.den po embryotransferu (2.embrya) natěšená a dnes ráno jdu na záchod a krev, myslela jsem, že to se mnou sekne. Na diskuzi jsem se dočetla, že to nemusí být hned konec, že se třeba odplavuje jedno neuchycené embryo. Jenže mě pobolívá břicho, jako kdyby mi začínala MS a krev je normálně červená, žádné špinění. Tak se nějak aspoň trochu chlácholím, že to třeba ještě nebude úplně ztracené. Normálně mívám měsíčky nejdříve po 28.dnech, tentokrát by to bylo po 24.dnech,což jsem nikdy neměla. Nestalo se vám to také?
No, ono jde o to, že stejná je vždycky dálka luteální fáze, takže pokud jsi dnes 8. den po ET a před tím jsi třeba měla prodlouženou kutivaci, tak to vychází na nějakých 12-13 dní po ovulaci (tedy OPU) a klidně to MS být může… ALE!!!!! TAKY NEMUSÍ. Hodně holek má krvácení, i když těhotné jsou. Takže volej do CARu a zeptej se, co máš dělat. jestli už teď testovat (teoreticky by tam // už být mohly) nebo třeba zvýšit dávku Ultroše nebo zavést Ascorutin atd.
Pevné nervy!!!!!
Mimochodem, já jsem taky dneska 8. den po ET. Tak držím palce!!!!!
Ahoj ja mam stejny problem, jsem tedy dneska 10 den po ET a mirne krvacim taky,ale psise je to spineni. Tehu test mam slabe pozitivni.
hm,tak ja mam bohužel tu spatnou zkusenost.V rijnu jsme mela taky ET 2 embryi,testy pozitivni a pak jsme začla krvacet a z tehu nebylo nic ![]()
drž se,třeba to jeste neni konec… ![]()
Holky, díky moc. Volala jsem doktorovi, prý to ještě nemusí nic znamenat, zítra si mám koupit těhotenský test. Jenže já začínám krvácet víc, tak se obávám, že je to obávaná MS. Takhle brzy jsem jí nečekala, těšila jsem se jak budu příští týden testovat a dnes ledová sprcha.
Mapos,moc ti držím palečky, ať ti testík zesílí.
Jessiko, asi máš pravdu, měla jsem 5 denní kultivaci, to mě nenapadlo. I tobě držím palečky,ať ti to vyjde. To je tvůj první pokus?
Tak já jsem dnes 10 den po Et zatím nic,Minule jsem měla ET dvouch morul ,ale tak od 8 dne jsem měla už MS dorazila přesně v termínu. takže nevím nevím . Já to měla hned čisté krvácení.Když mám normál MS tak nejdříve špiním apk je ms. takže v uterý jdu na kontrolu a do té doby to nechávám konovi. 6ádný test prostě nis bud tam bude či ne.
Chelsa píše:
Holky, díky moc. Volala jsem doktorovi, prý to ještě nemusí nic znamenat, zítra si mám koupit těhotenský test. Jenže já začínám krvácet víc, tak se obávám, že je to obávaná MS. Takhle brzy jsem jí nečekala, těšila jsem se jak budu příští týden testovat a dnes ledová sprcha.
Jessiko, asi máš pravdu, měla jsem 5 denní kultivaci, to mě nenapadlo. I tobě držím palečky,ať ti to vyjde. To je tvůj první pokus?
Jojo, první pokus, ale kvůli opakovaným potratům, otěhotněl jsem dvakrát přirozeně, tak s tím, že // budou trochu počítám. Jak to ale bude dál, to nevím ![]()
Chelsa píše:
Tak jak jsi dopadla? Myslim na tebe
ahoj holky muzu se pridat ?ja zacala 8 den po et lehce spinit spinila jsem 3 dny a pak jsem zacala krvacet krvacela jsem 4 dny a zniceho nic ani kapka krve pri bezne ms nespinim 3 dny a taky mi tak rychle v jeden den ms neprestane…pri ms mi menstruace konci pomalu a ne ze rano krev a od odpoledne ani kapka.....v patek jdu na krev mam strach
taky me popichava v prave strane briska a mam prsa nejak nalite ,ale spis to popichavani v brisku to je …
snad je to dobra znamka co myslite ![]()
@beruska199 A proč si neuděláš test? To bude teprve dobrá známka…
Vážně? Já myslela, že v každém CARu dávají test. Já ho dostala. A po krvi zklamaná nebudeš?
@jessikka píše:
@beruska199 A proč si neuděláš test? To bude teprve dobrá známka…
mam strach ze sklamani ![]()
@jessikka píše:
Vážně? Já myslela, že v každém CARu dávají test. Já ho dostala. A po krvi zklamaná nebudeš?
ne pač test muze vyjit pozitivne ci negativne a muze to byt pravy opak me v centru zaden test nedali a test muze ukazat falesnou hodnotu po pregnylu ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď