Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, přesně, však ho znají - problém by mohl být, kdyby šel na tábor do neznámého prostředí s cizími lidmi
Cizí tam budou, je to celostrediskovy tábor, kde bude 60 dětí a 30 vedoucích + praktikantu.
@Anonymní píše: Více
60 děti a 30 vedoucích plus ještě praktikanti?
tak to je 1 vedoucí na méně než 2 děti, to přece musí být v pohoděš
@stinga píše: Více
30 je 15+, co vím, tak je 10 dospělých včetně 3 kuchařek a 20 jsou studenti, co už se nezapojují do programu.
Tedy nezapojují do her jako děti, ale jsou tam jako pomoc se vším možným.
Tak viděli, jak se choval při schůzkách, výpravách, přéspavačkách a víkendovkách. Kdyby to nešlo, tak jej na tábor nechtějí. U nás jeden se stejnou diagnózou nejel, nebyl zvladatelný a vedení tábora mělo obavu, že jej neohlidaji. Matka sice byla uražená, ale opravdu riskovat průser nikdo nebude.
@mado já to nechala na nich, kdyby mi řekli, že to nejde, nebudu to rozporovat. On letos ani moc nebyl na výpravách, protože se nám hodně kryly s jinými akcemi. Sama jsem jezdila, tak mám určité obavy, jak o něj, tak o ostatní.
tak nejhorší, co se může stát, že ti za pár dní zavolají, že to nejde, a že si pro něho máte přijet - a třeba naopak to bude naprosto v pohodě ![]()
Nemyslíš, že když syn zítra odjíždí, že je trochu pozdě na to si to rozmýšlet? Máš obavy, to je normální před odjezdem dítěte, ale oni to zvládnou. Dopřej si chvilku volna.
U nás pokud by to nešlo, nebo si nebyli jisty, tak vy to řekli a nejel by. Je jasný, že člověk poprvé má obavy, bude to dobrý ![]()
Znáš je, oni znají dítě.
U nás syn s VD a ADHD a stále se všichni tváři, že až bude k veku tak jede
Zatím jede jen s tatínkem/ manželem / vedoucí na par dnu, nejsou letos u vody, tu by nedal
. Ja jim plně věřím, navíc našich je tam víc než dost … Ale nám letos jede celkem jen 28 děti včetně velkých, kteří mají taky občas nějaký program.
Letos nás čeká první tábor našeho dítěte, co má ADHD a rysy PAS, horší porozumění některým pokynům, vše bere hodně doslovně. Je mu deset, do oddílu chodí už od první třídy, ale na tábor jede poprvé.
Zítra odjíždí a mě přepadají obavy. Samozřejmě jsem se ptala vedoucího a ten mě uklidňuje, že to bude v pohodě.
Jaké máte zkušenosti od vás z oddílů a táborů, jak takové děti fungují?