Skelná vata ve stoupačkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3009
22.11.25 19:40

Staré stoupačky

Staré stoupačky

Příspěvek upraven 23.03.26 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20838
22.11.25 19:57

Pokud s tím nebudeš neustále manipulovat bez ochranných pomůcek, tak ti nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
22.11.25 20:08

Go

Příspěvek upraven 23.03.26 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.11.25 02:57

Pochybuju, že tam máš skelnou vatu, ta už se dávno nepoužívá. Nejspíš nějaká minerální vata a ta je bezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
23.11.25 09:55
@Jazmine píše: Více

Tak si za mřížku nebo před dej filtr a máš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
23.11.25 13:15
@Janli píše: Více

Příspěvek upraven 23.03.26 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
23.11.25 13:16
@Cenarius píše: Více

Jj, to mě napadlo. Jenže mě se.re že tady v tom už přes dva roky s dětma žijeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.11.25 13:31

Tak jedine si najst nejake fb skupiny kde su stavbari alebo ludia co sa tomu rozumeju, vyfotit im tam tu vatu a zeptat se co to presne je a jak sa to uvolnuje, nebo ci to clovek dycha cele 2 roky a pak si najst skupinu s zdravotnikmi, ze co vam potencialne hrozi z toho, ze ste to 2 roky dychali napr…a pak treba si zaplatit nejakeho znalca +pravnika a treba to sudne vymahat od majitela nieco ako ze dava do pronajmu zdraviu skodlivy byt, vim, ze to hodne ludi resi s plesnivym bydlenim, tam je to zakazane…
no vypada to asi mozna aj vtipne, ale co ineho delat…
hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.11.25 13:34

Samotnýma stoupačkama by nic „větrat“ nemělo, mezi podlažími to „musí“ být uzavřené- požární a další předpisy. Větrání se provádí pomocí „triubek“, které sice prochází stoupačkou, ale nasávají vzduch z koupelny. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
23.11.25 13:45
@Ivan PPZ píše: Více

Nevětrá to máš pravdu, ale mezi koupelnou a WC jsou stoupačky kde je ta vata kolem trubek. Nic to neodděluje. A pokud do koupelny otevřu, tlakem „bafne“ vzduch ze stoupaček a z WC z horní mřížky a obráceně, když otevřu na WC. Prostě fyzika. Aktuálně tam mám nalepený igelit, než seženu filtr a je vidět jak se při otevírání dveří tlakem vzduchu igelit hýbe a ani nemusím nijak agresivně otevírat dveře. Tudíž ano, něco se občas z té skelné vaty asi teoreticky uvolňovat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
23.11.25 13:48
@TARONA píše: Více

Ano, už jsem si našla firmu co to posuzuje a rovnou si je sem zítra objednám. Sice mě to bude stát 2-5 tis. zatím dle ceníku (individuálně naceňují) ale chci to vědět. Docela mě to trápí hlavně kvůli dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.11.25 16:58

Tak to moc drzim palce!! Prosim, potom tu napiste ako ste dopadli, zaujima ma to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.11.25 17:06

Uvědomuješ si, že to je naprosto zbytečný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
23.11.25 19:06
@TARONA píše: Více

Díky moc, dám, určitě. Jsem ráda že tě to zajímá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.11.25 00:05

Takyto kaliber som tu este necital… Keby xxx kvitla to by bolo ruziciek, aj teraz v zime… Hlavne si potom nezabudni dat veceru v mekaci a zapit redbullom :-) ten rozlepta aj sklo :-D

Tak preco si tam v najme ked majitel je xxx a este sa ta snazi zabit? Nebolo by lepsie tie peniaze pouzit na hladanie ineho byvania?

Inak jediny problem skelnej vaty je manipulacia, takze prave teraz ked si sa rozhodla do toho stourat tak ohrozujes seba, deti aj ostatnych. Kym ju nechas na pokoji tak je perfektne bezpecna.

To co ta trapi su nasledky paniky okolo azbestu ktora vznikla neviem presne kedy a nasledkom toho bola aj skelna vata zaradena na zoznam karcinogenov, no a za par rokov po prevedeni dostatku studii ju zase odstranili - aktualne sa nepovazuje za karcinogennu.

V momente ked s nou manipulujes tak sa ti male sklenene ihlicky zapichavaju do vsetkych nechranenych casti tela - a to by si si urcite vsimla, oci, ruky, pod pazuchami… to by ta vsetko neznesitelne svrbelo a pri pohybe by sa to zhorsovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí