Izolace oken a rekonstrukce – nechali jsme se napálit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.11.25 12:43

Izolace oken a rekonstrukce nechali jsme se napálit.

Přepošílám od manžela snažíme se nějak najít pomoc a nebo nasměrování kam s tím.
Rekonstrukce bytu probíhala celkem dobře až do ted,

Investovali jsme do nového izolačního systému oken, nakoupili veškerý materiál (desky, profily, pěny),. Výsledek? Totální fiasko a zničená investice. Poverill kolegu ( puvodni něco umel, i když dohady, a natahovaní apd to je jiný příběh), kdy oba tvrdili, ze to umí. Osobně mi to příjde, jako naschvál.

První chyba: Zedník špatně zaměřil a objednal menší okna, než bylo potřeba. Následovalo fušerské vysekání otvorů a dokončení, které měl provést jeho kolega (jak se ukázalo, žádný kolega), který naprosto zprasil začištění oken.

Skutečné škody ;
Tepelné mosty VŠUDE: Zedník sice „zařídil“, aby se práce tvářila jako hotová, ale až důkladné zkoumání odhalilo závažné vady.

Chybějící PUR pěna: Po odpadnutí části zdiva jsem zjistili, že nebyly zafouknuty žádné kritické díry, které vznikly při montáži oken. I přes rady ohledně použití PUR pěny na přichycení profilů se to ignorovalo. Vlastně všechno se odkejvalo a výsledek, jak vidíte.

Ničení materiálu: Drahé desky a profily jsou znehodnoceny a celá práce bude muset jít asi pryč.

Co teď s tím?
2 zedník dostal zálohu a pak nepřišel, když to měl opravit na vlastní náklady. Je nutné strhnout kompletně celou tu fušerskou „izolaci“, nebo existuje řešení, jak vady opravit a eliminovat tepelné mosty bez totální destrukce?

Viděl jsem desítky videí, jak se to má dělat, ale to mi pomohlo jen odhalit všechny chyby, co tam jsou.

1 Zedník neuměl měřit, neuznal chybu a odvedl špatnou ohledně okene strašně pospíchal a ten jeho slavnej kolega to celé zprasil… viz fotky a to se ještě radil.

Zednik, co zkazil první práci to je objednaní vetších oken, kterej to údajně po svém kolegovi předělá a jen se doplatí zbytek, tak odmítá rady, jak to udělat lépe. Chce vysekavat horejsek v loznici u oken a nemame mu do toho kecat. Byt není izolován, takže kazdý stupen se počítá. Je tam vetší zima, jak se starejma oknama a co je sakra, co říct. Okna stáli pres 30 000.

Bohužel všechno neumím. Umím lecos, ale nejsem bůh… Cena za práci byla adekvátní, ale nečekalo se, že to takhle podělají.

PS: Ten zedník dělal na ičo jeho kolega po zjištění ne. PRáci tu už dělal, ale zhoršil se a tohle jsme nečekali. Jedna místnost uvnitr vyšla na 80 tisíc. Nějaké rady a prosím bez posměšku. Jsem ještě v adrenalinu.

Pokud budete chtit poslat fotky reknete v cem a poslu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
21.11.25 14:15

Co chceš dělat? Vezmi si soudního znalce, ať to zdokumentuje. Práci nech udělat pořádné firmě a zedníka dej k soudu o náhradu škody.
Fotky posílat nemusíš, těžko ti tu budem radit, jak to opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
21.11.25 14:20
@Janli píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.25 14:29

Zatím jsem se s tím nesetkala. Vždy šlo o domluvu. Kord, když už tu dělal a docela to ušlo. Tohle jsme nechápali.

On jede na sebe, jako OSVČ.

Zajímalo mě jestli mezi námi není kutilka či kutil. S právníkem jsem se radila a řek nám, že pokud by se jednalo o celou místnot mělo by to smysl kvůli práci za okna to máme zkousnout a poučit se.

Nevěděla jsem kam napsat a občas člověk najde někoho, kdo to taky řeší.

Příspěvek upraven 21.11.25 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
21.11.25 14:29

Jak se hledá pořádná firma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.25 14:31
@Vada píše: Více

Bylu tu pár firem, ale zkoušely to, tohle bylo realné ty okna cenově po zjištování.
A protože dělal i jiné věci tady, tak tohle jsme nečekali.

Taky by mě, ale jinak zajímá, jak se hledá pořádná firma. Reference a recenze nestačí. Ne vždy to platí,

Příspěvek upraven 21.11.25 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.11.25 14:45
@Vada píše: Více

Taková, co dělá okna. Ne zedník poloamatér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.25 14:47

Už jen to, že to neměřila firma. A pak nechápu, když byla okna menší, že se muselo sekat, snad dozdívat, ne?
A co na to SVJ, že jsou okna jinak velká

• Citovat
  • Upravit
6626
21.11.25 14:49
@Marcela K68. píše: Více

Pracovala jsem ve firmě, která prodávala a montovala okna. Profesně se kolem stavebnictví točím roky. Všechno odstranit a udělat znovu a pořádně, jinak to bude na houby pořád. A opravdu profík, ne amatéři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.25 15:04
@Anonymní píše: Více

Napsala jsem to špatně větší okna. To je rodinnej barak.
To je zivnostník dělá na sebe měl celý kalendar zakazek viděla jsem to. Dělal tu uz vice veci, ale letos nechapeme, co se stalo, ze to takhle zkazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.25 15:07

@Janli
Firma, co dělala okna řekla, že je tam jen dá, ale zbytek si musíme zajistit sami.
Dobrá, ale jak říkám dělal tu 2 místnosti a vydržely rok a ted tohle. Jinak bychom ho tu znovu nezvali.
Holt tedy najmeme někoho, kdo to udělá celé od znovu. Nedá se svítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
21.11.25 15:14

přesně, my mámena baráku okna z roku 2013 některé a některé novější od stejné profesionální firmy, okna jsou pořád jako nová, akorát vnitřní žaluzie se některé už dvakrát vyměňovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
21.11.25 15:45

A to ještě nevíte, že ta pěna se má používat jen v nejnouzovějších případech, protože pár letech degraduje a mizí. Dnešní takyzedníci ji nacpou všude, protože je to nejjednodušší a nejrychlejší.
No co se divíte, lidí co opravdu umí dělat rukama je kritický nedostatek, firmy se o ně navzájem přetahují a bude to ještě horší. Zedník je div ne sprosté slovo, ze slova učňák se stala regulérní nadávka a chodí tam už jen mentálně slabší, když nějaký kraj řekne, že by chtěl rozšířit kapacity nějakého učňáku, protože firmám zoufale chybí její absolventi, tak dostane hejty, že je zaseklý v pravěku a máme málo vysokoškoláků. Tak co pak čekat? Jsem zvědavý jaká bude situace za 20 let, až ta starší generace odejde do důchodu.
Malá rada na závěr: nejlepší způsob jak naštvat řemeslníka hned ze startu je nakoupit mu materiál s kterým má práci udělat. Lidi tím chtějí pochopitelně ušetřit, ale nechápou, že jeho tím připraví o provizi z toho materiálu a ještě ho nutí pracovat s něčím, s čím se mu třeba nepracuje dobře.
Btw PR a marketing má pan zedník zjevně zmáklý dobře, když jste si ho vybrala a to jsou dnes přece dvě největší modly.

Příspěvek upraven 21.11.25 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.25 16:02
@malachi píše: Více

Ten metrial si vybral sám my to platili.
On by šetřil na materiálu, ale práci si zaplatit nechal. Tak jsme rekli, ze material bude odpovídat práci s tím problém neměl.

O pěně jsme rikali, co pišeš a to opět argumentoval, že není pravda.

To je přeci normální, že nechcete, aby nakoupil lacině levné věci a pak Vám dával fakturu na něco, co nenakoupil.
A defakto správně se s Vámi má poradit. My ušetrit nechteli, ale zase firma chtěla 4× tolik tenhle chtěl to, co zedníci všude chtejí ani malo ani moc.

Provize z materialu zrovna na okna je pár stokorun, kdyby to bylo na cely byt mluvíme o jinych castkach,
Navic všeho nakoupil vice, tak to ted tady je. Vata, XPS desky, parapety apd a k čemu?
Jak jsem psala dělal tu 2 místnosti a udělal to celkem dobře až na některé věci.

Proto, jak píšu nechápu to, co se potom stalo. Lidé chtějí ušetřit ano, ale právě jste řekl, že podnikatel chce vydělat jenže to jsou dva rozdily. Vydelat a okrást.

A okrást a poškodit to už je další.

Tady se bavíme, co s tím. A už mi bylo řečeno strhnout to celé. A nechat to předělat znovu, protože dohadovat se s ním nebudu a doufám, že na něj dojde.

Tohle není podstivost okrádat lidi. My jsme mu vše zaplatili. A ne, jak někteři, co si nechaji udělat něco a pak nemaji na zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
21.11.25 16:33
@Marcela K68. píše: Více

Jako nechápu logiku, když borec blbě zaměří a objedná okna, tak je to snad jeho chyba. Proč to řešíte boucháním větších otvorů? Od začátku jste v komunikaci s ním sekali chybu za chybou. Předpokládám, že něco jako smlouva, předávací protokoly apod. neexistují co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí