Skladování příkrmů

13.9.13 10:03

skladování příkrmů

Maminky, mám dotaz malý je 6m a baští příkrmy od 4 měsíce. Kašičky, ovoce, zelenina, tšstoviny, piškoty, vše má ráda..ale chci se zeptat zda je lepší každý den vařit drtek jídla co sbaští nebo navařit víc a dát do mrazáku. Či v mrazáku skladovat jen čistou zeleninu a pak připravit nebo mrazit hotový příkrm. a co vše se dá mrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
13.9.13 10:07

Jde všechno :) Já vařila většinou čerstvé, bylo pak ještě na druhý den. Když bylo toho víc, dávala jsem do skleniček od přesnídávky a do mrazáku. Ale ty mražené jsem používala málokdy, jen, když byl třeba spěch a tak…
Jednou jsem zkoušela i zavařit, ale to pak není vůbec dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.13 10:21

Takže lepší vařit čerstvé? a co ovoce? dělat přesnídávky či také čerstvé? a co jedli vaše dítka kolem 6m??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.9.13 10:42

Já vařím zeleninu ve větším množství - cuketa, dýně, brokolice, mrkev, špenát - všechno zvlášť, rozmixuju a dám namrazit do formovače na led a ty kostičky pak vyklepnu do pytlíků dle druhů a každý den beru kostičky, nechám rozmrznout, uvařím k tomu jednu bramboru ( to se dá zvládnout denně) nebo rýži - ta mi zbyde na dva tři dny a to je jeho oběd. To samé se dá udělat s masem, uvařit, rozmixovat, namrazit do kostiček a pak jen přidávat k zelenině.

Přesnídávku si dělám taky sama, uvařím čtvrtky jablek bez jadřince, pak je seškrábnu z tý slupky a rozmixuju nebo propasíruju, buď udělám taky kostičky do mrazáku, nebo nacpu do skleniček a nechám zmrazit. Něco vydrží i dva tři dny v lednici.

No a odpolko jogurt, s tím teprv začínáme, tak jsem koupila velký selský a odebírám mu do mističky, předpokládám, že chvíli otevřený taky v lednici vydrží, kupovat malé kelímky se podle mě cenově nevyplatí. Jinak prckovi je 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.13 10:50

@erenza děkuji moc za radu, dobře jste mi poradila…s těmi kostičkami je to velice šikovný mi přijde. Malý je 6m a baští dobře a vše ji chutná. tak mě právě zajímá co vše už bych ji dát mohla teď a co třeba na 7 nebo 8m právě..abych věděla co třeba pak na zimu zamrazit trochu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.9.13 10:55
@Nicolka2013 píše:
@erenza děkuji moc za radu, dobře jste mi poradila…s těmi kostičkami je to velice šikovný mi přijde. Malý je 6m a baští dobře a vše ji chutná. tak mě právě zajímá co vše už bych ji dát mohla teď a co třeba na 7 nebo 8m právě..abych věděla co třeba pak na zimu zamrazit trochu atd

Já hodně co se typu potravin týče vycházela z tabulek na kojeni.net.
tabulky

A kostičky jsem obšlehla tady z emimina, super systém :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
13.9.13 11:06

@Nicolka2013 Nezlob se, ale to je pořád dokola.
Najdi si tu o tomhle diskuze, je to pořád to stejné.
Ve dvou diskuzích řešíš to stejné, co se tu omílá furt.
Taky jsem začínala, taky jsem byla ze všeho paf, ale hledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alyss2
13.9.13 11:18

Ja jen doporucuju nemrazit hotové rozmixobane ve velkém do zásoby…jak říká s na zimu, nezapomen ze v 9 mes by mel MIT kousky a ne jen mixovane…

• Citovat
  • Upravit
13.9.13 11:39

@pupyk tak když ti to vadí že se ptám a nechce se mi to hledat..na to čas nemám..tak to nekomentuj.
Alyss2 ano já to malý tolik nemixuju ani teď a zvládne to zbaštit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.9.13 11:56

Kousky malýmu taky nevadí, jenom se mi to lépe mrazí, když z toho udělám kaši. Jinak vařím v podstatě co 14 dní, takže přizpůsobit se to dá.

Jinak myslím, že je tady mraky diskuzí na ta samá témata, a skoro nikdo se neobtěžuje hledat a zapojovat se do už vzniklých, takže je to jedno, jestli se teď na příkrmy založí nová nebo ne, hlavně buďme aktuální, dobrých rad není nikdy dost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.13 12:00

@erenza ano když se vaří treba co 14 dní tak se konzistence přispůsobit věku dítěte dá..
vim že je tu dost diskuzí ale vážně nemám náladu, čas a trpělivost hledat přesně to co chci vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
13.9.13 12:09

@Nicolka2013
Ahoj :mavam:
já to nikdy s množstvím neodhadla. Vždycky jsem toho navařila víc, protože ty dětské pidi porce se těžko odhadují.
Do kastrolku jsem dala zeleninu a nějakou přílohu, společně uvařila, zlehka pomixovala, dala do umělohmotných kelímků z Ikea (to byla asi její porce),vložila do sáčků a dala do mrazáku. Takto jsem měla víc druhů jídel a každý den něco vytáhla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.13 12:22

@babice :mavam: ano asi je lepší mít trochu něco připraveného než každý den vařit ty pidi porce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
13.9.13 14:50

No ono by to bylo rychlejší to dohledat a přečíst si už hromadu napsaných obsáhlých rad a komentářů, než čekat, až ti někdo napíše ;)
Ale proti gustu :mavam:

@Nicolka2013 píše:
@pupyk tak když ti to vadí že se ptám a nechce se mi to hledat..na to čas nemám..tak to nekomentuj.
Alyss2 ano já to malý tolik nemixuju ani teď a zvládne to zbaštit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.16 08:29

@kazda.m rozmrazuju ve vodní lázni, nemám mikrovlnku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...