Skleněná kojenecká lahev do letadla?

4100
19.6.18 11:52

Sklenena kojenecka do lahev do letadla?

Ahoj, prosim rychly dotaz.. muzu mit v prirucni tasce v letadle UM ve sklenene koj. lahvi, nebo musi byt plastova? Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
19.6.18 11:55

@Kolarkaa sklo žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
19.6.18 12:11

@neila doprcic.. tak jdu koupit plast jeste, dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
19.6.18 12:12

@neila Verim tomu, ze to tak je. Jen me napada, ze kdyby to bylo z bezpecnostnich duvodu, coz je logicke, postrada to smysl. Ve freeshopu po odbaveni si preci bezne lidi kupuji napr. alkohol ve skle a zatavi ho max. do igelitky a pak si ho berou na palubu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
19.6.18 12:13

@Čajíček1980 prave ze jsem si rikala ze alkohol je taky ve skle.. no nevim, koupim ji radsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.18 12:16
@Čajíček1980 píše:
@neila Verim tomu, ze to tak je. Jen me napada, ze kdyby to bylo z bezpecnostnich duvodu, coz je logicke, postrada to smysl. Ve freeshopu po odbaveni si preci bezne lidi kupuji napr. alkohol ve skle a zatavi ho max. do igelitky a pak si ho berou na palubu :think:

ano, ale předpokládám, že paní se ptala, protože tu flašku chce použít, jinak by jí nebrala na palubu :think: Aspoň tak jsem to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.18 12:17
@Kolarkaa píše:
@Čajíček1980 prave ze jsem si rikala ze alkohol je taky ve skle.. no nevim, koupim ji radsi

hele, nic tím nepokazíš a pokud jí plánuješ použít pro dítko, tak bys tu skleněnou stejně nemohla, páč by ti jí dali do sáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
19.6.18 12:26

@neila ok, takze plastovou mit na palube muzu. A mam ji mit prazdnou a oni mi vodu daji abych mliko udelala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
19.6.18 12:28

Sklo neni na letech v ramci Evropy zakazane. Teoreticky by te meli pustit.
Zakazane jsou vetsi kusy skla, ktere by sly pouzit jako zbran.

@neila píše:
hele, nic tím nepokazíš a pokud jí plánuješ použít pro dítko, tak bys tu skleněnou stejně nemohla, páč by ti jí dali do sáčku.

Ano do sacku to daji, ale to preci nebrani pouziti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
19.6.18 12:29
@Kolarkaa píše:
@neila ok, takze plastovou mit na palube muzu. A mam ji mit prazdnou a oni mi vodu daji abych mliko udelala?

Horkou vodu ti daji v letadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.6.18 12:34

@Kolarkaa jakožto pracovník bezpečnostní kontroly v Praze si dovoluji přispět, skleněná kojenecka láhev JE v poradku. To by přece pak nesměli prodávat flašky v duty free. By je taky někdo moh použit jako zbraň a prastit letušku po hlavě nebo někoho podřezat.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.18 12:46
@Ladiabola píše:
@Kolarkaa jakožto pracovník bezpečnostní kontroly v Praze si dovoluji přispět, skleněná kojenecka láhev JE v poradku. To by přece pak nesměli prodávat flašky v duty free. By je taky někdo moh použit jako zbraň a prastit letušku po hlavě nebo někoho podřezat.. :kytka:
…tak vidíš, super, že si to uvedla na pravou míru ;)

Co se týče ostatního, vůbec by nebylo od věci ty bezpečností pravidla upravit, skleněné láhve na palubách letadel jsou prvotřídní hazard, žejo. A nejen proto, že by mohly být potenciální zbraní, ale také proto, že již z historie známe případ, když právě tvrdý alkohol v kabině způsobil po nouzovém přistání a vznícení rozsáhlý požár… Ale to jen tak na okraj, vím, že ty s tím těžko něco uděláš, jen mi to tak napadlo v té souvislosti :palec: Ale stejně nechápu, že je dovoleno použít skleněnou flašku a přitom mi byla nedávno vyhozena Nivea v tubě :zed: Tak trochu nesmysl no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.6.18 13:00

@neila tak samozřejmě ty pravidla jsou některé na palici. Ohledně te Nivea tuby me napadá jen jestli byla deklarována před kontrolou a vyjmuta ze zavazadla a vložena do průhledného pytliku a jestli byla menší nebo rovna 100ml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.6.18 13:06

@Ladiabola má rovných 100 ml, tedy, když je plná, já už jí měla hodně jetou, byla tam sotva polovina :mrgreen: Ale napadlo mi to jen v souvislosti s tou skleněnou lahví, že je to prostě nesmysl. Ta, ať je použitá pro kojence, nebo je v ní alkohol, představuje vždycky obrovské riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
19.6.18 13:36

@neila tu niveu ti vyhodili z prirucniho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová