Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak jestli spí celou noc, tak mu to stačí, ne? Kdyby měl hlad, tak se v noci na kojení budí a je nespokojený.
Kojené děti přibírají skokově, chvíli se zdá, že nic a pak šup.
@Rive jenze za mesic pribral sotva 300g, take si rikam, ze kdyz spi tak mu to musi stacit ![]()
Já taky kojím jen tak, jak si malá dvouměsíční dcera řekne a když s chutí pije, tak ji nechám. V noci bych využila toho, že krásně spí, taky nebudím, i když mám kolikrát ráno prsa fakt nalitý a spouští se mi mléko samo..
A pokud spí, je očividně spokojený ![]()
@Zwetta to u me take, ale k veceru uz mu toho tece malo a i podle vazeni, toho nevypije tolik
To sem se ale zase nakrkla
Takhle mi nespi ani jednorocak
No co uz. Deti nepribiraji kontinualne linearne, ale ve skocich… pokud je ditko jinak spokojene, tak bych to moc neresila. Hodne pit, kvalitni strava, me PA doporucovala sklenicku kvasnicoveho piva, coz u me fungovalo ![]()
Kdyz me prave prijde, ze od doby co nekojim v noci se ta tvorba mleka hodne snizila, ale zase se mi ho nechce budit, ale pokud by to pomohlo ![]()
@marinka5
A však kde je psané, že toho musí při kojení vypít pořád stejně anebo takové a makové množství? Jemu to nejspíš stačí a to je důležité
A pokud můžeš, při odstříkání si udělej nouzovou rezervu na mražák, kdyby někdy pochybělo a je to ![]()
A aké máte inak podmienky? Spíte spolu? Spí zavinutý? Má dudlík? Niekedy stačí zmeniť drobnosť a už to frčí
Inak to dlhé nočné spanie kojeniu moc neprospieva. Mám to vyskúšané so synom a podľa mňa to bolo zavinovačkou, kvôli ktorej sa budil menej často, než bez nej.
@lisma spolu nespime, zavinovacku nema a dudlik ten ma jen na usnuti, jinak ne
@lisma záleží, moje malá spala do dvou měsíců sama a klidně 11 hodin v kuse, pak takhle spala i nějakou dobu když už byla s námi v posteli. Prsa jsem měla ráno na prasknutí, ale laktaci to neublížilo. Kojím dost ještě v skoro deseti měsících a malá je pěkny puclik.takze U mě to pravidlo, že se laktace snižuje nebylo, respektive nevím, co bych byla za dojnici, kdybych měla mléka ještě vic ![]()
@Anonymní píše:
Jsem uz vcelku zoufala, zhruba do 3 mesicu jsem kojila uplne bez problemu, maly pribiral ukazkove a mleka byla az az, ale posledni mesic pribral malo a tak jsem si poridila vahu a zjistila jsem, ze vypije malo, tedy do odpoledne jeste dobre, ale k veceru visi na prsu nonstop a vypije malinko, pak sice usne a spi az do rana, ale prijde mi, ze mu to proste nestaci. Uz nevim cim vsim tu laktaci podporit…piju kojici caje, bralaale jsem homeopatika, odsavam po kojeni, co jeste zkusit? Mam obavu, ze je to tim, ze jsem prestala kojit v noci, malyale spi od 8 do 5, muze to tedy opravdu byt tim?
Teď je všude čerstvý kopr, zkus si uvařit poctivou koprovku nebo si dávej kopr do zeleninových salátů. Kopr mnohdy dobře zafunguje na podporu laktace.
@Jedna babička opravdu kopr? Mame ho pnou zahradu, diky za tip
@marinka5 Taky jsem tomu nevěřila. Před dvěma lety se nám narodil vnuk a přišly nějaké problémy s kojením. Doporučení na kopr jsem našla v jedné knize po prababičce jako tip pro kojící maminu. U nás to zabralo. Za zkoušku nic nedáš.
@Avocado123: Samozrejme, nemusí to mať vplyv, ale môže. Každá sme iná…
Jsem uz vcelku zoufala, zhruba do 3 mesicu jsem kojila uplne bez problemu, maly pribiral ukazkove a mleka byla az az, ale posledni mesic pribral malo a tak jsem si poridila vahu a zjistila jsem, ze vypije malo, tedy do odpoledne jeste dobre, ale k veceru visi na prsu nonstop a vypije malinko, pak sice usne a spi az do rana, ale prijde mi, ze mu to proste nestaci. Uz nevim cim vsim tu laktaci podporit…piju kojici caje, bralaale jsem homeopatika, odsavam po kojeni, co jeste zkusit? Mam obavu, ze je to tim, ze jsem prestala kojit v noci, malyale spi od 8 do 5, muze to tedy opravdu byt tim?