Jak poznám, že mi ubývá mléko?

468
16.6.18 20:39

rada jak poznám že mi ubývá

Ahoj, jak poznám, že přicházím o mléko? mám pocit, že mleka je čím dál méně, dcera dudlá a nic jí neteče, jen občas se spustí reflex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
16.6.18 20:49

kolik je miminku? Hubne?
Může jít o růstový spurt (pohledej tady v diskusích, je tu toho spousta).Ve zkratce: Děti při něm sosají, jakoby tahaly nasucho, odtrhují se a pláčou, chtějí jíst co hodinu. Po několika dnech se stav většinou upraví, prsa se tím výše popsaným „nastartují“ a začnou produkovat mlíka víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
16.6.18 20:49

že dítě nepřibývá a je nespokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
16.6.18 20:52

zatím přibírá,je jí 6 měsíců.bojujeme s tím pořád,malá mi nechce moc pít a mám pocit,že nemám mléko,je to hrůza :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
16.6.18 20:55

@aduska912 tyhle pocity občas zažíváme každá. Spurty bývají okolo tří a šesti týdnů a pak tří a šesti měsíců. Tak by to i časově odpovídalo. Pokud nabírá, tak hoď nervy za hlavu ;) Fakt, nejvíc si ublížíš, právě když se budeš stresovat.
JInak v posledním příspěvku píšeš, že nechce moc pít. Co to znamená? Jako že chce méně často, nebo se pouští prsa, odmítá ho, nebo jak?
Já jen, že možná si z prsa naopak s věkem rychleji vytahá dost, takže pije kratší dobu a vydrží jí to nadýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.6.18 21:20

Že jí po kojení (ale fakt po kojení) zkusíš dát sunar. Nejlíp ne z lahve. Pokud se nenapije, nebo vypije nějaké pidimnožství, mléka máš pro ni dost. Tak jsem to poznala já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.6.18 21:26

@lalaláček nemusí být pravda, syn je od narození mega žrout a sní všechno a jí klidně tak dlouho, dokud se z toho nezebleje. Naopak dcera zase od mimina jedla dost málo a než by vzala UM, tak by radši pošla hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
16.6.18 21:45

@Mar__tanka1983 zezačátku se pouští,pak se spustí reflex tak chviličku pije a pak jen dudlá a nic ji neteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
16.6.18 21:46

@lalaláček a z čeho bych jí to měla dát ten sunar?z lahve ani pít neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
16.6.18 21:47
@aduska912 píše:
@Mar__tanka1983 zezačátku se pouští,pak se spustí reflex tak chviličku pije a pak jen dudlá a nic ji neteče

Co je chviličku? Pokud aspoň třeba 2 minuty, může mít klidně hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.6.18 23:08

@aduska912 Třeba lžičkou. Nebo třeba by se z lahve napila, náš malej se to taky „naučil“ sám. Pravda je ale ta, že kdykoli jsem si myslela, že mám málo (krom na úplném začátku) a dala mu to, tak vypil jen tak proforma třeba 10 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová