Skleničky, nebo vařená zelenina?

419
17.11.12 10:22

Skleničky nebo vařená zelenina

Holky prosím můžete mi poradit. Chystám se začít přikrmovat. Je lepší vařit zeleninu nebo pro začátek kupovat skleničky. A kdyžtak jakou značku?
Jak takový příkrm ohřát, v mikrovlnce nebo ve vodní lázni? A ohřívám celou skleničku nebo můžu odebrat a zbytek dát druhý den?
Když budu na noc podávat kaši dávám ji po lžičce nebo v lahvičce s dudlíkem?
Moc děkuji za vaše zkušené odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
17.11.12 10:27

Ja sklenickuji, ne teda porad, ale hlavne ano, hlavne v zime, zelenina a ovoce ze supermarketu je hnus a do roka by se z ni nemeli varit prej. normalne dam do misky a ohreji, zbytek ve sklenicce dam druhy den treba, dyl nenechavam. kasicku jak chces, ja davam do mlicka, vypije a chrni, je to i rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.11.12 10:30

Ahoj, taky jsem měla tyto otázky když jsme měli začím s příkrmy.
1. já teda vařím svoje, ale pro jistotu jsem měla lahvičky koupené i ty jednodruhové, značky: Hipp a Hami
2. já mám misku od Aventu, která může do mikrovnky takže tak a na začátku Ti určitě nesní celou takže jen trošku a zbytek do druhého dne vydrží
3. já kaši dávám lžičkou a jsem za to ráda, protože teď dávám tak hustou kaši (aby mi spal celou noc), která by určitě dudlem neprotekla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
17.11.12 10:35

Já jsem na začátku příkrmů kupovala skleničky. Těch pár lžiček co snědla, se mi nevyplatilo vařit. Odebrala jsem pár lžiček a ohřála buď v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, záleželo kdy jsme se vrátily z venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.11.12 10:40

Tak já a začátek měla koupeno pár skleniček (abych se s tím malým množstvím nemusela dělat). Dávala jsem Alnaturu, sem tam Hipp a Babylov. Když jedl cca malou skleničku, začala jsem vařit - u nás cca po 2týdnech od zavedení příkrmu. zeleninu mám nějakou vlastní, jinak kupuju na trhu, v zimně asi budu spíš kupovat mraženou. Ohřívám ve vodní lázni a pokud jsem dávala jen trochu, tak jsem odebrala a zbytek nechala do druhého dne. Kaši lžičkou. Jen pokud bys dávala skleničky doporučuju číst složení, někdy člověk jde koupit brokolici a zjistíš, že půlka skleničky je rýže nebo zahuštěné kde čím, smetana, solené nebo jinak nevhodné složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 10:40

Hotové nebo vařené - to si musí každý rozhodnout sám, já bych byla asi pro střídání, Majdě jsem jen vařila a když by se mi pak hodila sklenička na cesty, dovolenou, tak to vůbec nepozřela.
Když chceš dát skleničku na víckrát, odeber čistou lžičkou do misky a zbytek schovej na příště. Když budeš krmit rovnou ze skleničky a zbyde tam (nebo uvařené, to je jedno), tak už bych to druhý den neohřívala… - aspoň ne pro takhle miminko, čtyřleté už to klidně nedojezené ohřeju na večeři třeba.

Kaši jsem dávala ze lžičky, Majda byla kojená a flašku neznala. Ale kaši jsem zaváděla až nějak kolem 8. měsíce, to už uměla pěkně jíst ze lžičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
17.11.12 10:43

Je lepší vařit zeleninu nebo pro začátek kupovat skleničky. A kdyžtak jakou značku?
Podle mě to záleží na tom, jak moc se chceš/můžeš svému dítku věnovat. Osobně nejsem zastáncem polotovarů, takže u nás skleničky z krámu nejedou a vařím i domácí UM.
Co se týká konkrétně tvého dotazu, tak jsem četla, že, i když to není vidět, tak po ochlazení na pokojovou teplotu začínají v ovoci i zelenině probíhat kvasné - hnilobné procesy, prostě se to rychle kazí, takže pro takhle malé prcky je vhodné udělat kaši a ihned ji sníst, neskladovat.. Dělám to tak, i když je to trochu náročnější - nemyslím tím, že by bylo nějak těžké dopoledne hodit do parního hrnce mrkev nebo nějakou jinou zeleninu, zapnout na dvacet minut, vyndat a rozmačkat.. Blbý je, když někam jedeme výletovat..

Jak takový příkrm ohřát, v mikrovlnce nebo ve vodní lázni? A ohřívám celou skleničku nebo můžu odebrat a zbytek dát druhý den?
Už jsem částečně odpověděla, mikrovlnka ničí živé bakterie - takže u skleniček z krámu je to jedno, z čerstvého ovoce/zeleniny pokrm mikrovlnkou akorát zkazíš, tam je lepší buď krátce povařit nebo napařit.
Vzhledem k úpravě v rámci trvanlivosti bych se kupované skleničky nebála „dopoužívat“ i další den, u domácí stravy rozhodně ne.

Když budu na noc podávat kaši dávám ji po lžičce nebo v lahvičce s dudlíkem?
Moc děkuji za vaše zkušené odpovědi :)
Kaši dávám jako večeři na lžičce, v noci během buzení má domácí UM, což je obdoba naředěné kaše - má ho ve flašce s rozstřihnutým dudákem do kříže, aby to vůbec proteklo.

• Citovat
  • Upravit
74217
17.11.12 10:47

To je na každé mamce.
Já skleničky nekupuju ani nebudu, bavilo mě připravovat domácí příkrmy, dcerám domácí chutnalo a chutná.
Ale to si musí každá mamina udělat podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.12 10:51

Jo a mladší se tak naučila na domácí jídlo, nesnědla ani instantní kaši na večeři, chtěla jen doma uvařenou a to ji zůstalo, jí jen jídlo od mamky :P :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
17.11.12 10:55

8o mě by zajímalo jak sis vařila domácí UM to slyším porvé 8o :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
17.11.12 10:58

Ahoj, já jsem teď také začala přikrmovat a zatím kupuji skleničky, všechno kupujeme v akci, takže Hami, Hamánek i v dm od babylove, vždy odeberu a ohřeji v mikrovlnce - jen chvilku, aby to měl spíše vlažné, k tomu zapíjí heřmánkový čajík. Kaši jsem řešila, protože první syn jí jedl z flaštičky a osvědčilo se, teď jsem chtěla lžičkou, ale vyhrála také flaštička, protože po 18hodině se vykoupe a už je hodně unavený, flaštičkou se nemusí tak namáhat - malému jsou 4 měsíce a týden

jinak určitě budu vařit, ale ze začátku kupuji, stejně jsem to dělala i u prvního, ale každý na to má svůj názor, takže klidně můžeš vařit hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304

@Amber_1977 Jak se prosím tě dělá domácí UM? Nechci rýpat ale tohle mě zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Já dávám jen skleničky (je to moje pohodlnost), ze začátku jsem tu malou skleničku dělila třeba na 6 dávek, jednu snědla hned, druhou zítra a další 4 jsem si dala do mrazáku. Za začátku jsem ohřívala ve vodní lázni, pak v mikrovlnce. Kaši jsem vždy dávala po lžičce.

A ze skleniček kupuji Hami, v začátcích jsem dávala i Hipp nebo Babylove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.12 11:01

To domácí UM zní dobře jak ho děláš? Normálně jak kaši? Tu já vždy dělala z vody, co dáváš do domácího UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
17.11.12 11:07

Holky moc díky. Ještě se chci zeptat, jaká je nejlepší kaše? Nebo jakou prostě vy dáváte?
Moc díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko