Přestal pít mléko v 10ti měsících

251
15.11.12 07:57

Přestal pít mléko v 10ti měsících

Zdravím všechny maminky, mám 11cti měsíčního syna a před měsícem mi přestal pít kojenecké mléko. Teď jsem mu ho na doporučení dr zkusila dát, ale pořád ho nechce. Máte některá podobnou zkusenost, popřípade zacaly vam deti mlicko znovu pit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
15.11.12 08:07

Můj syn se v 9m odstavil od kojení, měsíc byl na UM a pak už nechtěl ani to, takže od 10m je bez mléka. Dr. říkala, že to některé děti dělají a pokud baští, jogurty, kaši, sýry, že si s tím nemám dělat hlavu, že mu mléko nahradím jinak. Nyní je synovi 26m a mléko si dá jen někdy, sám si o něj řekne. Já mléko taky nepiji, takže to má asi po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
15.11.12 08:20

Kdyz nechce tak ho nedonutis, nektere deti to tak proste maji.Zkus ho nahradit mlecnymi vyrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.11.12 08:21

Náš malej mlíko pil hrozně špatně od narození :mrgreen: prostě mu fakt nechutná :mrgreen: Asi na 9 měsících ho přestal pít úplně a mezitím měla taky pauzy kdy prostě mlíko ne, pak si vzal noční bebu, ta mu chvíly chutnala, pak azs přestal, na roce pil asi měsíc plnotučné ochucené frapkem a teď opět je bojkot mlíka. Nabízím mu ho furt, občas se trochu napije, někdy ne… Nehrotím, přeci mu ho do krku nebudu lejt násilím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
15.11.12 08:35

No já ho nenutím, když nechce, tak stím stejně nic neudělám:-) aspon me uklidnilo, ze v tom nejsme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.11.12 08:42
@klaaras35 píše:
No já ho nenutím, když nechce, tak stím stejně nic neudělám:-) aspon me uklidnilo, ze v tom nejsme sami.

Nejste, dávej mu víc jogurtu, plátkový sýr, máslo, zkus mléčné omáčky, malej miluje fazolky na kyselo, po „svíčkové“ by se utloukl, občas, ale fakt málo si dá kaši, někdy mu dám puding. Ono když nechtěj tak nechtěj :nevim: Ale zkus to frapko, mají jahodové a banánové, třeba ti to s tím bude pít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5832
15.11.12 08:46

V 10-ti měsících se mi syn odstavil sám a UM nechtěl, takže jsme dávali jogurty, kaše, sýry. Nenutila jsem ho. Vyrostl bez problémů, dnes je mu 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.11.12 08:57

Malému bude 9M a cca týden UM také dost bojkotuje. Vypije ho jen v noci, ale ráno tak 50ml a večer 70-100ml. Jak pak u vás vypadá jídelníček? Po pravdě dávat pečivo se mi moc nechce - sem tam na ochutnání klidně, ale na chlebu a rohlíku nevidím nic moc výživného. Dáváte některá 2× denně mléčné kaše? Ještě zvažuju, že zkusím nějaká ochucená mléka. měla nějaký efekt, nebo ani ochucená nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.11.12 09:12

Me prestala mala pit mliko v roce…ale jedla a ji jogurty syry..tak neresim…me mliko taky nechutna…nekolikrat sem ji nabizela znovu ale do ted (3r) uz si ani necucla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
15.11.12 09:52

Malemu davam pred spanim to mlicko s kasi od Nestle nebo od Hami, to mu smakuje a dr mi rekla, ze vecer mu to plnohodnotne nahradi mleko. Jinak pres den davam ovoce, treba banan, jablicko nastrouhane s piskotem, jogurt, nekdy kasi, obed ma bud zeleninu nebo omacky. Akorat pit mi moc nechce potvurka. To frapko mame dokonce doma, ale nezkazi mu to zoubky kdyz bude z flasky tahat sladke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.11.12 10:01
@klaaras35 píše:
Malemu davam pred spanim to mlicko s kasi od Nestle nebo od Hami, to mu smakuje a dr mi rekla, ze vecer mu to plnohodnotne nahradi mleko. Jinak pres den davam ovoce, treba banan, jablicko nastrouhane s piskotem, jogurt, nekdy kasi, obed ma bud zeleninu nebo omacky. Akorat pit mi moc nechce potvurka. To frapko mame dokonce doma, ale nezkazi mu to zoubky kdyz bude z flasky tahat sladke?

Když mu ho tam dáš málo a po krmení mu vytřeš pusinku mokrou plenkou tak ne. Zase když bude pít mléko byť ochucené, je to lepší než žádné :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
15.11.12 10:15

Tak to mas urcite pravdu, lepsi ochucene nez zadne:-) diky za radu, urcite vyzkousim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí