Musí pít 13-měsíční dítě ještě UM?

1825
10.11.12 19:12

Musí pít 13-měsíční dítě ještě UM?

Ahoj, maminky, pořád ještě kojím, dneska se mi poprvé podařilo zrušit pití ráno a nakojila jsem jenom večer. Náš problém, malá odmítá umělé mlíko a že jsme jich už vyzkoušeli, tak mě zajímá, jestli by už pomalu nemohla pít mlíko klasické, tím nemyslím zrovna krabicové, určitě nějaké kvalitnější, co myslíte? Jednou jsem četla názor odborníka, že pokud má dítě dostatek jiných mléčných potravit, UM tak lze nahradit :nevim: Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.11.12 19:20

Ano může.. Kravské plnotučné, nejlépe čerstvé z láhve.. Pokud bude pít hrníček dva denně určitě jí to už neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
10.11.12 19:24

Ahoj, a zkoušela si třeba od HAMI, SUNARU anebo NUTRILONU ty ochucený? Dělají se vanilkové, banánové a jahodové (nevím jaká značka co má). Ale pokud ti odmítá UM tak bych se kravskýho nebála. Koupila bych plnotučný a čerstvé (je z petky) a nebo koupila v automatu (to se ale musí prvně převařit než ho dáš malé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
10.11.12 19:24

Barunka si sama odstavila večerní mléko, tak už dostává jen 150 ml ráno, jinak dávám jogurty a kaše. Když nechce mléko, tak s tím nic nenadělám. Má 10 a půl měsíce. Jinač od roku se může už dávat kravské mléko-krabicové bych nedávala, je to jen voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.11.12 19:26

Nas maly zacal v 11 mesicich blinkat po UM. Tak jsme na radu nasi Dr. uplne prestali davat. Pry staci pokud normalne papa jogurty, syry a treba udelat pudink. Obcas udelam osizene kakao protoze samotne mlicko z mlekomatu nechce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
10.11.12 20:23

Můj syn je na kravském od roka. Nejlepší je čerstvé z farmy a když ho nestihnu, tak BIO Amálka je taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.11.12 20:47

Pár dnů před rokem se mě malý odstavil, UM nechce, klasický mlíko taky. Takže nemá žádný. Podle dětský stačí 3 mléčné dávky denně. Má sýr, jogurt, tvaroh… Střídáme to. Občas pozře mléčnou kaši-tak jednou za měsíc, jinak mu taky nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
10.11.12 20:57

Tak kdyz ho nechce tak bych vazne nenutila. ale ja doufam ze unas se podari alespon do dvou let vydrzet na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.11.12 22:16

Holky a děti Vám normálně přejdou z UM na kravské? Zdá se mi, že UM je jakoby sladké, chutné. Že to kravské má oproti tomu „mdlou“ chuť :think: ještě jsem to nezkoušela dát ho dceři, zatím je na UM (13 m) Ale už nad tím přemýšlím, že jí ho zkusím dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.11.12 23:39

Klasické nespracované kravské mléko dle mého názoru není žádné terno, bez kterého by dítě nemohlo být- údajně přes 60% lidí ho nedokáže pořádně strávit, ani z něj nedokáže vstřebat v něm obsažený vápník, způsobuje jim trávicí potíže, zahleňuje… Jak už tady na Emiminu jednou někdo napsal- kravské mléko je pro telátka, ty mají na jeho strávení 4 žaludky ;-)
A z hlediska toho vápníku- zelená zelenina, obilniny, luštěniny, ho obsahují taky a hlavně ho z nich je lidské tělo schopné získat.
Jinak jogurty, kefíry, lučina, sýry, mléčné kaše, atd. myslím pokrývají požadavky na mléčné výrobky ve stravě naprosto dostatečně, takže No stress :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.11.12 00:19

@pomy určitš může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
11.11.12 00:35

Ahoj, mě malá do roka nevzala nic jiného než prso. Pak se ze dne na den odstavila a ráno mi vzala umělé mléko, asi 150 ml. A pijeme to tak doteď. Jinak dávám sýry, tvaroh, jogurt. Kravské mléko jsme samotné nezkoušela. Ale kdybych zkoušela tak jedině t červené. Ale dle informací, co jsme si zjistila. Tak v kravském mléce je hodně málo železa. A umělé mléko ho má akorát. Ta já radši dávám malinko umělého než velký hrnek kravského. Jinak v dalších potravinách je ho dist. Železo je i v červeném mase a dalších potravinách.

Já bych s enestresovala, odstavila a počkala, třeba se ráno samo chytne, nebo v noci. Jeden čas jsme pili umělé mléko v noci. U nás je problém, že nezvládáme flašky, a nikdy je nechtěla. Takže najít vhodnou láhev, či pítko pro naši rozárku je nadlidský výkon :-( Nakonec zabral hrnek od Aventu a nebo Nuby.

Vy hrnky zvládáte, není problém v pítku na hrnku?
Jina nám nejvíce ze všeho šmakuje Hami mléko. Eventualně Sunar. Po Nutrilonu zvracela. Jinak pokud jí kaše, tak klidně dávej ráno kaši. Já tak byla nachystaná, kdyby nic nevzala, a nakonec to vzala.

Dřív to nebrala, protože byla přecucaná ode mně. Až když vysadila úplně, tak to vzala. Do té doby ani nepila vodu či čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.1.13 12:05

Dobrý den. Mám rok a půl starou holčičku a zajímalo by mě jak je to se sladkým? ona má ráda oplatky(tatranky apod,)taky jí chutnají gumový medvídci ale vždy když jí něco takového dám tak mám výčitky svědomí jestli dělám dobře :nevim: můžete mi prosím někdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.4.21 13:41

Malý mi odmítá ke snídani um nevíte co k snídani? Nebudu mu to nutit když nechce.. Někdy dáváme krupicovou kasi obyc s presnidavkou nebo kakaem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
2.4.21 21:51

@Terka188 na snídani jsou skvělé různé kaše, zakamufluješ i mléko :mrgreen: nejlépe bezmléčné a bez cukru, pak přidá třeba ovoce a máš vydatnou snídani.
Dcera milovala na snídani ovesnou kaši, jen jsem kupovala drcené vločky, povařila v mléce, dala kousek másla a přidala ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí