Čím osladit dítěti čaj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
čím osladit dítěti čaj?
Maminky, obracím se na vás s prosbou. Syn má 9,5 měsíce a trochu kašle. Včera jsem mu koupila čajík pro děti od půl roku od Lerosu ( kašel a průdušky) ale nechce mi ho pít, nechutná mu. Tak bych mu ho chtěla přisladit, ale vím, že cukr nesmí ještě. Napadl mě med… šel by? nebo čím byste to dochutili vy, aby to bumbal? je zvyklý na mlíko nebo ty granul. ovoc. čaje bud od Hippu nebo Hami. moc děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kup mu ovocný čaj a neslaď ničím, nebo max. trochu glukopurem?? (mamky mě určitě doplní či opraví) Med je alergen, zjisti jestli už může nebo ne.
No.. a jinak jestli mu děláš granulované čaje, tak mu tam ten cukr klidně dej, to je už jedno jestli ho má v tom a nebo v tom… toť tedy můj názor…
- Citovat
- Upravit
Lepší než cukr je glukosa, med je alergenní, nevím, jak jste na tom v rodině s alergiemi, ale medu bych se bála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná prodávaj v lekarně stevii, je to sladká rostlina, dáš dva lístky vylouhovat a mělo by to být sladké až až.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andela píše:
Kup mu ovocný čaj a neslaď ničím, nebo max. trochu glukopurem?? (mamky mě určitě doplní či opraví) Med je alergen, zjisti jestli už může nebo ne.
No.. a jinak jestli mu děláš granulované čaje, tak mu tam ten cukr klidně dej, to je už jedno jestli ho má v tom a nebo v tom… toť tedy můj názor…
přesně granulovaný čaj je přes 90% jen cukr, takže podle mě je to fakt taky jedno. Med bych ale zatím neriskovala (jen pokud budeš mít třeba pampeliškový).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych glukopurem nebo ovocnou stavou pro deti.
Med se smi az od roka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej mu tam trošku medu a proč by cukr nesměl? když mu tam nedáš deset lžiček, tak mu to klidně hnědým cukrem přislaď. Popřípadě mu tam dej trochu ovocné šťávy. Na krček stačí heřmánek, ale vysušuje, tak né ve velkém. Všichni naděláte z cukrem, ale umělá sladidla v cole a v žvýkačkách pijete a jíte bez obav ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to bez slazení nejde, tak glukopur nebo fruktózu. Ony ty granulované čaje jsou v podstatě ochucená dextróza, což je stejně jako glukopur čistý hroznový cukr. Řepný cukr bych do něj necpala. A s medem opatrně, to je opravdu silný alergen a nezkoušela bych ho, pokud je dítě aktuálně nějak oslabené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC píše:
Všichni naděláte z cukrem, ale umělá sladidla v cole a v žvýkačkách pijete a jíte bez obav
Tak je trochu rozdíl mezi tím, co baštím já, a tím, co dám 9,5 měsíčnímu děcku, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC - tak paušalizovat asi nejde, nehledě na to, že je rozdíl mezi tím, když do sebe něco cpu já (můžu si za to sama a sama nesu následky) než to, když to dávám malému dítěti (které je závislé na mně). Osobně si myslím, že děti mají na cukr čas a není důvod jim ho ve velkém cpát, ale to záleží na každé matce, co si myslí sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sladím s hnědým cukrem. Ted co má malej sladší čaj, konečně líp pije. Myslím, že do sebe rveme horší sr*čky než je cukr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, z cukru glukopur. Ale pokud je nakřáplý a nejste alegici, tak bych dala med! Dávala jsem ho starší dceři asi od 8 měsíce. Pěkně pila a přestala kuckat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JEstli dáváš granulované, tak tam je obvykle klasický cukr. Proč tedy řešit najednou pár hrnků sáčkového? Mrkni na složení granulovaného a je jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit