Sklopné autosedačky

2
10.10.10 22:33

Sklopné autosedačky

Zdravim! Chystám se malýmu koupit autosedačku (9-18 kg), která lze sklopit, na netu neni bohužel vidět o kolik jdou sklopit a bojim se, že i po sklopení mu bude padat hlava dopředu, poradíte? Máte tipy na nějáké, které se daji dostatečně sklopit a přitom jsou bezpečné?
Předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
11.10.10 00:29

Sklopení je vždycky jenom o kousek, je to kvůli bezpečnosti při nárazu - kdyby byl moc v lehu, tak by ten náraz šel do kyčlí a mohlo by mu to ublížit. Je to tak malinký kousek, že kdyby to tam nebylo, tak bych si ani nevšimla :lol: :lol: :lol: Skoro to nevyužíváme. Když někam jedeme a vím, že bude spát, tak mu to pro pocit třeba sklopím, ale je to skoro zbytečné.

Ve vajíčku Samíkovi taky padala hlava dopředu - tím, jak byl v protisměru, tak i díky náklonu sedadla se dostávalo vajíčko jakoby víc do sedu (asi záleží i na autě) a tím pádem mu padala hlava. Navíc měl kolem hlavy volno (Chicco Autofix). Teď, jak je po směru, tak díky náklonu sedadla je nakloněný zase víc dozadu a hlava mu nepadá vůbec. Navíc u naší (Romer King Plus) je parádní opěrka kolem hlavy, jak třeba v křesle ušáku a spí se mu tam bezvadně. Mně se v tom Samík líbí daleko víc, než ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
11.10.10 07:34

tak já to zase využívám hodně-teda teď už moc ne, protože teĎ už po cestě skoro neusíná, už je dost velký, ale jinak jsem to používala hodně a myslím si, že sklopení bylo dostatečné-rozhodně mu hlava dopředu nepadala. Mám BabyPoint Zenith a jsem s ní opravdu spokojená. Líbí se mi i, že to sklopení se provádí vepředu sedačky, takže když řídím a mám ho vzadu vpravo (za sebou by sice bylo bezpečnější, ale nevešly by se mu tam nohy :-? ) tak v pohodě natáhnu za sebe ruku, nemusím se už ani ohlížet, jen sáhnu a jedním pohybem sedačku položím. To jsem dost ocenila-prostě když za jízdy usnul, mohla jsem ho v klidu položit. Kamarádka má jinou značku sedačky, ale princip stejný, ale toto ovládání má kdesi zboku, takže ona si ho sama nepoloží a pokud by jela sama, tak musí zastavit a přelézt k ní dozadu. Já jezdím většinou sama, takže jsem fakt za toto ráda.Taky se mi líbí, že má tato sedačka vyvýšené opěradlo hlavičky-malý je dost vysoký, takže to se mi velmi brzy bude taky hodit. A cenově byla taky super. Už si nepamatuju přesně, ale rozhodně jsem se vešla do 3000,– (tuším asi 2600,–)-přes internet teda, v obchodě byla dražší. Tam jsem si ji jen obhlídla a vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.10.10 07:40

za nás taky Romer King Plus :wink:

bezpečnost garantovaná nezávislými testa ADACu, parádní opěrka hlavy a polohování má zepředu stejně jak o tom píše Brusek
mmch s tím nejbezpečnějším místem, v Evropě se doporučuje právě místo za řidičem zase kvůli vystupování dítka, že když zastavíš tak je u chodníku a nevystupuje do silnice :wink:
Na dnešních silnicích není ale asi bezpečné žádné místo v autě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.10.10 08:31

No tak když sedí za řidičem, tak právě vystupuje do silnice, ne?
My máme Britax/Romer, polohování je taky vpředu pro jednu ruku, Majda už v autě moc nespí, ale trochu to poznat teda je, na delší trasy, když usne, klopím.
Máme i ten polštářek, který by jí udržel hlavu rovně, ale ona ho nesnáší, tak jí ho nedávám a hlava jí spadne trochu bokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.10.10 08:59
Pipet píše:
No tak když sedí za řidičem, tak právě vystupuje do silnice, ne?
My máme Britax/Romer, polohování je taky vpředu pro jednu ruku, Majda už v autě moc nespí, ale trochu to poznat teda je, na delší trasy, když usne, klopím.
Máme i ten polštářek, který by jí udržel hlavu rovně, ale ona ho nesnáší, tak jí ho nedávám a hlava jí spadne trochu bokem…

pardon samo omyl, když sedí za spolujezdcem :twisted: :mrgreen: tam mělo být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
11.10.10 10:36

máme Römer a sklopení na spaní stačí, rozhodně se mu hlavička nepřeklání a Römer je dobrý v tom, že má ochranu na krční páteř, tudíž se mu ani nemela hlavička ze strany na stranu při zatáčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.10.10 13:02

díkes

díky všem za odpověď, asi pro jistotu se zastavim v krámě a vyzkoušim na místě i zároven jak sedí v autě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.10.10 14:38

Všechny sedačky kat. 9-18 jdou sklápět na odpočinek, nekteré méně , jiné více, již to nebude takový leh, jako ve vajíčku, ale při naklopení by neměla dítěti padat hlava.
Dobré sedačky z bezpečnosti poznáte podle výsledků testů ADAC, zde jsou všechny testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
a mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, nebo Maxi-cosi Priorifix, a bez isofixu Römer King plus, nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.10.10 01:13

v 9-18kg sedačce (roemer safefix plus) Vojtovi nikdy hlava nepadala, naopak, seděl si v ní jako king..
(zato teď 15-36kg - když usne a má ji v blbé poloze, přepadne celý :( ještě že máme isofix a můžu jí trochu vytáhnout a položit, ..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.2.15 10:11

Ahoj, pořižujeme auto - starší VW Sharan a jsou v něm v sedadlech vestavěné vyklopitelné autosedačky. Jak je to s jejich bezpečností, nevíte? @Steeve?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.2.15 10:31

@Genovesa Viděla jsem, měla to v autě švagrová - asi jak podsedák :nevim:
Určitě bych to nepoužívala. Max. jako nějaké výjimečné nouzové řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.2.15 11:03

@Pipet Díky, já to ještě v reálu neviděla, tak se na to musím podívat. Autosedačky máme, Romery, to je vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.2.15 12:12

No jako když sklopíš zadní sedačky - sklopí se jen část té sedačky, zůstane tam opěradlo, takže dítě je o kousek výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.2.15 13:10

@Genovesa nevím jakého máte Sharana, ale u těch starých modelů, co byl Sharan/Galaxy/Alhambra tedy do roku 2010 tak ty byly v testu ve srovnání s klasickými sedačkami a nedopadly moc dobře, dostaly jen 1*, u těch nových Sharanů nevím, ty v testu nebyly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí