Škodí domácí mazlíčky těhotné?

2
17.7.07 21:35

Škodí domácí mazlíčky těhotné?

Ahujky všichni…

Jsem poprvé těhotné a mám silnou alergickou rýmu už od jara. Nebrala jsem žádné léky v tomto období, protože jsem se bála, aby miminku neublížilo, když jsem ještě nebyla jistá jestli jsem těhotná u gynekologa. Teď jsem v 12 tt, alergie už se zlepšila, ale mám dotaz jestli domácí zvířátka miminku neškodí, máme doma křečka, a moje neteř, když ke mě příjde na návštěvu tak ho vždycky pohladí a nechá ho všude možně lézt. Já se trochu i bojím mazlit se s ním. Protože mám alergii a k tomu ještě všude zvířecí chlupy. Prostě nevím jaký to může mít vliv na plod. Příští týden jdu k doktorce na kontrolu a bojím se i nějakých negativních reakcí. Prosím, poraďte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
17.7.07 21:52

ahojky.ja myslim ze na plod to nema zadnej vliv.skoro kazdej ma doma naky zviratko.ja mam psa,kocku,rybycky a jsem rada ze i muj syn bude vyrustat ze zviratky jako ja.
spis naopak jsem nekde cetla ze kdyz je tehulka ze zviratky,tak ze si plod udela protilatky proti alergiim,tak se neboj.
jestly jsi ale alergicka i na zvirata,tak spis tobe by to mohlo uskodit,ale mimcu ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
17.7.07 21:52

Žijeme se dvěma kočkami, které s námi prožily samozřejmě i celé těhu. Kočky teda nechodí ven, žijí pouze v bytě, ale domácího mazlíčka typu křečka bych se teda nebála… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.7.07 22:26

Domácí mazlíček pokud není nemocný, nějakou na člověka přenosnou infekci ti neuškodí. Křeček je ok. Pokud máš alergii na jeho srst, dej ho pryč a máš klid. (Navíc křečči žijí krátce.. :wink: ) . Ovšem jak tady někdo jednou psal , že má ve 2+1 dva psy a tři kočky…tak to mně docela vyděsilo, motat se mezi nima s miminem… 8O .

Já se rozhodně vyhýbám (i když nejsem těhu) cizím psům, toulavým kočkám, zdechlým ptákům a přejetým ježkům (mají blechy).

PS: máme dva křečky (jsem alergik, ale jenom na pyly trav a stromů) a nesmrtelného gekončíka nočního (ještěr)

Bud v klidu a neboj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
18.7.07 01:16

Rozhodně ti domácí zvíře pokud tedy nejsi alergik na srst neuškodí, já byla v těhu denně u koní, mám dva psy, kanáry, osmáky a činčilu, a Vítek je naprosto zdravé děcko, naštěstí, chodíme jenom na očkování a výrční prohlídky, no a jak tady kdosi poznamenal, motat se s dítětem mezi takovým zvěřincem je sranda, když má člověk vysavač a pračku :lol:
Majčus a Vítek (16 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
18.7.07 07:52

Ublížit to nemůže, ale až se miminko narodí, bude to potenciální alergik, tak na to dávej pozor. My máme totéž, já nebyla dost informovaná a ve dvou měsících se Lucinka tak osypala ekzémem :roll: . Takže nemýt mimčo mýdlem, jen občas a kvalitním, dávat pozor na to co jíš při kojení, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.7.07 21:30

Tak ta ve 2+1 s dvěma psy a třema kočkama jsem já a nemyslim si, že bych je měla kvůli mimču dávat pryč. Psi jsou ukáznění a poslušní a děti povedu k rozumnému vztahu k nim. Stejně tak s kočkama. Každej hned vidí ty hromady chlupů, bordelu a caviku kolem, ale jak tu psaly přede mnou - když mam vysavač a pračku, je to sranda! Možná to neni k tématu, alergik nejsem, ale musela jsem to sem napsat. Znam děti, co vyrostli bez zvířat a je to hroznej rozdíl. Dítě co vidí koťátko a utíká pryč mi nepřijde „v pohodě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.8.07 13:59

Ahoj, mám dotaz, máme dvě kočky a brzo přibude mimi- mám nějak pro jistotu zabezpečit postýlku? Nějakou sítí aby tam nelezly…bydlíme v jednom pokoji takže je nemůžu nikam zavřít

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky