Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, konkretne by mne zajímalo jestli zkoumají jestli uz nejaky úvěr mám, popr. Jestli je mozné aby ten kdo si vezme úvěr půjčku splácel ale auto by bylo psané na partnera?? Děkuji za info ![]()
Moje zkušenost 5 let zpátky: měla jsem půjčku v bance, ale na ni se mě neptali, jen chtěli od zaměstnavatele doložit příjem.
Já jsem prave na mateřské. S přítelem jsme si každy od sve banky půjčili na nás společný pozemek. Máme ho uz koupeny a přítel uz ma svůj úvěr splaceny. Já prave ještě ne. Ted jsem prodala sve starší auto a tak by jsme chtěli splatit půlku hned a druhou splácet. Pokud by to tedy nedali mne, tak by to chtěl na sebe vzít přítel ale aby auto zůstalo psané na mne. Prave nevím jestli by to šlo ![]()
Hm, tak to ti neporadím… A chcete úvěr nebo leasing? u leasingu je vlastníkem škofin a provozovatelem by byl přítel, u úvěru by byl vlastníkem přítel. Možná u toho úvěru by se to dalo nějak napsat na tebe.
Navíc, pokud jsi na mateřské, tak si myslím, že ti to tuplem neschválí..
@Femme-F píše:
Já jsem prave na mateřské. S přítelem jsme si každy od sve banky půjčili na nás společný pozemek. Máme ho uz koupeny a přítel uz ma svůj úvěr splaceny. Já prave ještě ne. Ted jsem prodala sve starší auto a tak by jsme chtěli splatit půlku hned a druhou splácet. Pokud by to tedy nedali mne, tak by to chtěl na sebe vzít přítel ale aby auto zůstalo psané na mne. Prave nevím jestli by to šlo
No to si nejsem jistá, protože auto je něco jako zástava, že…
Ale můžu ti to zjistit jestli chceš. Přes Škofin jede 90% aut, které prodává firma snoubencových rodičů. Dej vědět ![]()
@Femme-F tak tady je odpověď od paní, která leasingy se Škofinem řeší:
„tak na schválení úvěru u ŠkoFINu je potřeba vyplnit základní údaje žadatele + zadat údaje vozu a následně vše poslat na posouzení na ŠkoFIN. Ptají se na počet osob v domácnosti, společné příjmy atd., takže je možné, že by jí úvěr schválili. Nedá se to dopředu říct, vždy jen touto cestou. Úvěr může být na ní, přítel by tam figuroval jako ručitel a ona by byla zapsaná i v TP jako majitel. Nelze, aby byl na přítele úvěr a v TP jako majitel ona (pokud by se úvěr nesplácel, tak aby vlastnické právo k vozu mohlo přejít na ŠkoFIN). Snad to bude jako základní vysvětlení stačit, jinak se ozvi a pokusím se dovysvětlit.“
Kdyby nebylo jasno, napiš, není problém dodat podrobnosti ![]()