Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všichni prosím poraďte mi - nedávno jsem si chtěla vzít úvěr na kola - zamítnuto - zjistila jsem si proč - prý jsem v solusu… po dlohých telefonátech mi pak mohl jeden moc příjemný pán z cetelemu, kde mi řekl, že dlužím u RB, za kreditní kartu!!! Nikdy jsem jí u nich neměla a hlavně je to z doby kdy jsem byla na MD. Nechala jsem si udělat výpis z registru a opravdu je to RB kdo mě dal do Solusu. no tak prý dlužím od roku 2010 - za tu dobu ani jedna upomínka ani upozornění nic. Volám každý den do banky, kde mě ujišťují, že jsem opravdu čistá a NĚKDO to prý řeší. Cítím se hrozně bezmocná,. nedlužím jim nic, nebrala jsem si od nich nic a teď tohle. Stojí mě to hrozně moc času a jsem vystresovaná. poraďte mi prosím jak na ně. A taky, až budu žádat o výpis z registru SOLUS - budu tam s nulou a nebo mi bvymažou úplně jméno ze seznamu?? Pro boha kde to žijeme, člověk aby si kontroloval, jestli se někdo špatně nevyspal a nedal vás omylem do registru dlužníků - jsem z toho hotová!
@Jája.U Napiš na vedení banky, pokud to nebudou řešit a nevyřeší, tak bych navštívila advokáta specializujícího se na občanský zákoník a s bankou dále komunikovala přes něj - tvůj a jejich právník si to vyřeší mezi sebou dohodou, mimosoudně..
Já bych měla taky jednu otázku. Když už je někdo v tom registru ( právem) po jak dlouhé době od zániku dluhu - splacení celé půjčky dotyčného vymažou??? ![]()
@Anonymní píše:
Já bych měla taky jednu otázku. Když už je někdo v tom registru ( právem) po jak dlouhé době od zániku dluhu - splacení celé půjčky dotyčného vymažou???
prý po třech letech od zaplacení dluhu
@Jája.U Tak dlouho??? Já čekala tak 4 měsíc max. Půl roku. A kde a jak se dá zjistit jestli v tom registru člověk je nebo není???
Solus te musi vymazat na tvou zadost po zaplaceni dluhu. Pokud dluh neexistuje a oni te nevymazou, muzes dat udani na urad na ochranu osobnich udaju.
Takze napis ofiko dopis bance a dej lhutu treba 14 dni a napis i to ze das podnet na UOOU, pokud to okamzite nevyresi.
Jo a zkontroluj si zda ti banka neudelala zaznam i v bankovnim registru klientskych informaci.
@jeřáb a do toho solusu to musí hlásit banka že už není dluh??? A pokud jsi v bankovním registru tak tam jsi jak dlouho???
@jeřáb
no podle pána z cetelemu jsem jen v solusu… solus mě vymaže, to vím, ale já žádný nebudu hradit nic nedlužím o to jde a banka mi denodenně tvrdí že na tom pracují. pro boha na čem, několikrát mi řekli, že tam nic nedlužím, a le že to musí ověřit. kde to jsmejá musím upozornit banku na to že mi podělala jméno a čest a ať se k tomu postaví. je to síla. jsem jako na trní.
Solus aby mě vymazal bude po mě chtít, že nic nedlužím, k tomu se banka písemně zatím nemá.
@Anonymní píše:
@jeřáb a do toho solusu to musí hlásit banka že už není dluh??? A pokud jsi v bankovním registru tak tam jsi jak dlouho???
myslim ze v bankovnim 5 let, ale to jsou 3 roky stare informace. Staci se kouknout na jejich web maji tam urcite nejaky podminky zverejnene. Jinak s tim solusem mi to spis prijde logicke aby tam banka davala info o ukonceni dluhu, urcite se to tak dela u bankovniho registru.
@Jája.U no on by ale cetelem do bankovniho registru vubec nemel mit pristup, tak nevim jak by to ten pan vedel. Zavolej si na UOOU tam ti poradi, pokud si nas… podej podnet, pokud nechces bonzovat aspon uradem vyhrozuj, treba je to popozene. A s kym komunikujes v bance? Mozna by pomohlo kontaktovat i nadrizeneho te osoby.
@jeřáb
no mluvím přímo s paní z pohledávek. První den se ke mě chovala jak k plívě, dlužníkovi, pak obrátila když mě zadalado systému a hle, nic nemám. Pak mi i řekla, že když to dopadne tak žese stala asi systémová chyba. že mě banka jakože odškodní. když odškodní zaplácne mi pusu 100,– a půjdu--- o to mi nejde, poškodili mi čest a jméno. jsem na to opravdu háklivá, Raději bych nejedla než něco nezaplatila.
@Anonymní píše:
Já bych měla taky jednu otázku. Když už je někdo v tom registru ( právem) po jak dlouhé době od zániku dluhu - splacení celé půjčky dotyčného vymažou???
Co si pamatuji, tak bankovní registr CBCB vymazává automaticky po 4 letech po doplacení dluhu. Ostatní nevím.
@Jája.U píše:
@jeřáb
no mluvím přímo s paní z pohledávek. První den se ke mě chovala jak k plívě, dlužníkovi, pak obrátila když mě zadalado systému a hle, nic nemám. Pak mi i řekla, že když to dopadne tak žese stala asi systémová chyba. že mě banka jakože odškodní. když odškodní zaplácne mi pusu 100,– a půjdu--- o to mi nejde, poškodili mi čest a jméno. jsem na to opravdu háklivá, Raději bych nejedla než něco nezaplatila.
Napiš dopis se stížností na prodlevu v jednání - na „neřešení“ a adresuj ho přímo generálnímu řediteli. On to řešit nebude, ale jeho asistenkty přepošlou příslušnému oddělení a dohlédnou na to, že to bude vyřešeno, v odpovídající době..
@Anonymní píše:
když o to požádáš, vymažou Tě hned - solus požádej o výmaz s důvodu toho, že jim bereš souhlas s nakládáním s Tvými daty. ![]()
@Jája.U tak dej ten podnet na uoou. Maji povinost vec prosetrit a pokud slo o systemovou chybu nasleduje pokuta a povinost banky chybu opravit aby se to dal nedelo. Ber to i tak ze treba nejsi prvni komu se to stalo a pomuzes tim i dalsim.
A jak psala @Sluka stezuj si i u banky na pani z pohledavek. Pokud mas vydaje s tim ze to resis taky bych to zahrnula 100 kc je fakt vysmech.