Škola pro autistu

45
23.4.16 22:26

Škola pro autistu

Dobrý večer, maminky,
měla bych k Vám dotaz. Máte některá doma autistu, který chodí do školy? Mám syna, který má nastoupit v září do 1. třídy, jsme z Prahy. Ve škole, kde jsme byli zapsáni(ZŠ Rooseveltova), nás přeřadí neplánovaně na odloučené pracoviště v Liboci. Byla jsem se tam podívat a mám z toho trauma doteď. Jen samé nemluvící děti, posunky, kartičky, bryndáky, učení žádné - 1 hodina týdně a místnost bez oken, kam zavírají nezvladatelné děti. Nic takového jsem nikdy neviděla a školu to ani nepřipomínalo. Neměla by jste některá nějaký tip na lepší speciální školu v Praze, kde by se mohl rozvíjet a ne utlumit? Syn mluví, zná písmena, čísla atd…jen ještě asi není zralý do normální zš s asistentem. Spíše příští rok. Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
23.4.16 22:31

@Pumii jaký stupeň má? Vysokofukční, středněfukční? Nejde dát odklad, pokud vidíš, že příští rok už by to mohlo jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.4.16 22:38

Má středně funkční s tím, že se hodně lepší. Dle SPC. Te´d v únoru mu bylo 7. Tak jede odklad má. Druhý prý se nedá dát. Přitom tady čtu, že děti mají odklady dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.4.16 22:42

@Pumii Dva odklady možné jsou, aspoň já mám ve svém okolí jeden takový případ, jednalo se o dg vývojové dysfázie v kombinaci s lehkou mozkovou dysfunkcí. Pak šlo dítě do běžné školy s asistentem a bez problémů. Proč by teď nezvládl běžnou školu s asistentem? Protože teda podle popisu té školy bych ho tam opravdu nedávala. A z jakého důvodu vás tam přeřadili? A ta původní byla co se fungování týče (výuky) normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.16 22:43

@Pumii jestli není myšleno jeden přirozený (dle data narození) a druhý už klasický. Přípravný (nultý) ročník u vás není možný? Jen nevím, zda se bere jako školkový nebo školní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.16 22:48
@Kakika píše:
@Pumii jestli není myšleno jeden přirozený (dle data narození) a druhý už klasický. Přípravný (nultý) ročník u vás není možný? Jen nevím, zda se bere jako školkový nebo školní :think:
Žádný přirozený odklad dle data narození neexistuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.16 22:50
@Pumii píše:
Má středně funkční s tím, že se hodně lepší. Dle SPC. Te´d v únoru mu bylo 7. Tak jede odklad má. Druhý prý se nedá dát. Přitom tady čtu, že děti mají odklady dva…

Musíte se informovat v SPC a na příslušné škole, kde je syn zapsán. Ve výjimečných případech lze druhý odklad dát. Dítě musí mít dg a taky předpoklad, že mu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.4.16 22:50

On je takové skákací telátko a neposedí. Přeřadili nás z důvodu výměny vedení na škole. Jednalo se jen o jinou budovu stejné školy, ale kde jsou mluvící děti a ne hýkací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.4.16 22:52

Hani, diagnozu má, ale v SPC nám řekla, že už to podle nového zákona nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.16 23:03
@Pumii píše:
Hani, diagnozu má, ale v SPC nám řekla, že už to podle nového zákona nejde.

Jestli je to novinka nového školského zákona, pak se omlouvám. V každém případě - píšeš, že mluví, zná písmena a čísla. Jak se staví SPC k umístění do běžné ZŠ? Nebyl by ani první ani poslední s touto dg na běžné škole, zvlášť pokud paní ministryně slibuje od nového roku plnou podporu k zařazování dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.4.16 07:15

Zs primo pro autiky je v Alzirske…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
24.4.16 07:45
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.16 08:38

To je ta speciální škola v Rooseveltově? Tam chodí i autisté. Mám známé, jejichž děti chodí někam do speciální školy na Veleslavím, a pochvalují si to. Nevím, kde přesně to tam je, ale vystupují na stanici metra Nádraží Veleslavín.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.16 08:42

Ale možná je to spíše pro ADHD. V Liboci vím, že je nějaké nové zařízení pro děti s autismem, ale spíše bych řekla, že je to poradenské zařízení ne škola. Jezdí tam lidé i mimo Prahu. Zřizuje to Nautis - Národní ústav pro autismus (APLA).

• Citovat
  • Upravit
45
24.4.16 10:26

No prave ta Liboc, Veleslavin -Alzirska- to je ta skola, o ktere jsem psala, jak to tam vypada.Fajn lidi, ale deti hodne spatne…Vesmes nemluvici tezsi pripady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin