Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Upřímně? Všem bych vám ty telefony sebrala, je to mor. Na škole, kam chodí moje děti, mají mobily v šatní skříňce a běda tomu, kdo je vytáhne dřív, než po vyučování.
Pokud tě to mrzí, tak se omluv spolužákovi, ideálně před celou třídou a třídním učitelem.
Počítala bych minimálně s napomenutím.
Ve volných chvílích sedni k češtině a uč se, uděláš líp.
@Anonymní píše:
U nás za toto třídní dutka. 1.st.zš.
A vy jste učitelka/ředitelka?
@Kunikula Strhana píše:
No to už je trochu přehnaný. Asi by stačilo až bude hodina s třídní se přihlásit, spolužákovi se omluvit před třídou a víc bych to nerozmazávala. Je to mladej kluk, kterej uklouznul není to vrah koťátek. Pokud nemá jiný průšvihy vidím to na nějakou důtku a životní poučení, že ne vše je dobrý nápad…
Nepřijde mi to přehnaný. Když si vezmu jak končí někdy šikanované děti, tak mi přijde správné se z toho poučit a ostatní poučit o šikaně. Nesou zodpovědnost za své chování, ta zodpovědnost nebude růst, když budou vědět, že teď dostanou ředitelskou, vyhodit ze základky je nemůžou, takže se vlastně nic neděje. Pokud dostanou možnost napravit své chování, je to pro ně mnohem více poučné a mnohem více to vede ke zodpovědnosti.
No evidentně si zapojený do šikany.
Alespoň že ti to je líto.
To že si sám sobě lžeš, že to byla jen sranda je jen zbabělost přiznat si, že tvoje konkrétní chování konkrétně někomu ubližuje.
A všichni agresoři se na to vymlouvají. A stejně tak jsou zbabělí konfrontovat se s někým silnějším, než jsou oni, a tak v partě útočí na slabší. A pak se bojí a vymlouvají.
Teď sis to vyzkoušel a naštěstí to prasklo a naštěstí vás potrestají a snad si uvědomíš, že to byla tvoje chyba a už to nikdy nikomu nebudeš dělat.
Přestaň se chovat jako malý blbeček, nevymýšlej výmluvy, přiznej se co si dělal, omluv se za to a začni se chovat jinak a především příště braň slabší, namísto toho aby ses přidával k těm, co jim ubližují. To je zralé chování.
Když se z toho nepoučíš teď a nevezmeš to jako příležitost k nějakému dalšímu kroku k tomu, aby si přestal být fracek, příště to dopadne hůř.
Příspěvek upraven 23.09.22 v 16:13
@Ou otázkou je, jestli mu je líto, že ublížil spolužákovi a nebo mu je líto sebe, že dostane doma.
@Anonim 14 nikoliv, donesl mi to domu syn ve 4.tride. k fotce tedy ač ta byla normální byl připojen nelichotivy text.
Dostala ji i spolužačka, která zas fotila syna.
Porušení sk.radu že se ve škole nesmí fotit.
@lleennttiillkkaa píše:
@Ou otázkou je, jestli mu je líto, že ublížil spolužákovi a nebo mu je líto sebe, že dostane doma.
benefit of the doubts, při troše štěstí se prostě nechal strhnout a dojde mu co dělal.
@lleennttiillkkaa píše:
Jo je mi to líto, a bojím se že když to bude horší než dutka třídního učitele tak mě prí nemusí vzít na střední
@Anonim 14 píše:
Jo je mi to líto, a bojím se že když to bude horší než dutka třídního učitele tak mě prí nemusí vzít na střední
Hele, s tvou cestinou bych s tim moc nepocitala. A to i bez te sikany.
@Anonim 14 píše:
No hochu s tvojí češtinou bych se bála i tak. Tvrdé a měkké souhlásky, to je učivo druhé třídy ZŠ
Jinak tedy to že se člověk vymlouvá a zapírá je něco, co učitele štve a mají tendence být daleko ostřejší, než když člověk sebere odvahu a přizná že tedy se choval jako hovado, že mu to je líto a z otho jak bude reagovat a jednat bude jasné, že se poučil.
Takže máš víkend na to, aby ses rozhodl jestli zůstaneš šikanující spratek a nebo to zkusíš jinak a lépe.
Tvoji učitelé už zažili všechny možné výmluvy a vědí když lžeš (včetně podvádění při testech) - jen to případně nechávají být, protože to je prostě jednodušší to neřešit. Teď jste to přehnali, teď opravdu nemá smysl pokračovat v zaběhaných kolejích.
@Anonim 14 píše:
Jenom jak sedí na židli
Aký bol zmysel fotky, pridal si tam text alebo niečo?
@Anonim 14 píše:
na učnák tě vezmou
@vokishka píše:
na učnák tě vezmou
Ano, jedině tam. Na maturitní obor ani náhodou. Letos vychází nejsilnější ročník. ![]()
@meduzza píše:
Tobě by se líbilo, kdyby tě takhle spolužáci fotili a čekali až se blbě zatváříš a pak tě zesměšňovali ve skupině na netu?
Rodičům řekni pravdu.
Spolužákovi se upřímně omluv a nech ho na pokoji.
Ty jo, když ještě existovala stránka spolužáci, tak tam byly jen nelichotivy fotky
a nikdo to neresil teda.