Škola trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27263
23.9.22 16:48
@a12 píše:
Ty jo, když ještě existovala stránka spolužáci, tak tam byly jen nelichotivy fotky :mrgreen: a nikdo to neresil teda.

Myslíš? Myslíš, že ten, kdo na těch nelichotivých fotkách byl, tak se smál taky? Já tě můžu upozornit, že určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
23.9.22 16:59

U nás v 5. třídě za to byla ředitelská důtka. A jako rodič bych teda žádnou výmluvu slyšet nechtěla a asi by přišel dost tvrdý trest. Zveřejňovat cizí fotky je hnus a neříkej, že jste o tom neměli minimálně 1 přednášku ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
23.9.22 17:05
@Anonim 14 píše:
Jo je mi to líto, a bojím se že když to bude horší než dutka třídního učitele tak mě prí nemusí vzít na střední

Kolik máš roků? 14 - 15 let.. Nejvyšší čas na uvědomění, že člověk má prvně myslet a pak konat, protože když to udělá naopak jako ty… Foto a pak myšlení, tak může přijít i trest

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
23.9.22 17:11

A copak na té fotce bylo? To se nepochlubíš. Radu ti dám jednu, koukej se naučit pravopis, protože jestli takhle otřesné chyby píšou děti v devítce běžně, tak potěš koště.

• Citovat
  • Upravit
a12
61097
23.9.22 17:31
@lleennttiillkkaa píše:
Myslíš? Myslíš, že ten, kdo na těch nelichotivých fotkách byl, tak se smál taky? Já tě můžu upozornit, že určitě ne.

Byli jsme tam všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
23.9.22 17:35
@Kunikula Strhana píše:
No to už je trochu přehnaný. Asi by stačilo až bude hodina s třídní se přihlásit, spolužákovi se omluvit před třídou a víc bych to nerozmazávala. Je to mladej kluk, kterej uklouznul není to vrah koťátek. Pokud nemá jiný průšvihy vidím to na nějakou důtku a životní poučení, že ne vše je dobrý nápad…

Vražda koťátek je z hlediska přirozeného práva mnohem menší zlo než šikana a ponižování (neboť je to zločin proti lidské důstojnosti). Taky většina vrahů lidí začíná tou šikanou, a nikoli koťátky (pro zvířata mají naopak ty největší zrůdy slabost). Tak to je.

Fér by bylo odškodnění tak 20 tis. od každého zainteresovaného, plus demonstrativní zničení mobilů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
23.9.22 17:40
@a12 píše:
Byli jsme tam všichni :nevim:

Nezletilí puberťáci, nebo dospělí lidé? S focením a zveřejňováním jste souhlasili, nebo ne? A hlavně, před kolika to bylo lety? Nezapomínejte, že teď v časech GDPR je to jiné než kdysi. A kyberšikana je opravdu dost závažný problém, který neřešený narůstá do obřích rozměrů. Jako mor.

Příspěvek upraven 23.09.22 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
23.9.22 17:44
@lucad77 píše:
Nezletilí puberťáci, nebo dospělí lidé? S focením a zveřejňováním jste souhlasili, nebo ne? A hlavně, před kolika to bylo lety? Nezapomínejte, že teď v časech GDPR je to jiné než kdysi. A kyberšikana je opravdu dost závažný problém, který neřešený narůstá do obřích rozměrů. Jako mor.

Prosimte, reaguju na tu nelichotivou fotku z lavice.. Jakože kdyby to bylo jen to, asi to nebyl až takovej průšvih, ne? Protože dřív takových fotek byly plny „spolužáci“ ve školce a ve škole taky zverejnujou fotky, moje dítě se na jedny dloube v nose :roll: a žalovat jsem je nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
23.9.22 17:50
@a12 píše:
Prosimte, reaguju na tu nelichotivou fotku z lavice.. Jakože kdyby to bylo jen to, asi to nebyl až takovej průšvih, ne? Protože dřív takových fotek byly plny „spolužáci“ ve školce a ve škole taky zverejnujou fotky, moje dítě se na jedny dloube v nose :roll: a žalovat jsem je nešla.

No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.

Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
23.9.22 18:03
@Anonim 14 píše:
Ahoj, jsem v devítce.
Jako jeden z 5 lidí, ostatní fotili víc, vyfotil jsem kluka od nás ze třídy a poslal to na třídní skupinu. Učitelka to zjistila a napsala posudek ředitelce. V pondělí se prí vše dozvíme. Ale myslel jsem to ze srandy a je mi to líto. Co se mi podle vás může stát, a kdyžtak mi pomocte vymyslet výmluvu pro rodiče.

Jakou výmluvu pro rodiče? Jen ať vědí co jsi za smrada. Bohužel stat se ti nemuze nic, možná důtka, dvojka z chování, žádný adekvátní trest škola nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
23.9.22 18:44
@lucad77 píše:
No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.

Však to píšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
23.9.22 19:17
@Anonim 14 píše:
Ahoj, jsem v devítce.
Jako jeden z 5 lidí, ostatní fotili víc, vyfotil jsem kluka od nás ze třídy a poslal to na třídní skupinu. Učitelka to zjistila a napsala posudek ředitelce. V pondělí se prí vše dozvíme. Ale myslel jsem to ze srandy a je mi to líto. Co se mi podle vás může stát, a kdyžtak mi pomocte vymyslet výmluvu pro rodiče.

Pojem kyberšikana ti něco říká? Tak právě toho jste se dopustili. Jakou chceš na tohle výmluvu? Důkazy jsou jasné, pokud z rodičů budeš dělat hlupáky, tak to pro tebe bude jen horší. Pravděpodobně tě čeká důtka třídního učitele a ta se zapisuje do tvé složky. Nicméně střední škola nad důtkou mávne rukou. Hlavně v pololetí potřebuješ co nejlepší známky a začni s přípravou na přijímací zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.9.22 19:50

Když jsem byla na základce, moji spolužáci se na lyžáku opili a dalšího spolužáka vyfotili nahýho a pak to šířili ve škole. Stálo je hodně vysvětlování a sypání si popele na hlavu, aby z toho byla jen dvojka z chování, rodičům to samozřejmě řekla škola sama, na nějaký výmluvy se nehrálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
23.9.22 19:53
@lucad77 píše:
No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.

Nemusí jít zrovna o nevhodné foto. Opravdu může jít o nevinnou fotku. Na škole, kam chodí syn nám bylo na třídních schůzkách sděleno přímo od ředitele, že jakékoliv focení a následné sdílení na soc. sítích je zakázáno a porušení tohoto zákazu se exemplárně trestá. A je úplně jedno, jestli na fotce spolužák jen sedí na židli, nebo je v nějaké kompromitující situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
23.9.22 20:48
@werajsik píše:
Nemusí jít zrovna o nevhodné foto. Opravdu může jít o nevinnou fotku. Na škole, kam chodí syn nám bylo na třídních schůzkách sděleno přímo od ředitele, že jakékoliv focení a následné sdílení na soc. sítích je zakázáno a porušení tohoto zákazu se exemplárně trestá. A je úplně jedno, jestli na fotce spolužák jen sedí na židli, nebo je v nějaké kompromitující situaci.

My to takto máme nastaveno ve škole taky, nejen na fotky, ale i na videa. Protože předtím byly pořád nějaké nepříjemnosti. Ale nějaké normální foto, které neubližuje, prostě donutíme toho jedince smazat, dostane kázání, a pokud se to neopakuje, nedělá se z toho drámo. Při opakovaném porušení školního řádu, to ano, to už se pak řeší mnohem přísněji. V tomto případě se mi zdá, že nepůjde úplně o nevinnost, když je jich v tom namočeno víc. Ale nevím no. Každopádně škola má právo to řešit, jak uzná za vhodné, pokud to měla jasně vymezeno ve školním řádu.

Příspěvek upraven 23.09.22 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati