Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@a12 píše:
Ty jo, když ještě existovala stránka spolužáci, tak tam byly jen nelichotivy fotkya nikdo to neresil teda.
Myslíš? Myslíš, že ten, kdo na těch nelichotivých fotkách byl, tak se smál taky? Já tě můžu upozornit, že určitě ne.
U nás v 5. třídě za to byla ředitelská důtka. A jako rodič bych teda žádnou výmluvu slyšet nechtěla a asi by přišel dost tvrdý trest. Zveřejňovat cizí fotky je hnus a neříkej, že jste o tom neměli minimálně 1 přednášku ve škole.
@Anonim 14 píše:
Jo je mi to líto, a bojím se že když to bude horší než dutka třídního učitele tak mě prí nemusí vzít na střední
Kolik máš roků? 14 - 15 let.. Nejvyšší čas na uvědomění, že člověk má prvně myslet a pak konat, protože když to udělá naopak jako ty… Foto a pak myšlení, tak může přijít i trest
A copak na té fotce bylo? To se nepochlubíš. Radu ti dám jednu, koukej se naučit pravopis, protože jestli takhle otřesné chyby píšou děti v devítce běžně, tak potěš koště.
@lleennttiillkkaa píše:
Myslíš? Myslíš, že ten, kdo na těch nelichotivých fotkách byl, tak se smál taky? Já tě můžu upozornit, že určitě ne.
Byli jsme tam všichni ![]()
@Kunikula Strhana píše:
No to už je trochu přehnaný. Asi by stačilo až bude hodina s třídní se přihlásit, spolužákovi se omluvit před třídou a víc bych to nerozmazávala. Je to mladej kluk, kterej uklouznul není to vrah koťátek. Pokud nemá jiný průšvihy vidím to na nějakou důtku a životní poučení, že ne vše je dobrý nápad…
Vražda koťátek je z hlediska přirozeného práva mnohem menší zlo než šikana a ponižování (neboť je to zločin proti lidské důstojnosti). Taky většina vrahů lidí začíná tou šikanou, a nikoli koťátky (pro zvířata mají naopak ty největší zrůdy slabost). Tak to je.
Fér by bylo odškodnění tak 20 tis. od každého zainteresovaného, plus demonstrativní zničení mobilů. ![]()
@a12 píše:
Byli jsme tam všichni
Nezletilí puberťáci, nebo dospělí lidé? S focením a zveřejňováním jste souhlasili, nebo ne? A hlavně, před kolika to bylo lety? Nezapomínejte, že teď v časech GDPR je to jiné než kdysi. A kyberšikana je opravdu dost závažný problém, který neřešený narůstá do obřích rozměrů. Jako mor.
Příspěvek upraven 23.09.22 v 17:51
@lucad77 píše:
Nezletilí puberťáci, nebo dospělí lidé? S focením a zveřejňováním jste souhlasili, nebo ne? A hlavně, před kolika to bylo lety? Nezapomínejte, že teď v časech GDPR je to jiné než kdysi. A kyberšikana je opravdu dost závažný problém, který neřešený narůstá do obřích rozměrů. Jako mor.
Prosimte, reaguju na tu nelichotivou fotku z lavice.. Jakože kdyby to bylo jen to, asi to nebyl až takovej průšvih, ne? Protože dřív takových fotek byly plny „spolužáci“ ve školce a ve škole taky zverejnujou fotky, moje dítě se na jedny dloube v nose
a žalovat jsem je nešla.
@a12 píše:
Prosimte, reaguju na tu nelichotivou fotku z lavice.. Jakože kdyby to bylo jen to, asi to nebyl až takovej průšvih, ne? Protože dřív takových fotek byly plny „spolužáci“ ve školce a ve škole taky zverejnujou fotky, moje dítě se na jedny dloube v nosea žalovat jsem je nešla.
No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.
Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.
@Anonim 14 píše:
Ahoj, jsem v devítce.
Jako jeden z 5 lidí, ostatní fotili víc, vyfotil jsem kluka od nás ze třídy a poslal to na třídní skupinu. Učitelka to zjistila a napsala posudek ředitelce. V pondělí se prí vše dozvíme. Ale myslel jsem to ze srandy a je mi to líto. Co se mi podle vás může stát, a kdyžtak mi pomocte vymyslet výmluvu pro rodiče.
Jakou výmluvu pro rodiče? Jen ať vědí co jsi za smrada. Bohužel stat se ti nemuze nic, možná důtka, dvojka z chování, žádný adekvátní trest škola nemá.
@lucad77 píše:
No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.
Však to píšu ![]()
@Anonim 14 píše:
Ahoj, jsem v devítce.
Jako jeden z 5 lidí, ostatní fotili víc, vyfotil jsem kluka od nás ze třídy a poslal to na třídní skupinu. Učitelka to zjistila a napsala posudek ředitelce. V pondělí se prí vše dozvíme. Ale myslel jsem to ze srandy a je mi to líto. Co se mi podle vás může stát, a kdyžtak mi pomocte vymyslet výmluvu pro rodiče.
Pojem kyberšikana ti něco říká? Tak právě toho jste se dopustili. Jakou chceš na tohle výmluvu? Důkazy jsou jasné, pokud z rodičů budeš dělat hlupáky, tak to pro tebe bude jen horší. Pravděpodobně tě čeká důtka třídního učitele a ta se zapisuje do tvé složky. Nicméně střední škola nad důtkou mávne rukou. Hlavně v pololetí potřebuješ co nejlepší známky a začni s přípravou na přijímací zkoušky.
Když jsem byla na základce, moji spolužáci se na lyžáku opili a dalšího spolužáka vyfotili nahýho a pak to šířili ve škole. Stálo je hodně vysvětlování a sypání si popele na hlavu, aby z toho byla jen dvojka z chování, rodičům to samozřejmě řekla škola sama, na nějaký výmluvy se nehrálo.
@lucad77 píše:
No ona to evidentně nebude tak nevinná fotka, když se to tolik řeší. Nejspíš to bude útok skupiny na jednotlivce s cílem ho nějak zesměšnit. To nelze srovnávat s momentkami pořízenými na nějaké akci.Se zveřejňováním fotek vašeho dítěte jste musela podepsat souhlas, čili nevím, proč byste je žalovala.
Nemusí jít zrovna o nevhodné foto. Opravdu může jít o nevinnou fotku. Na škole, kam chodí syn nám bylo na třídních schůzkách sděleno přímo od ředitele, že jakékoliv focení a následné sdílení na soc. sítích je zakázáno a porušení tohoto zákazu se exemplárně trestá. A je úplně jedno, jestli na fotce spolužák jen sedí na židli, nebo je v nějaké kompromitující situaci.
@werajsik píše:
Nemusí jít zrovna o nevhodné foto. Opravdu může jít o nevinnou fotku. Na škole, kam chodí syn nám bylo na třídních schůzkách sděleno přímo od ředitele, že jakékoliv focení a následné sdílení na soc. sítích je zakázáno a porušení tohoto zákazu se exemplárně trestá. A je úplně jedno, jestli na fotce spolužák jen sedí na židli, nebo je v nějaké kompromitující situaci.
My to takto máme nastaveno ve škole taky, nejen na fotky, ale i na videa. Protože předtím byly pořád nějaké nepříjemnosti. Ale nějaké normální foto, které neubližuje, prostě donutíme toho jedince smazat, dostane kázání, a pokud se to neopakuje, nedělá se z toho drámo. Při opakovaném porušení školního řádu, to ano, to už se pak řeší mnohem přísněji. V tomto případě se mi zdá, že nepůjde úplně o nevinnost, když je jich v tom namočeno víc. Ale nevím no. Každopádně škola má právo to řešit, jak uzná za vhodné, pokud to měla jasně vymezeno ve školním řádu.
Příspěvek upraven 23.09.22 v 22:07