Školák - problém s odloučením

14
18.9.17 20:22

Školák- problém s odloučením

Zdravím maminky, mám velký problém se synem 6let. Jde o to, že vůbec nezvládá ranní odchod do školy. Jen co vstane, tak velká scéna, jak mu je špatně, nedělá mu problém i začít zvracet atd… Po příchodu do školy samozřejmě řev a další scéna. Už jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné a stále se to opakuje, dělá to i když ho vede do školy někdo jiný. Samozřejmě jen co odejdu, tak se hned uklidní a je v pohodě. Když ho vyzvedávám, tak je spokojenej a na nic si nestěžuje. Nemyslím si, že by to nějak souviselo se školou, tenhle problém se objevil i v posledních měsících ve školce a dokonce i na příměstském táboře. Nemáte někdo nějakou radu, jak mu pomoci? Upřímně už zvažuji i dětského psychologa, protože si doopravdy nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
18.9.17 20:30

Ještě vydrž s tím psychologem. Čím víc se v tom budete nimrat a řešit to, tím horší to bude, protože syn bude mít odezvu. Občas to děti dělají, ale časem je to přejde, zvyknou si. Snaž se to zvlášť nekomentovat, nechat syna vybrečet a nelitovat, neutěšovat. Popovídat si o tom můžete odpoledne, až bude v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.9.17 20:33

Je nevyzraly. Kdyz uz to delal ve skolce, proc si neresila odklad?
Rok je strasne dlouha doba, mohl dozrat a mohlo byt vse jinak.
Ted jedine asi fakt psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.9.17 20:39

Já bych ho zkusila ignorovat, jako se to dělá s batolety.
Ptala ses na radu učitelky? Třeba už měla s podobnou situaci zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.9.17 20:40

Protože v době zápisu do školy to nedělal, chodil do školky 3 roky a úplně v pohodě. Naopak nechtěl chodit domů, chtěl být jako první. Tohle je záležitost posledních cca 3 měsíců. A nejsem si vůbec vědoma toho, že by se něco změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.9.17 20:40

Snazila bych se zkrouhnout tu dobu mezi vzbuzenim a odevzdanim ve skole na minimum. Aby se vzbudil a nez se rozkouka, bude sedet v lavici. Klidne bych ho vecer predoblekla, snidani bych mu dala s sebou, k dispozici flasku s vodou, do te bych zkusila bachovky Rescue Remedy, sezenes v lekarne.

A po odpolednich bych se snazila zjistit, co mu vadi a co by chtel zmenit, treba z nej vypadne neco, s cim se da pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.9.17 20:42
@ghuiko píše:
Protože v době zápisu do školy to nedělal, chodil do školky 3 roky a úplně v pohodě. Naopak nechtěl chodit domů, chtěl být jako první. Tohle je záležitost posledních cca 3 měsíců. A nejsem si vůbec vědoma toho, že by se něco změnilo.

Nebyl tehdy poprve treba na skolce v prirode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.9.17 20:50

@Helileli nebyl, právě, ze si vůbec nejsem vědoma, nějaké změny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.9.17 20:50
@Helileli píše:
Snazila bych se zkrouhnout tu dobu mezi vzbuzenim a odevzdanim ve skole na minimum. Aby se vzbudil a nez se rozkouka, bude sedet v lavici. Klidne bych ho vecer predoblekla, snidani bych mu dala s sebou, k dispozici flasku s vodou, do te bych zkusila bachovky Rescue Remedy, sezenes v lekarne.A po odpolednich bych se snazila zjistit, co mu vadi a co by chtel zmenit, treba z nej vypadne neco, s cim se da pracovat.

Zkusím hned zítra, snad by to mohlo zabrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
18.9.17 20:58

Taky bych zkusila bachovky, mám kontakt na jednu paní, která je namíchá přímo na míru a dělá i přes mail, nemusíte nikam jezdt, kapky vám pošle domu, mám s bachovkama velmi dobré zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.9.17 20:58
@ghuiko píše:
@Helileli nebyl, právě, ze si vůbec nejsem vědoma, nějaké změny :think:

Nezacali jste v te dobe vic mluvit o nastupu do skoly? Preci jen zapisy byly posunute na duben, tak se to jakoby resi az pozdeji. Kdy dostal aktovku? Nepribyl mu treba do pokoje novy kus nabytku (ne ze bych verila na feng shui, ale co kdyby…).
Navic u nas meli predskolaci snad mesic pred koncem roku tablo, kde mel kazdy fotku. Urcite o tom museli mluvit ve skolce, ze pristi rok uz tam nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
18.9.17 21:26

U nás býval problém loučení. Prostě nemá rád ten moment odloučení, pak už je to dobrý. Takže bych zkusila ráno co nejrychleji vstát, oblíknout, nasnídat a jít do školy, pusinku a ahoj. Myslím že si brzo zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65358
18.9.17 21:28

@ghuiko pracuji v družině a pamatuji si kluka, dnes je ve 3.třídě
Ráno se nemohl od maminky odtrhnout. jednou jsem vedla děti, šla kolem nich.
Jen jsem ho vzala za ruku, že půjde s námi, tak šel.
Takhle jsem ho vodila asi 3 týdny.
Ve škole jsem ho předala paní učitelce
Co třeba se domluvit na něčem takovém???
S učitelkou, vychovatelkou, jinou maminkou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí