První třída a okamžitě problémy

3241
14.9.17 16:39

První třída a okamžitě problémy

Hezké odpoledne,
rovnou k problému, jsem z toho hodně rozrušená. Dcera teď nastoupila do první třídy a hned od začátku jsou denně problémy. Denně něco zapomíná pod lavicí, nechá ve škole tužky, druhý den je přinese, ale nechá tam gumu apod. Dnes nechala svetr na školní zahradě… :zed: Syn známých žaluje, že ve škole nedělá, to co má. Podle mě možná i dělá, protože v sešitech má vyplněná cvičení, spíš mám podezření, že to má hotovo dřív než ostatní a pak vymýšlí koniny. Dělá si v pracovním sešitě napřed. Dnes pomalovala žákovskou (napadlo by vás to?!!! strašně jsem ji seřvala a dala na zadek a teď je mi to moc líto) :cert: :,( Taky prý dneska plakala, protože ji paní učitelka přesadila. :nevim: Ale to se vstřebá, o to až tak nejde. Za zásadní považuju ale to nedodržování pořádku, absolutní neschopnost dohlédnout na své věci a možná konec konců i to, že možná opravdu nedělá ve škole přesně to, co má. Co začala škola, jsem z toho fakt vyčerpaná, neustále něco hledám, doptávám se, kde je ten či onen sešit a ona jen řekne, že neví. :zed: Mám upřímně strach, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
600
14.9.17 16:43

Tak tohle je myslim po 10 dnech uplne normalni, doma mam to same :D :D jednou se nekde zapomene cela.. sedne si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.9.17 16:48
@Maddlen píše:
Hezké odpoledne,
rovnou k problému, jsem z toho hodně rozrušená. Dcera teď nastoupila do první třídy a hned od začátku jsou denně problémy. Denně něco zapomíná pod lavicí, nechá ve škole tužky, druhý den je přinese, ale nechá tam gumu apod. Dnes nechala svetr na školní zahradě… :zed: Syn známých žaluje, že ve škole nedělá, to co má. Podle mě možná i dělá, protože v sešitech má vyplněná cvičení, spíš mám podezření, že to má hotovo dřív než ostatní a pak vymýšlí koniny. Dělá si v pracovním sešitě napřed. Dnes pomalovala žákovskou (napadlo by vás to?!!! strašně jsem ji seřvala a dala na zadek a teď je mi to moc líto) :cert: :,( Taky prý dneska plakala, protože ji paní učitelka přesadila. :nevim: Ale to se vstřebá, o to až tak nejde. Za zásadní považuju ale to nedodržování pořádku, absolutní neschopnost dohlédnout na své věci a možná konec konců i to, že možná opravdu nedělá ve škole přesně to, co má. Co začala škola, jsem z toho fakt vyčerpaná, neustále něco hledám, doptávám se, kde je ten či onen sešit a ona jen řekne, že neví. :zed: Mám upřímně strach, co bude dál.

Malá potřebuje tvou pomoc a ne že na ní budeš tlačit ještě ty. Je toho na ní hodně změn, potřebuje tvojí lásku a trpělivost. Jak píšeš, třeba se nudí a potřebovala individuální přístup. Je to velká změna sedět najednou tolik hodin v lavici. Dojdi s ní do PPP, když jsi z toho tak rozrušená a máš strach co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.9.17 16:49

Co se zapominani tyka, u nas v druzine je bedna na zapimenute veci. Je to obri ctvercova bedna jako od tv, vrchovate plna zapimenutych veci. Na tridnich schuzkach nas upozornili, ze v nejblizsi dobe to vsechno pujde na charitu, skola nema prostory to skladovat a bednu potrebuji zase na letosek prazdnou. Za rok bude opet plna :mrgreen: Takze nejakou tuzkou ci gumou se fakt nevzrusuj ;)

Pokud je dcera rychle hotova a navic vyplnuje dopredu, mohla by ji ucitelka zamestnat pomocnymi pracemi, zkusila bych si o tom promluvit za cas s ucitelkou, az si ten zacatek trochu sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.9.17 16:51

Já nevím,. jestli po ní chci hodně… ale všechny ostatní děti mi přijdou takové vyspělejší, že jim člověk nemusí říkat desetkrát - jdou do šatky, pověsí si bundu… dcerka si ji pohodí na lavičku. Můžu to říkat tisíckrát, chtít to po ní tisíckrát a stejně nic. Proč ostatní děti nenapadne vystřihovat si o přestávce z papíru a moji dceru ano??? Pak si ostatní stěžují, že dělá binec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.9.17 16:52

Maminky často děti před začátkem školy učí číst, počítat anglicky a podobný blbosti. Ta nejzákladnější dovednost ale je umět se postarat o své věci a alespoň trochu poslouchat a dělat to, co se po dítěti chce. Částečně je problém tvé dcery běžný, častý a částečně na to nebyla zvyklá, takže se teď veze. Můžeš udělat to, že budeš její věci(všechny) podepisovat, aby se alespoň dohledaly a na této schopnosti budete pracovat hlavně doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.9.17 16:52

@Maddlen Hele memu synovi je skoro 19 a dela totez :mrgreen: Loni se nechal v patek zamknout ve skole :lol: To teprv byla sranda

• Citovat
  • Upravit
3241
14.9.17 16:55

@Helileli S paní učitelkou mluvit chci, ale je mi to teď blbé - ptala jsem se jí minulý pátek a to dcerku chválila. Nechci dělat vlny, je teprve druhý týden školy, ale zas na druhou stranu pokud by měl být v něčem problém, ať se řeší hned. Dcera byla za ten týden už 3× přesazená a pokaždé je z toho špatná, protože chce toho kamaráda, s kterým už jednou byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814

@Maddlen chůďatko, věděla, že nesmí žákovskou pomalovat? jinak klid, moje dítě si do žákovské kreslilo ještě na druhém stupni :roll: i po okrajích do sešitů. popravdě, já ve svých čtyřiceti letech studuji vysokou… a taky si přednáškách kreslím do sešitu, proto jsem si přestala nosit notebook, ten je na bezděčné kreslení při výkladu nepraktický :mrgreen: pomáhá mi to soustředit na výklad.

jinak zapomínání je třeba u nás taky věčný boj. na druhou stranu, čím jsou děti starší, tím líp to zvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927

Pokud něco vyplňuje dopředu a je napřed, tak zajdi za učitelkou a slušně ji požádej, zda by mohla dávat dceři úkoly navíc.
Dobrá učitelka to udělá.
A pokud jde o toho hocha, co ti řekl, že dcera nedělá, co má, tak bych spíš řekla, že tě informoval.
Nemusíš být hned nabroušená a ochranitelská, můžeš být ráda, že ses dozvěděla, že tvoje dítě dělá nějaký bugr dřív, než to bude horší.
Pokud jde o ty věci, zkontrolujte si to ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 16:56

Ona taková byla i dřív? Můj syn je totální bohém. Je samostatný, zodpovědný, ale zapomíná věci. Asi mu to je jedno, dr říkala, že žije ve svém světě. Za rok půjde do školy a věř, že to bude ještě horší než tvá dcera. Ta si nejspíš pouze zvyká na novou situaci. To se spraví. Já budu ráda, že syn zvládne dojet busem do cíle. S věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.9.17 16:56

@sagina Já vím, ale přijde ti normální napsat na titulní stránku do jiná sdělení „Barbie Superstar“ a do hodnocení „Jedničky pro XY (jméno dcerky)“ a do podpisu jméno paní učitelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.9.17 16:57

Jinak ad přeszování. nevím, jak u vás ve škole, ale v naší škole se v první třídě přesazuje cíleně. aby se děti mezi sebou postupně seznámily, aby každý seděl s každým. teprve později se najelo na trvalý zasedací pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.9.17 16:58

@Borůvka1990 Jo, byla. Je bohém, víla, duší jinde. Neskutečně chytrá, ale v reálném životě ztracená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.9.17 16:58
@Maddlen píše:
Já nevím,. jestli po ní chci hodně… ale všechny ostatní děti mi přijdou takové vyspělejší, že jim člověk nemusí říkat desetkrát - jdou do šatky, pověsí si bundu… dcerka si ji pohodí na lavičku. Můžu to říkat tisíckrát, chtít to po ní tisíckrát a stejně nic. Proč ostatní děti nenapadne vystřihovat si o přestávce z papíru a moji dceru ano??? Pak si ostatní stěžují, že dělá binec.

A vy do te satny muzete? U nas je vstup zakazan, zkratka rodice tam nemaji co delat, ma tam vzdy nejaka ucitelka sluzbu. A deti jsou odkazany samy na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí