První třída a okamžitě problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
14.9.17 17:47
@Sany80s píše:
Ty předpisy a bezpečnost se dnes vážně přehání. Člověk si říká, jestli si nemá ty další děti rozmyslet.

Já jsem hezky a slušně poprosila a vysvětlila situaci… a bylo mi odpovězeno, že je to prevence ztrácení věcí a že to nejde, že by to pak chtěl každý. Achjo. Aspoň u těch prvňáků kdyby to šlo. Pak je mi celá důslednost na prd, když nemůžu dceru poslat ihned napravit chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.9.17 17:49
@jahuhudka píše:
@Maddlen Hele memu synovi je skoro 19 a dela totez :mrgreen: Loni se nechal v patek zamknout ve skole :lol: To teprv byla sranda

brácha už byl na gymplu, přišel domů( ze školy to bylo pěšky kolem 20minut asi), v zimě to bylo a povídá:" Tam je tak strašná zima, jsem myslel, že fakt umrznu, hrozná zima, jako ráno taková zima nebyla, ale teď odoledne horzná, já nevím, jak to, že se takhle ochladilo, ale málem jsem fakt po cestě domů zmrznul, jaká je tam zima." Máma:„A kde máš bundu?“ Brácha: " Ty jo, vidíš, já jí zapomněl ve škole v šatně."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
14.9.17 17:51

Prosím Vás a co jste dělala do teď? To je fajn zjištění, že jste dceru nevybavila základními vecmi. Tzn. starat se i své věci, poslouchat a naslouchat, co říká dospělý :zed: :zed: :zed: Sklizite, co jste zasela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 17:52

@Maddlen
Jak píšeš. Syn jedno a to samé. Je hodně chytrý, vnímavý, rád se učí novým věcem. Sčítá a odčítá, opisuje knihy ( :zed: ). Miluje encyklopedie, vesmír, planetu Zemi, veškerý info o fungování země. Informace který má, já znala až na druhým stupni zš :lol: I ve školce říkali, že je dost chytrej, že se diví, co má za znalosti. Jenomže když má fungovat normálně, tak to je mazec. Ve školce běžně poslední v oblékání, v jídle, lehne si v běžným oblečení, necvakne mu že nemá na sobě pyžamo… Oblečení si vezme naruby, hlavní je, že to mám na sobě-jeho slova. Jedno jestli to je jeho, naruby… Miluje čísla. Sám si napsal na papír své rodné číslo, telefonní moje, taťky… Za pět minut netušil, kde papírek je. Sedí a přemýšlí, neobouvá se. Ale zná velikost svý nohy, kolik ty boty stály, umí zavázat tkaničky… Houby platný. Podívá se na pokrm ve školce, sdělí jim jak je důležitý jíst potraviny na talíři, jaký obsahujou živiny, vitaminy, na co v těle jsou, ale pak se usměje a řekne že to jíst nebude, protože mu tohle nechutná. Strašně mluví, málo dělá-běžné úkony… Prostě bohém. Je to těžný, nevylítnout z kůže, zachovávat klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.9.17 17:53

@janoma Přečtěte si celou diskuzi a vše, co jsem psala a pak napište svůj komentář znova, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 17:53
@janoma píše:
Prosím Vás a co jste dělala do teď? To je fajn zjištění, že jste dceru nevybavila základními vecmi. Tzn. starat se i své věci, poslouchat a naslouchat, co říká dospělý :zed: :zed: :zed: Sklizite, co jste zasela.

Jó, to je přesně ono :palec: Teď jsi na to kápla :dance: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
14.9.17 17:54
@janoma píše:

Ježíši, to je zase výkřik… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.9.17 17:56

@Maddlen moc to řešíš ;).1. Po útoku a úmrtí studenta v ČR na jedné škole, je vstup rodičů do školských zařízení omezen. Buď ráda, že to platí i ve vaší škole a nepouští tam kdykoliv kohokoliv. 2. Zdá se mi, že dáváš až moc velkou váhu tomu, co ti řekne 6 leté dítě o tvé dceři. Něco jiného by bylo, kdyby to vycházelo od paní učitelky. 3. Máš představu jak tvé dítě má fungovat. Je hodná, jak píšeš, ale v pár věcech selhává. Nikdo není 100%, zkus ji přijímat takovou, jaká je. 4. Jak jí motivuješ, aby se to zlepšilo? Zkus něco, aby měla tzv. „zrakovou kontrolu“ jak se jí daří. Tabulka a nálepky ap.

Celkem jsem se nad historkami pobavila. :lol: Nejsi v tom sama. Já jsem jednou syna objevila ve škole v pyžamu. Dcera si zase napsala úkol, červeně opravila, oznamovala a já to měla podepsat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.9.17 18:00

@RenKa33 Děkuju, máš pravdu v tom, že dávám váhu tomu, co o dceři kdo řekne. Já jenom nechci, aby svým chováním ostatní spolužáky štvala a tím je třeba zrazovala od toho, aby se s ní kamarádili. Prostě bych chtěla, aby zapadla a ne na sebe upozorňovala, jestli mi rozumíte. Ona už jde do života s určitým handicapem, který se už začíná projevovat a pprostě nechci, aby to měla ještě těžší. Proto mi jde tolik o to, aby „splynula s davem“ - ale zároveň chci, aby v určitých věcech zůstala svá, protože je jinak fakt skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.9.17 18:02
@Maddlen píše:
Já jsem hezky a slušně poprosila a vysvětlila situaci… a bylo mi odpovězeno, že je to prevence ztrácení věcí a že to nejde, že by to pak chtěl každý. Achjo. Aspoň u těch prvňáků kdyby to šlo. Pak je mi celá důslednost na prd, když nemůžu dceru poslat ihned napravit chybu.

Ne každá chyba se musí nutně hned napravit. Nech dceru nést důsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.9.17 18:03
@sagina píše:
borec :mrgreen:
:mrgreen: jo po prvotnim soku a predstave ze ho budou ze zamcene skoly lovit hasici ( uz jsem videla spoluobcany jak to foti, sdili na FB co se to deje) jsem zavolala policajty a celou cestu (30 km) jsem mela totalni zachvaty smichu. Nakonec sehnali reditele, ten nakoho kdo ho v 19 vecer odemkl :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
3241
14.9.17 18:04

@RenKa33 Jo, to jsem si říkala, že udělám, jenže… Co když si pak paní učitelka bude myslet, že na ni kašlu? Uvažovala jsem nad tím, že ji zítra nechám jít do školy s poloprázdným pouzdrem, ale je mi hanba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
14.9.17 18:05
@janoma píše:

Diky, ze jste! Az nebudu cokoli vedet, zeptam se Vas. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.9.17 18:08
@janoma píše:
:mrgreen: Tak tak tesat do kamene. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
21910
14.9.17 18:08
@Maddlen píše:
@RenKa33 Jo, to jsem si říkala, že udělám, jenže… Co když si pak paní učitelka bude myslet, že na ni kašlu? Uvažovala jsem nad tím, že ji zítra nechám jít do školy s poloprázdným pouzdrem, ale je mi hanba.

Ne to bych nedelala.Nam ucitelka v 1. tride rikala, ze uspech prvnacka, je uspech rodice. Pokud nebudou orezane pastelky, je chyba rodice, ze je nezkontroloval atd..Nad timhle je vazne potreba denne dohlizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí