Školení - může být povinné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Školení
Zdravím. Prosím víte někdo jestli je povinné školení od zaměstnavatele?
Ve smlouvě to uvedené mám ale jelikož jsem tam dlouhodobě a za tu dobu se mi narodil syn a vychovávám ho úplně sama tak si nejsem úplně jistá jestliže to školení mužu odmítnout. Je to totiž pro mě s cestou na celý den a hlídání pro něj nemám. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@123barbora píše:
Zdravím. Prosím víte někdo jestli je povinné školení od zaměstnavatele?
Ve smlouvě to uvedené mám ale jelikož jsem tam dlouhodobě a za tu dobu se mi narodil syn a vychovávám ho úplně sama tak si nejsem úplně jistá jestliže to školení mužu odmítnout. Je to totiž pro mě s cestou na celý den a hlídání pro něj nemám. Děkuji
262/2006 Sb. Zákon zákoník práce
Těhotné zaměstnankyně a zaměstnankyně a zaměstnanci pečující o děti do věku 8 let smějí být vysíláni na pracovní cestu mimo obvod obce svého pracoviště nebo bydliště jen se svým souhlasem; přeložit je může zaměstnavatel jen na jejich žádost.
Ale než bych začala mávat paragrafy, zkusila bych se prvně lidsky dohodnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je nutne pro vykon tve funkce, tak to asi bude slozite, ale pravni vyklad nevim, jestli se to pocita stejne jako pracovni cesta viz vyse.
To nemas zadnou hlidaci alternativu? Ja jsem taky s detmi sama a v takovych pripadech vyuzivam placene hlidani. Jednou za cas bys to snad utahla? Kolik casu je to nad bezniu pracovni dobu? Studentky nabizeji i ceny neco malo nad 100Kc/hodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě navíc k tomu, co píše @Jahru, tak např. bezpečnostní školení jsou povinná (respektivě musíš alespoň podškrábnout, že jsi to absolvovala
). A pak mohou být školení vyžadovaná k dané pozici (např. školení řidičů) a pokud firma přechází na nějaký nový systém práce, tak prostě je potřeba, aby tě taky nějak za/přeškolili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No spíš jde o to že zaskakuji za nemocenskou, a kolegyně se má tento měsíc už vracet ale manažerka řekla že mám absolvovat školení. Přijde mě to zbytečné když už za měsíc budu zase někde jinde. a tam to školení určitě neuplatním protože se jedná úplně o jinačí práci. Tak se právě snažím z toho nějak vyklouznout.
Jelikož mi cesta jen tam zabere 4 h tak by syn musel být někde i přes noc a to on nikdy nebyl natož s cizím člověkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru to samozřejmě zkusím prvně v klidu jen chci mít v záloze jistotu kdyby mi to vedoucí nechtěla povolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit