Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s touto soukromou školkou ve Stodůlkách - Praha 5?
Tak to nemam a to byvam kusok od nej ![]()
Ja som o nej ani neuvazovala…skolicka bez zahrady mi pride taka od veci.
Mam skusenosti s Malickovom (Nove Butovice)…nie moc dobre…je o tom zalozena diskusia.
Tu o malickovu sem prave cetla a nikdy!!! a nevis nahodou o nejakych dalsich soukromych jeslich na pze 13? ze je skolicka bez zahrady by mi ani tak nevadilo, jde mi o jedno dopoledne tydne, spis me zajima lidsky faktor a pristup k detem…
Tak tam zavolaj a dohodni si prehliadku…uvidis aky budes mat z toho pocit.
Tak sukromnych skoliek je dost, ale so ziadnou nemam skusenosti.
Na Novych Butoviciach je LittleBear beru deti od 18mes.
Je tu aj Vesela Skolka tusim Velka Ohrada beru od 2 rokov.
Ms Domecek berie od 18m.
Koralek tie su lacne na Velkej Ohrade, ale tie su polo statne polo sukromne, tak neviem ci budu mat volno.
Potom o deti sa staraju aj v Slonikove na Novych Butoviciach.
Dobrý den, já tuto školičku provozuji
Můžete mi napsat SZ a můžete si domluvit u nás prohlídku. Hezký den ![]()
@Monika123 diky za seznam a za rady!
@Terez85 mila nahoda, urcite se ozvu, ale momentalne spis jen prozkoumavam nabidku, aktualni to pro me bude az na jare:) muzete mi zatim jen poradit, jak dlouho dopredu by bylo potreba potomka prihlasit - kdyby slo o o jedno dopoledne tydne? stacil oby mesic dva predem?
@Monika123, nelíbí se mi, když někdo předem odsuzuje a vzápětí napíše, že vlastní zkušenost nemá… To mi nepřijde moc fér
Zahrádku sice nemáme, ale 20 m od Mašinky je veřejné krásné dětské hřišťátko, kam s dětmi dopoledne chodíme, a pokud nejsme na hřišti, tak alespoň jdeme na procházku. Ještě se nám nestalo, že bychom byly celé dopoledne s dětmi zavřené uvnitř. To by musely vyloženě „padat trakaře“… V současné době máme děti od 1,5 do 3 let, většinou na dopolední programy. S těmito dětmi tvoříme různé obrázky, každý den říkáme klasické české básničky, tancujeme na dětské písničky, společně svačíme a obědváme. Děti jsou spokojené
Co se týče adaptace, tak samozřejmě 1. den a 1. hodinu mohou být maminky se svými dětmi a pak zkoušíme, aby maminka mohla odejít. Pokud děťátko pláče, snažíme se ho všemožně zabavit a věnovat se mu co nejvíce. Pokud pláč trvá déle jak půl hodiny, voláme mamince a další den zkoušíme znovu. (toto se nám ale zatím stalo asi jen u tří dětí - z 25, jinak většinou adaptace bez větších problémů).
A přesně jak píše zakladatelka tématu, mě osobně by taky šlo hlavně o lidi, pracující v takovéto školičce a o jejich přístup k dětem, než o to, zda-li má školka vlastní zahradu.
@sookie Náhoda to tedy byla
Na diskuzích jsem nebyla hrozně dlouho… ![]()
Co se týče volných míst v Mašince, tak prozatím jich pár je, ale musím říct, že každý den volají maminky a ptají se… Takže… až budete potřebovat, prostě zkuste zavolat, jak jsme na tom
Ale myslím si, že 1 dopoledne v týdnu by snad neměl být žádný problém.
Mějte se hezky. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.