Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Aha, tak jo - do té školky chodím už druhým rokem, protože je to dost dobrá školka, kterou mám navíc ani ne 5 min. od domu a hned naproti školce je ZŠ a vhledem k tomu, že by jsme chtěli i druhé dítě tak bych chtěla abych to měla při jedné cestě a nemusela tady lítat přes celé město! Vzhledem k tomu, že tak uvažuje více rodičů tak je logicky ve školce plno!!!!!
Když je tvůj nadřízený s tebou tak spokojený tak nechápu proč ti teda nepřidá, když máš pocit, že nejsi dostatečně finančně ohodnocená - přeci existují tzv. osobní ohodnocení, prémie atd. atd.!
O tom, že jsi ty nebo která koliv jiná máma, která dává dítko do školky nebo do jesliček KRKAVČÍ MATKA jsem neřekla ani slovo!!!!!!!
Hele, já se tady s tebou přehadovat nechci a ani nebudu.
Není to o tom, že bych musela mít poslední slovo jen mi příjde divné, že by sociálka fungovala v každém městě jinak!
Veroniko,
já se taky dohadovat nechci, jsme už trochu mimo téma téhle diskuse. Jen mi vadí, že děláš ze sebe chytrou a nechceš si přiznat, že jsi se třeba mohla špatně informovat a získat tím pádem nesprávné informace.
Není to o tom, že by jen u vás/ u nás to bylo jinak. I Baghira, Jana24 a možná i některé další maminky ti přeci potvrdily, že to, co píšu já, je reálné a jde to a je to podle zákona. Stejně tak ti Baghira potvrdila, že prostě některé sociálky si pobyt dětí ve školce zjišťují samy a není třeba nikam nosit každý měsíc potvrzení. Pokud ani tohle nechceš vzít a stále se domníváš, že ty máš pravdu, tak to už je jen tvůj problém.
Za další - nikde jsem nenapsala, že ty jsi řekla, že pracující matky jsou krkavčí matky. To byl jen výraz, který mě při psaní odpovědi napadl poté,co jsem si přečetla tvé popisování toho, jak si užíváš chvíle s malým a jak se to nedá nahradit penězi atd.
Ad osobní a prémie - ve státní sféře na tohle peníze v současné době nejsou, probíhají přeci reformy a šetří se, ale to bys jako státní zaměstnanec taky mohla vědět. Nebo snad nejsi státní zaměstnanec??? Pokud na ně můj nadřízený má, buď bez obav, dokáže moji práci ohodnotit.
Mmch - když už jsi u mě řešila pomalu každé slovo v odpovědi, zapomněla jsi mi odpovědět na můj dotaz, kde je ve státní sféře běžný plat ve výši 38 000 Kč měsíčně, viz můj předposlední příspěvek.
Bára
Státní zaměstnanec jsem, šetření sice je, ale pokud máš přiděleno osobní ohodnocení ve výši xyz tak není jen tak aby ti ho někdo v rámci šetření odebral!
To kde pracuji není zas až tak důležité - pod pojmeme státní zaměstnanec si můžeš představit x profesí a x funkcí atd.!
Já uznám, že se možná někdo - je jedno jestli já nebo paní na sociálce - spletl nebo nepochopil, ale jak už jsem psala tak jsem na socku volala i jsem tam několikrát byla osobně a pokaždé jsem se dozvěděla to samé!
Teď už je to jedno, zítra jdou maloši do školky a my zůstáváme doma - tak to je a tak to i zůstane - prostě malý nastoupí do školky v září 2009.
Nehledě n to, že jsem v tom květnu do práce stejně nastoupit nemohla, protože jsem byla těhotná - takže to bylo víc faktorů proč požádat o prodloužení RD!
Takže přeji tvému dítku aby zítra vykročilo tou pravou nožičkou a ve školce se mu líbilo!!!
Ahoj Veroniko,
děkuji za přání ke vstupu do školky… Máme to za sebou, tedy malý to má za sebou a zvládl to na výbornou. Jen já jsem tu teď šíleně nervózní a nemůžu se na nic soustředit a jen myslím na to, co tam teď dělá a zda nebrečí… ![]()
A k problému pobytu ve školce a pobírání RP - dnes mi vedoucí paní učitelka potvrdila, že je naprosto v pořádku to, co jsem ti psala - platím syna jako celodenního, bude ale ve školce jen 4 hodiny a oni ho tak vykáží do formulářů, které jim posílají každý měsíc ze sociálky. Až to takto chtít nebudu, stačí jim to ve školce říct a oni nahlásí na sociálku, že tam je více hodin a sociálka mi automaticky pozastaví RP.
Ad osobní - budeš se asi divit, ale jsou oblasti, kde se státním zaměstnancům osobní ohodnocení v průběhu roku mění v závislosti na tom, jak moc je v organizaci peněz. A když peníze nejsou, klidně jeden měsíc osobní ještě máš a další už nemusíš mít žádné a nikdo se tě na nic neptá, dostaneš k podpisu nový platový výměr a hotovo. Bere se to tak, že to je pohyblivá nenárokovatelná složka platu. Nicméně na konečném platu se to zase až tak neprojeví, protože je stejně jen v řádu několika set korun.
Hezký den a ať vám to příští rok se školkou vyjde podle tvých představ.
Bára
Dobrý den. Chtěla bych znát vás názor a vaše zkušenosti se školkami na Praze 4. Od září by měl jít syn do školky a správný výběr je pro mě strašně důležitý!
Proto prosím o vaše zkušenosti dobre i ty špatne. Mockrát děkuji. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Veroniko,
možná už jsi zapomněla, co jsi napsala v jiné diskusi:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
2 roky jsi škemrala po školkách a najednou zde píšeš, jak jsi dítě do školky dávat nechtěla a jak jsi spokojená, že si ho užíváš doma… ??? To si protiřečí… Hrát si s vrstevníky může přeci i jinde - hřiště, mateřské centrum, kroužky pro maminky s dětmi… Když jsi doma na RD, tak máš přeci na takové aktivity čas a dopřeješ je dítěti vrchovatě, zatímco já krkavčí matka se ženu za kariérou, takže holt mé dítě musí do školky.

Promiň, ale tvůj poslední příspěvek už je jen pokus o to, mít poslední slovo. Argumenty už ti totiž došly.
A neodpustím si jednu připomínku - podle metříku jsi na RD s dítětem kterému je více než 3 roky a bereš tedy na něj RP ve výši 3 800 Kč měsíčně. A zároveň píšeš, že v práci bys měla 10× víc než RP. Tak to by mě docela zajímalo, který „normální“ státní zaměstnanec má tabulkový plat ve výši cca 38 000 Kč měsíčně. Že bych si třeba ještě něco dostudovala a zkusila štěstí jinde? Není pro mě problém se dál vzdělávat a dělat práci navíc (obzvlášť pokud mám svoji práci ráda), a právě proto je můj nadřízený s mojí prací spokojen a mohu mít trochu volnější pracovní dobu.
Bára