Školka a pracující rodiče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Školka a pracující rodiče
Ahojte maminky
Prosím o radu. Fakt nevím kam jít protože na sociálce jednání urednic bylo silene.
Jsem na rodicovské dovolene. Malé budou v rijnu 3roky, je hodne samostatna a spolecenska. Jelikoz ted dostavam 3800 musela jsem nastoupit hned do prace abych se uzivili. Jde mi o to ze mi malou nevemou do skolky. Jedna vec je ze jsme se prestehovali az co probehli zapisy. Posilala jsem na okolni skolky email ze jsme se ted prestehovali, ze jsem pracujici a potrebuji dat malou do skolky.
Ale ze tri skolek odpoved vzdy stejna, máme jiz po zapisech
Ja nevim jestli maji naucenou odpoved a ani email necetly nebo nevim, ale jsem zoufala. Chuvu si dovolit nemuzu a nemam tady rodinu co by malou pohlidala. Co delat v takovem pripade. Clovek chce jit pracovat aby prezil ale kam dat ditko
Jak jste to resili vy ostatni co jste na tom podobne? Mam se kam obratit? Vubec nevim jak to resit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obrátit se nemáš kam, nikoho to nezajímá a zajímat nebude, není nikdo, kdo by ti pomohl, řešení to nemá, sociálka ani nemá jak ti pomoct. A čkolky jsou tak natřísklé, že necelí tříleťáci nemají šanci, stejně, podala bych žádost a zkoušela to v průběhu září, října, často se stává, že nějaké dítě odpadne a místo se uvolní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel se nemáš kam obrátit, najít někoho na hlídání, soukromá školka, zoušet neustále školky jestli se jim neuvolnilo místo a poslední varianta zustat doma na podpoe a řivořit. je to děsné, ale bohužel ted to tak je a je spousty mamin, které to řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No doma zůstat proste nemuzu ze 3tis + alimenty ktere chodi jen nekdy se proste zit neda. Tohle je fakt hrozny. Prachy seberou a co ma pak clovek sakra delat???A tak dekuji aspon vim ze proste porad jak blbana budu bombardovat skolky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Naučená odpověď to není, oni prostě nemůžou odepsat nic jiného. Ředitelka dostává peníze na děti, když nenaplní kapacitu, bude mít peněz míŃ, takže je logické, že během zápisu naplní kapacitu 100% (pokud to jde). Když pak přijde někdo nový, jako teď vy, co myslíš, že by mohla udělat? Říct už přijatému dítěti, že ho vzít nemůže, protože se někdo přistěhoval? Nebo vzít dítě nad rámec kapacity? Jsou jasně daná kritéria pro zápis, a ta jsou stejná pro všechny.
Já letos u zápisu byla (dcera bude mít 3 roky v únoru, rodičák mám tříletý), dceru mi nevzali a řešit to budu pravděpodobně tak, že než mi ji do školky vezmou, budu doma zadarmo. Ale počítám s tím už nějakou dobu a snažím se podle toho šetřit.
V tvém případě, pokud zůstat doma fakt nemůžeš, vidím dvě možnosti - pracovat po nocích, kdy dítě může hlídat tatínek, nebo sama hlídat cizí dítě a tím si něco přivydělat.
Příspěvek upraven 14.07.12 v 12:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nejsou naučené odpovědi, ale jelikož zápisy už byly, školky přijaly určitý počet dětí. Více dětí prostě nemůžou přijmout. Takže leda obvolávat školky ještě v srpnu a září, pokud jim nějaké dítko nenastoupilo nebo to řešit soukromou školkou či miniškoličkou, hlídáním nějaké maminky na mateřské.
A školky nejsou hlídací centra, kde se musí přednostně brát děti pracujících rodičů. A v dnešní době, kdy je opravdu hodně dětí, se berou přednostně starší děti.
- Citovat
- Upravit
Je to v prdel. i, jak nejsem sprostá, na tohle prostě není jiný výraz, ani nevím, jak ti poradit, rada totiž není. Jak to děláš doteď? Stejně to nejde ještě rok? Jinak se fakt často stává, že se v průběhu roku to místo uvolní, ale úplně chápu, že ta nejistota je šílená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom podobně, ačkoliv já dala přihlášek do školek několik. A také ačkoliv syna mi do školky vzali, protože je předškolák a ono koneckonců je to třetí rok, co se snažím ho tam dostat, tak dceru nevzali do žádné. V jedné je dokonce až 93. pod čarou, takže neexistuje žádná možnost, že se během roku umístí.
Byla jsem na odboru školství pro naši městskou část. Ale jen se mi „vysmáli“, že si mám zaplatit soukromou školku nebo jesle- taktéž kapacita přeplněna. Na soukromou za 8tisíc na dva dny v týdnu fakt nemám, potřebuji těch dní hlavně i více. A to je tu nejlevnější za těch 8. Nakonec jsem vyjednala v jeslích hlídací službu placenou na hodinu. I tak budu do práce chodit proto, abych mohla zaplatit dceři hlídání. Pořád je to lepší, než přijít o práci.
Měla jsem celkem kliku, že to takhle šlo. i když každý ten den nemám jistotu, že bude volno na to hlídání:(. Co kontaktovat jinou maminku, která by hlídala třeba více dětí a tys jí dávala, kolik můžeš a jí by to nakonec z těch více zdrojů vystačilo na živobytí? To je dle mě jediná možnost, jak tohle vyřešit s více maminkama najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac píše:
@nymphy
V tvém případě, pokud zůstat doma fakt nemůžeš, vidím dvě možnosti - pracovat po nocích, kdy dítě může hlídat tatínek, nebo sama hlídat cizí dítě a tím si něco přivydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Jenže třeba u nás je součástí kritérií to, že pokud se v průběhu roku uvolní místo, berou se nepřijaté děti v pořadí podle toho, jak se „umístily“ u zápisu. Takže třeba tady by šanci měla jedině v případě, že by se dostaly všechny děti, které se hlásily, a pak ještě zbylo místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušet na začátku září, soukromá školka. Kdo ti hlídá dítě teď když už do práce chodíš?
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 píše:
Tohle je dobrá rada, vzhledem k tomu, že tatínek občas pošle alimenty nepředpokládám, že žijí spolu a že by chtěl po nocích hlídat dítě
Příspěvek jsem psala ještě předtím, než tu o alimentech (nebo o tom, že zakladatelka je samoživitelka) něco padlo. V názvu diskuze je školka a pracující rodiče (množné číslo), takže mě nenapadlo, že tatínek s nimi nebydlí. Nechápu tvoji ironii, já fakt chtěla jen poradit, jak to dělají moje známé, které musejí do práce a nemají školku ani jiné hlídání (nebo o čem uvažuju já, až budu v té situaci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle případě bych prostě hledala dítko na to hlídání nebo já dala hlídat nějaké mamince s dítětem třeba co je ještě na MD, ačkoliv je třeba mít třeba dvě v záloze, když jedné z nich například onemocní dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na sve ma kazdy svuj nazor ![]()
Jde o to ze jsem si ji bravala s sebou ale to uz to nejde. A tatinek bydli na druhe strane republiky. nesverim mu ji do vyhradni pece jen kvuli roku, kdy proste penize potrebujeme a stat se rozhodl ze v prubehu rodicaku misto 7800 nam da jen 3800,pokud mate rady jak s timhle zijete sup sem
Ja teda tim nezaplatim ani najem…
Hlidat cizí deti? Nevim nez by se nasla maminka co by potrebovala pohlidat a taky by to nebyl terno co nam vytrhne trn z paty.
Proc driv to nebyl problem a ted je?
Navic mi jde jen o 5 dni co 14 dni, fakt sileny. Sourkome skolky maji sileny ceny
Ale asi jim ted dobre slapou ![]()
Nevim porodnost pry klesa, ale deti neni kam dam
Muj nazor na tohle je ze v tom u nas mame poradnej bordel
a uz se tomu fakt jen smeji, protoze kdyz vy neco nekomu dluzite (statu) jsou schopni vas za to zavrit, ale kdyz poctive platite danne a vse mozne a pak o neco pozadate nejsou schoponi neco udelat, max v ramci uspor zavrit dalsi skoluk, sebrat matkam penize, vsak dite v roce nepotrebuje 7800,porodny, vsak ony si ty kocarky a vybavu dalsich,,10´´ let uschovaji pro dalsi dite tak na co porodny. A jeste at toho neni malo at si pekne zaplati pobyt v porodnici
(nevim jestli porad je aktualni za mne bylo
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvam se opravdu jsem psala, pracujici rodice. Mela jsem namysli i vas
co jste komplet ![]()
Jak jiz rikam do ted jsem si ji bravala do prace, ale samy musite uznat ze aby bylo dite 8 hodin zavrene v kancelari je hruza. A ted uz to ani nejde. Najit maminku, no nevim moc si dovolit nemuzu tak jestli by nejaka vzala za dalsi dite doma nejakou almuznu nevim
Aby to nebylo na ukor male, zase mam strach ji jen tak nejake mamine sverit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit