Školka a věci do ní

1598
18.8.20 14:39

Školka a věci do ní

Tak se pomaličku blíží září a s ním i nástup děti do školek nebo škol. Tak mě napadá. Do čeho dáváte dětem náhradní oblečení? Máte ho v tašce sáčku nějakém pytlíku? Kolik a čeho? Pak pro holky sponky hřeben nebo gumičky? Taky v čem to mate? A poslední věc podepisujte úplně všechno a čím - centrofixem? Moc děkuji. Hold už mam doma pubertaky tak jsem zapoměla jak to bylo ve školce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
18.8.20 14:46

Mám malou dětskou tašku, v ní 2× legíny, ponožky, trička a spodní prádlo. U nás češou učitelky, tak jim na začátku roku koupím velký balení gumiček s tím, že ho můžou dávat všem dětem. Oblečení nepodepisuju, neřeším pokud občas něco zmizí, za čas se to objeví ve ztrátech a nálezech…

• Citovat
  • Upravit
37131
18.8.20 14:46

Podepisuji jenom boty, bundy (proste drazsi kousky co by me stvaly), kazdy kousek obleceni podepsany nema. U nas maj tasky v satne vsichni stejne, jen se do nich ty veci prinesou a tasky se ze skolky neodnasi. Nechavam mu tam komplet sadu obleceni, kdyby byla nehoda, takze ponozky, trenky, tričko, teplaky. Sponky nevedeme, ale vim, ze na to ucitelky nadavaji, protoze to holcicky poztraci, pak tam maj celou krabici sponek, ke kterym se nikdo nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
18.8.20 14:51

U nás ve školce mají kapsáře, plus každý svuj hrebinek a ručník. Dávám náhradní trenky, ponožky, tepláky, tričko. Na boty, backorky, bundy a pláštěnky dávám samolepky s obrázkem a jménem, vše ostatní neznacim a nechávám osudu. Ještě u nás chtějí vlastní hrnky a zásobu kapesníky, vlhceny toaletak a ubrousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.8.20 14:57

Ve školce je skříňka tam naskladam náhradní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
18.8.20 14:59

@-Sára instrukce dostanete ve školce. U nás chtějí nějaký hygienický potřeby.

Dcera má skříňku, kdyby ne, zvolila bych kapsář.
Dávám jedny bačkory, jeden kompletní set, tj triko, kalhoty, mikinu, ponožky, spodní prádlo. Dál pláštěnku, holinky, kartáč, čelenku, sponky, balzám na rty. Pyžamo, plyšák, hrnek, kapesníky. Tenisky na tělocvik. Vypadá to že se tam bude stěhovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
18.8.20 15:07

Ona to má asi každá školka jinak. U nás kapsář na ramínku s náhradním oblečením, převlečení na zahradu, pastu a kartáček na zuby. Na začátku roku krabici s kapesníkama a jednou chtěli balík kancelářských papírů. Podepisuju jen dražší věci, jinak nic. Hřeben má každý svůj erární, ručník v umývárně taky. Jen na začátku roku hezky cálujeme dalších 1200 na divadýlka a zbytečný hovadiny, co dostanou na Vánoce a tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.20 15:43

@-Sára Nepodepisovala jsem nic, snad jen ze zacatku holiny a backory, nahradni veci maji v policce ve skrince, hrebeny maji erarni a gumicky ani sponky jsem nahradni nedavala(dite pritahlo domu casto nejake cizi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.8.20 15:58

U nás ve školce má každé dítě svoje poličky, vesaky a tasku, takže věci mají tam. Mají tam tak nějak od každého kus. Slipy, ponožky, tepláky, kraťasy a tričko. Když syn míval období, kdy nedobehl na záchod, dávala jsem slipy dvoje. Druhý syn zas míval po každém jídle špinavé tričko, takže ten tam měl víc triček. S gumickama neporadím, to mě čeká až za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.8.20 15:59

Kapsar nebo taška s náhradním oblečením. Pláštěnka, nekdy tam nechavam i holinky. Přezuvky, ne crocsy.
Gumičky a sponky nevedeme.
Deti si obleceni poznaly, da se udělat iniciala do rubu propiskou. Podepsat bačkory i boty. Ty iniciály jsou tam spis pro učitelky, ze začátku to nepoznají a pak uz jo.

U nas maji skolkovy ručník a hřeben.

Obleceni jednoduché pohodle, aby se dite zvládli obleknout samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.8.20 16:04

Kupovala jsem detem takove ty pytliky (ted to maji vsude). Skolaci to pouzivaji na telocvik.
Tak to jsem jim i do skolky porizovala.
Sestra si nechala usit vak. Neco podobneho, jak jsou ty vaky na pyzama. A to maji jeji deti v satne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
18.8.20 16:30

V každé školce to vypadá jinak, takže bych první den obhlídla terén a zařídila se podle toho.
U nás třeba mají děti jen malý dvojháček a nad tím poličku asi 20×20cm, takže když maminka donesla velký kapsář na ramínku, zasahovala tím dost výrazně do prostoru dvou okolních dětí a bylo to spíš k naštvání. Děti mají menší látkovou tašku, kde mají pláštěnku a náhradní oblečení a dcera navíc malou kosmetickou taštičku s hřebenem a gumičkama, a na tu poličku nahoru si dávají věci na převlečení na ven. V zimě to věčně padá, protože se tam věci dětí prostě nevejdou :?
Podepisovala jsem hlavně boty, bačkory, bundy a pyžamka, a v zimě rukavice. Pyžamka kupovaná v Lidlu nebo Tchibu, u kterých hrozilo, že je bude mít vícero dětí, jsem ještě dokreslovala fixami na textil (udělala jsem tam dceři třeba na rukáv navíc velké srdíčko nebo jsem postavičce něco dokreslila, aby to poznala na první pohled). Na věci na ven, u kterých hrozilo to samé (třeba softshellky od jedné paní, které tady má spousta dětí) jsem nažehlovala reflexní obrázky, zase aby to bylo rozeznatelné hned i pro to dítě.
Ještě jsem se inspirovala jednou paní, která kreslila dětem na bačkůrky smajlíka tak, aby levá půlka byla na levé bačkůrce a pravá na pravé - děti tak hned poznaly, jestli si nedaly bačkory obráceně.
Povinně se dával ještě balík toaleťáku a kapesníků, já k tomu přidávala vlhčené ubrousky, protože si umím představit, že je pro učitelky mnohem jednodušší např. otřít počmáraný stůl tím ubrouskem, než chodit do koupelny máčet si hadr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
18.8.20 17:09

Dcera ma v satne na svem hacku vak, v nem rezervni kalhotky, ponozky, triko, leginy. Na ven ma v policce podle sezony kratasy/teplaky/oteplovaky atd. Nekdy ma ve skolce i boty na ven. Hreben maji deti v koupelne kazdy svuj, nahradni sponky nedavam. Vlastne uz vubec sponky nedavam, jen to ztracela. Culik si dela sama, i si ho behem dne precesava, takze budu muset dat nahradni gumicky, protoze stopro neco poztraci, jak si do toho hrabe. To je asi vse. Jeste vlastne miva ve skolce starou bundu na ven, v kapsach podle pocasi rukavice, v rukavu cepici. Do skolky prichazi v hodobozovy bunde a cepici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
18.8.20 17:40
@-Sára píše:
Tak se pomaličku blíží září a s ním i nástup děti do školek nebo škol. Tak mě napadá. Do čeho dáváte dětem náhradní oblečení? Máte ho v tašce sáčku nějakém pytlíku? Kolik a čeho? Pak pro holky sponky hřeben nebo gumičky? Taky v čem to mate? A poslední věc podepisujte úplně všechno a čím - centrofixem? Moc děkuji. Hold už mam doma pubertaky tak jsem zapoměla jak to bylo ve školce :mrgreen:

Ve školce měli poličku, takový “boxik”, kde měly všechny věci, i na převlečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12995
18.8.20 17:52

Kazda skolka to bude mit jinak - u nas je v satne lavice s polickou, ale je tam malo mista, takze stabilne tam nechavam jen holinky. Kazdy den si nosi do skolky batuzek (dojizdime do vedlejsi vsi autem), ma tam komplet nahradni obleceni + softshell na zahradu, rukavice, plastenku, podle pocasi. Dost veci ma sitych doma, takze nepodepisuju. Na bundy a pod mam samolepky - takova zbytecna blbost, stacil by fix, ale me se to libilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin