Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všechny moc zdravím.
Je tu někdo, kdo se vrátil po 10letech do školy(dálkově)? Já jsem ze školy 11let a protože jsem byla hodně hloupá a neudělala jsem si ani výučný list, tak mě strašně láká udělat si školu s maturitou a konečně si něco dokázat. A hlavně všichni víme, jaká je náročná doba. Že by bylo super mít nějaký papír. Moc se bojím toho, že to po těch letech nebudu zvládat. Hodně věcí jsem zapomněla. Nejvíc bych se bála angličtiny
Je tu někdo taky takoví? Kdo se bál a dal to?
Ja si po 5 letech od promoce chtela udelat druhou VS. Zacala jsem pracovat v oboru, kde jsem potrebovala jiny typ vzdelani. Puvodni VS mi byla k nicemu. Nedala jsem to. Pohorela jsem na matematice. Proste integraly matice a derivace jsou mimo me chapani. Anglictina v pohode. Nejakou dobu jsem bydlela v UK. Chybela mi ta spravna motivace. Taky jsem pracovala na plny uvazek + brigada a uz jsem nestihala se ucit. Radsi to nikde moc nerikam.
Uz bych to asi nedala, angličtina by byl nejmenší problem, osobně bych nedala hlavně matiku, tu sem zapomněla i vetsinu ze zakladky ![]()
A dodělat si alespoň ten výuční list by tě nelákalo, to je taky papír? Popřípadě se dá pak udělat nástavba, a už bys trochu věděla, co a jak a jestli to půjde
Maturitní angličtinou projdou v podstatě i analfabeti, matika bývá horší.
Zkus to!!! Když to nepůjde, můžeš být aspoň klidná, žes to zkusila. Jinak se budeš celý život užírat coby kdyby… hodně štěstí!
p. s. vš (jednu z nejtěžších) jsem začala studovat 6 let po maturitě. A dala jsem to. Motivace byla silná ![]()
Já šla dálkově na VŠ, ten první semestr jsem měla obrovský problém se do toho dostat a skloubit to s prací, pak si to sedlo. Sranda to vážně není, ale když je motivace, tak se to dá ![]()
@Puknice Jdi do toho. Pokud máš možnost, neváhej ani vteřinu. Podívej se na studijní materiály škol, které by tě lákaly, a zvaž, jestli na to máš, tím nemyslím chytrá, hloupá, ale pilná, vytrvalá. Ještě před nástupem si doplníš znalosti, naučíš se učit, zvykneš si na nový režim.
Sama si neustále vyčítám nedodělanou VŠ. Mít ty možnosti, neváhám. Pohořela jsem se na kolektivu, jednoduše nezvládám být dlouhodobě členem nějaké skupiny, tak stále uvažuji nad dálkovým studiem, ale musela bych změnit práci, abych unesla finanční náklady, a to s nejistým výsledkem.
Bojím se, že bych nezvládla práci na bakalářce. A to si fandím.
Je tady někdo, kdo by mi napsal, že se taky bál, ale dal to a stálo to za to?
Mam 7 let od dodepani Bc. a ted si dodelavam Ing. 2. semestry mam uz za sebou. Musis vazne chtit a das to.
Zkus to
Když máš motivaci, je škoda toho nevyužít a když to nevyjde, tak to nevyjde
Ahoj holky. Všechny Vás zdravím
. Tak jsem dneska poslala přihlášku na střední zdravotnickou školu, obor sociální činnost, tak mi držte palce
. Myslím si, že to půjde. Začátky budou těžký, ale věřím, že se do toho dostanu. I kdybych měla mít samé čtyřky
, hlavně projít
Ale budu se samozřejmě snažit a mít co nejlepší výsledky. Už jsem dospělá, tak si myslím, že budu i zodpovědná a že to dám. Moc se tesim
a děkuji za Vaše odpovědi 👍
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.