Školka - aneb věčně nemocné dítě!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Machstep
27.1.20 09:14

Školka- aneb věčně nemocné dítě!

Ahojky, už jsem bezradná :oops: Mám 4,5 letého syna. Hodí do školky už rok a půl a za ten rok a půl tam byl jestli tak 5 měsíců? A to možná přidávám.
Dám ho do školky a do Pátka je marod. Takže- 3-4 dny školka pak s rýmou skoro měsíc doma.. co používáte na imunitu? Syna bych řekla otužuju.. A stejně prostě furt rýma… :zed: máte nějakou radu? Nebo co pomohlo Vám? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
27.1.20 09:16
@Machstep píše:
Ahojky, už jsem bezradná :oops: Mám 4,5 letého syna. Hodí do školky už rok a půl a za ten rok a půl tam byl jestli tak 5 měsíců? A to možná přidávám.
Dám ho do školky a do Pátka je marod. Takže- 3-4 dny školka pak s rýmou skoro měsíc doma.. co používáte na imunitu? Syna bych řekla otužuju.. A stejně prostě furt rýma… :zed: máte nějakou radu? Nebo co pomohlo Vám? Děkuji :srdce:

A pokud nemá horečku a kašel, je nutné nechat měsíc doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
27.1.20 09:22

Měli jsme první rok to samé. Řekla bych, že trochu pomohl Imunoglukan, ale musí se podávat dlouhodobě. Letos je to lepší, ale stejně přes Vánoce měl angínu a pokašlává a posmrkává prakticky pořád. A zcela dobrovolně přiznávám, že pokud není syn nějak výrazně chorobný, tak prostě do školky jde. Vloni jsem ho nechávala doléčit a vzápětí zas něco chytil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
27.1.20 09:23

@Russet Jasně, se soplem do školky, ať se potěší i ostatní rodiče… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 09:26
@Moucharda píše:
@Russet Jasně, se soplem do školky, ať se potěší i ostatní rodiče… :palec:

Jestli má měsíc sopl, tak bude asi něco v nepořádku. Já syna nemocného do školky nedávám, ale nikdy se mi nestalo, že bych ze třídy neslyšela chrchlání nebo jsem neviděla nudli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.1.20 09:28

@Russet Třeba k nám do školky dítě s rýmou nebo kašlem nevezmou (státní školka) nebo velmi záhy volají že je dítě nemocné ať si pro něj rodiče přijedou. Mě se to ještě nestalo protože jsem na RD s druhým dítětem, takže syna do školky dávám až když je úplně zdravý, což občas i ty tři týdny trvá (kupodivu nejhorší jsou „lehká“ nachlazení bez teplot) ale když vedu synka na 8:15 (poslední možný čas příchodu) tak kolikrát potkám rodiče, kteří si jdou vyzvednout dítě, které odvedli do školky na půl sedmou, kvůli kašli a rýmě.

@Machstep Syn chodí teprve od září a teď jsme měli rekordní docházku, týden a 4 dny a po týdnu byl bez kašle takže ráno šel do školky. Na doporučení doktorky jsem zkusila dávat preventan, už má v sobě třičtvrtě velkého balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.1.20 09:29

Se soplem pokud není teplota nebo kašel do školky dávám.
dcera třeba má každou zimu sopel - má to z přechodu tepla do zimy. Byly jsme na různých vyšetření, žádná alergie, žádné viry nic, takže chodí usoplená.

Jinak děti dostávají celý rok vit D, vit B, laktobacili a hlívu ústřičnou..
Nemocné nejsou.

• Citovat
  • Upravit
53518
27.1.20 09:30
@Berry77 píše:
Dokud budou maminky do školek vodit nafrflané děti s kašlem a rýmou s hloupým argumentem, že to není nemoc :roll: a dokud to budou učitelky trpět, tak si budou děti předávat bacily po celý rok a jedno nastydlé za den samozřejmě stihne nakazit půlku školky

Ale pokud je s ním měsíc zabedněná doma a dítě nejde aspoň na vzduch, tak žádná podpora imunity nepomůže té skleníkové kytičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 09:34

@Heivka
U nás s lehčí rýmou vezmou. Syn moc nesmrká, takže ho mám radši pod dozorem. Ale jsou prostě rodiče, co to neřeší a jakmile nemá teplotu, šup do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 09:34
@Berry77 píše:
s rýmou a kašlem není přece potřeba byt doma měsíc

Zakladatelka to píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.20 09:35

To je vážně měsíc v takovém stavu, že je třeba ho nechat doma? U nás ve školce (státní) třeba je napsáno, že vodová rýma nebo dusivý kašel při přechodu ze zimy do tepla není překážkou školkové docházky :nevim: To má totiž minimálně polovina dětí od podzimu do jara :nevim:
Jestli má vyloženě zelenou rýmu nebo je hodně zahleněný, má silný kašel, teploty a to vše měsic, pak bych asi trvala na podrobnějším vyšetření na alergologii a imunologii. Klasická školková rýma by měla být úplně pryč do 14ti dnů..
Jinak v tom ale nejsi sama, u nás pro změnu marodí letos permamentně druhák, což je větší problém. Dcera ve školce minimálně, klepy klep.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.20 09:36
@smurfka píše:
Se soplem pokud není teplota nebo kašel do školky dávám.
dcera třeba má každou zimu sopel - má to z přechodu tepla do zimy. Byly jsme na různých vyšetření, žádná alergie, žádné viry nic, takže chodí usoplená.Jinak děti dostávají celý rok vit D, vit B, laktobacili a hlívu ústřičnou..
Nemocné nejsou.

Presne tak, mam to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
27.1.20 09:38

Měla jsem to s dcerou podobně. Proti rýmě jí trochu pomohl sirup Prevapis - poradil nám to imunolog. Imunologické vyšetření i alergologii měla ok. Takže ne, opravdu nemusí být nic špatně, když má co každou chvilku rýmu. :nevim: Rodiče s usoplenýma děckama ve školce už jsem naprosto nesnášela. Dopracovali jsme to až k nealergennímu astmatu díky neustálým infekcím dýchacích cest. Když byla mimo školku, mohla lítat všude možně a byla zdravá. Tak hodně sil. Je to děs. :hug:

Příspěvek upraven 27.01.20 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 09:38
@unuděná píše:
To je vážně měsíc v takovém stavu, že je třeba ho nechat doma? U nás ve školce (státní) třeba je napsáno, že vodová rýma nebo dusivý kašel při přechodu ze zimy do tepla není překážkou školkové docházky :nevim: To má totiž minimálně polovina dětí od podzimu do jara :nevim:
Jestli má vyloženě zelenou rýmu nebo je hodně zahleněný, má silný kašel, teploty a to vše měsic, pak bych asi trvala na podrobnějším vyšetření na alergologii a imunologii. Klasická školková rýma by měla být úplně pryč do 14ti dnů..
Jinak v tom ale nejsi sama, u nás pro změnu marodí letos permamentně druhák, což je větší problém. Dcera ve školce minimálně, klepy klep.

A já doufala, že ve škole už to je s tou nemocností lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.20 09:40
@Russet píše:
A já doufala, že ve škole už to je s tou nemocností lepší.

Je, neresi se kazda rymicka a nikdo te nema za nepritele statu, kdyz ditku po prichodu do tepla tece z nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí