Školka, ze dne na den brek

Anonymní
6.11.19 10:33

Školka. Co dělat?

Ahoj. Nevím už co dělat. Mám tříletou dceru, která od září chodí do školky. Ze začátku vše v pohode, brecela, že nechce chomu, když jsem si ji vyzvedavala. Najednou zlom. Ze dne na den brek. Do školky nechce. Říká, že se bojí. Učitelky hruza. Dcera je závislá na plysakovi. Cely září a rikej to bylo v pohode. Teď najednou zákaz, aby ho dcera mela. Kazdej den pro ni chodím v 11, protože dcera brečí, tak mi učitelky volaj, ať si pro ní jdu. Chodím do práce. Takže každej den, končím driv. Chodím do práce od půl 5 do 12 abych dceru po obede vyzvedavala. No teď do práce chodím už ve 3 abych pro ni mohla jít v 11. Když jsem učitelkám řekla, že to takhle proste nejde, že to musí dcera vydržet, ať ji zabavi, řekli mi, že neexistuje. Že ať si to zařídim. Už nevím co mám delat. Vykaslat se na práci, abych byla s dcerou doma? Jsem samozivitelka, neměli by jsme co jist. Nová školka? V listopadu je všude plno. Je mi líto dcery. Je tam nešťastná. Jsem už z toho vyrizena. Omlouvám se. Sama nevím co chci slyset. Potřebovala jsem už to ze sebe dostat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35777
6.11.19 10:36

To kvůli tomu, že nemůže mít sebou hračku? Trošku divný přístup učitelek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5124
6.11.19 10:36

Chodis do prace ve 3 rano? A kdo ti ji vodi do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.11.19 10:37

Nechodila bych pro ni, at si zvyká. Je to práce těch učitelek ty děti zvládnout a zabavit. Určitě není první dítě co breci ve školce. U nás učitelky říkaly, že je celkem běžné, že děti co se že začátku do skolky těší, pak po čase začnou brečet jako dodatečně a zas je to časem přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.11.19 10:40

S takovým přístupem učitelek bych zvážila změnu školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
6.11.19 10:43

@pikola u nás taky můžou mít plyšaka jen na spaní, prý se děti víc věnovaly hračkám než programu. Jinak zakladatelko, zkus to nejdřív nekonfliktně, prostě se domluv s učitelkou a ředitelkou, zeptej se, jestli nebyl nějaký problém, vysvětli svoji situaci, zeptej se, co doporučuji, abys udělala. Vymyslete ritualy, plyšák třeba může čekat v šatně, klidně bych se přiklonila i k úplatkům. Zvládnete to, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.11.19 10:43

Nechodila bych, co s tím učitelky udělají? Od toho tam jsou. Tohle u nas neexistuje. S plyšákem to na mě učitelky tak zkusily, nezájem. Pokud prostě ho ztratí či zničí, je to moje zodpovědnost a že jiné děti s sebou plyšáka nemají též není můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 10:44

@hani28 vodí mi jí sousedka.
@pikola Nejde jen o hračku. Učitelkám vadí všechno. Že je dcera moc živá, že nechce jíst. Dokonce jsem dostala vynadano, že nepije čaj, ikdyz jsem jim několikrát řekla, že pije jen vodu. Pořad něco. Už automaticky mi rikaj, že dcera půjde cely týden domu v 11. Platím obědy na kterých není.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5416
6.11.19 10:45

Co děláš za práci? Nemohla by tam dcera po vyzvednutí být chvíli s tebou? Jako že bys pro ni došla v 11:00 a vrátila se a byla ještě třeba 2 hodiny v práci? Do doby než najdeš jinou školku, nebo si dcera nezvykne… Navíc, to k tobě sousedka kolem 3:00 chodí, nebo je dcera doma sama?

Jinak přístup školky je teda něco…

Příspěvek upraven 06.11.19 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
6.11.19 10:47

A kdy tedy v te skolce zacina plakat? To place od rana nebo az kolem te 11 hod? Zkusila bych motivacni program pro dite, kdyz vydrzis do obeda, dostanes to a to. Take nas zvykani na nove prostredi neco stalo, ale sedlo si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
6.11.19 10:48
@Anonymní píše:
@pikola Nejde jen o hračku. Učitelkám vadí všechno. Že je dcera moc živá, že nechce jíst. Dokonce jsem dostala vynadano, že nepije čaj, ikdyz jsem jim několikrát řekla, že pije jen vodu. Pořad něco. Už automaticky mi rikaj, že dcera půjde cely týden domu v 11. Platím obědy na kterých není.

Jinak toto neni tva prvni diskuze, ze? Ta skolka je divna. Takze bud nabehnu na reditelku ci zrizovatele a nebo volim hledam jinou skolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
6.11.19 10:51
@Anonymní píše:
@pikola Nejde jen o hračku. Učitelkám vadí všechno. Že je dcera moc živá, že nechce jíst. Dokonce jsem dostala vynadano, že nepije čaj, ikdyz jsem jim několikrát řekla, že pije jen vodu. Pořad něco. Už automaticky mi rikaj, že dcera půjde cely týden domu v 11. Platím obědy na kterých není.

Normalni mrchy, co si vyslaply na zenskou, ktera se neumi bránit. Zeptej se jich, kde je psáno, ze odchod ditete urcuji ucitelky. Ze platis obedy, tak jdo je teda sni. Jestli se s tebou nebudou bavit, tak napis.

Fuj, taky ksem se utkala s celou školkou. Moc dobre vedely, o co jde a jeste normalnedezinterpretovaly moje maily. Tak jsem jim rekla, ze je videt, ze dohohnout se nechteji, pravdu nezname nikdo, takze to pujdu resit na ospod. Hele, najednou prej proc jsem nic nerekla, ze prece stacilo brnknout. Bla bla :poblion: ne.er se s nima :roll:

• Citovat
  • Upravit
603
6.11.19 10:51

Asi to na tebe učitelky zkouší. Buď tvrdší. Šmankote, od toho učitelky ve školce jsou, ne? Aby dítě zabavily. A zakazovat plyšáka? To jako proč? :roll: Po těchto diskuzích si uvědomuji, že ta naše školka není až tak špatná. Možná bych si promluvila s ředitelkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
6.11.19 10:54

Mne to prijde dost divny.Jak teda pristup ucitelek a nebo fakt bude u male velky problem, ze to nezvladaji.To je trileta od tri rano do cca 8 do rana sama doma a probouzi se do prazdneho bytu? Pak se nedivim, ze emocne je v riti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
6.11.19 10:58

Tvl, zcela vazne se ptam… Pamatujeze si nektera, ze by pro nas chodili? Ja bych nediskutovala. Nechala bych ji tam. A resila to jako Kadrnozkova. U nas taky zkousi. Driv jsem delala, co ty, snazila se vyjit vstric. Ted uz ne, uz vi, ze se mnou mavat nebudou, tak se drzi zpatky a naslapuji po spickach. :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.11.19 v 11:01

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí