Školka, ze dne na den brek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
6.11.19 11:27
@PaníKadrnožková píše:
U nas byl po tom skandalu klid, ucy byly vylozene ulisne a reditelka se mi napr. na besidkach vyhybala obloukem. Vubec mi to nevadilo, na synka hnusne nebyly a na spolecenske konverzace o detech jsem mela jine lidi. :lol: pokud nejde jednoducha zmena skolky, tak bych se obrnila. Zacala vstavat normalne, rano at vypomuze hodna sousedka, ale domu se pujde normalne po spa a hotovo. Ono jeste bych si rekla, ze dite je nejiste, kdyz je nejista maminka. Deti, ktere maji jasnou predstavu o tom, ze jinak to proste nejde, se snadneji adaptují nez deti, ktere vidi, ze boj MA cenu. Jinak pardon, ale deti vydrzi fakt hodne, aniz by je to skutecne poznamenalo. Musi mit ale hodne lasky, teplo a jidlo :hug:
:mrgreen: s tebou bych si nechtela zahravat ani trochu.
  • Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
6.11.19 11:33
@lolink píše: :mrgreen: s tebou bych si nechtela zahravat ani trochu.

A vis, ze ne? Me teda spis leta s.rali na hlavu. Az bolave zkusenosti me naucily, ze kdo se domluvit nechce, s tim to proste nejde. Jeste navic se s kazdym hned vybavuju a nekteri to zamenuji za to, ze muzou byt hooodne drzi. Ale vopravdu vostra zacnu byt az napodruhe, nekdy i na potreti :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
lolink
6.11.19 11:41

@PaníKadrnožková ja byla vzdy ostra. A nekdy hodne a zbytecne. Pak jsem toho nekdy litovala. Co jsem s muzem, ktery je klidas, pozoruju, ze si nechavam s*at na hlavu a pak me to zere. Takze ted uz se ucim blbiny neresit, ale ozvat se, kdyz se mi neco nelibi. Obcas mam problem rozlisit to, na co mam pravo a na co ne. :mrgreen: Teeba ohledne skolek je to dost divny. Mi prijde, co skolka, jiny pravidla. Kamaradka mi vola, ze ji chteji vyloucit syna. Ze je zivy a ze pokud mu nenecha napsat ADHD, aby na nej dostali asistenta, vylouci ho. Presne tyhle situace mne uplne prekvapi.

• Citovat
  • Upravit
53190
6.11.19 11:47

@lolink Mě třeba včera překvapila známá, která mi vyprávěla, že jim změnili pravidla v družině a že děti smí vyzvedávat až po 15:00. My to máme podobně (do 14 nebo pak až po 15) a vůbec by mě nenapadlo to nějak řešit. Kdežto ona prý naběhla ve dvě do školy, na vrátnici se domáhala vstupu a vrátného seřvala, že nikdo krom soudu nemá právo bránit jí přístupu k vlastnímu dítěti :nevim: Mi bylo stydno i za ní tyjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
6.11.19 11:48

@lolink nemam rada nespravedlnost a kdyz vidim, ze se nekdo nekoho zastane, tak jsem šťastná. Drzim palce. Chapu ty situace, u nas ve skolce byl jeden inkludovany chlapecek a nakonec to zvladli vsichni!

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
6.11.19 11:49
@unuděná píše:
@lolink Mě třeba včera překvapila známá, která mi vyprávěla, že jim změnili pravidla v družině a že děti smí vyzvedávat až po 15:00. My to máme podobně (do 14 nebo pak až po 15) a vůbec by mě nenapadlo to nějak řešit. Kdežto ona prý naběhla ve dvě do školy, na vrátnici se domáhala vstupu a vrátného seřvala, že nikdo krom soudu nemá právo bránit jí přístupu k vlastnímu dítěti :nevim: Mi bylo stydno i za ní tyjo.

Pokud to pravidlo ma logiku (ve skolce se napr. spi), tak nechapu, kdyz je nekdo rozcapeny. Ale cochcarny nepodporovat :cert:

• Citovat
  • Upravit
891
6.11.19 11:54

Já bych se na to vykašlala, co ti říkají učitelky… Prostě bych ji tam normálně přivedla třeba na sedmou osmou, prostě podle toho, jak to vyhovuje TOBĚ a nesr*la se s tím. Žádný vyzvedávání v 11 podle učitelek. To je na tobě, kdy ji vyzvedneš, ne na nich. Jako chodit do práce na třetí, abys ji mohla vyzvednout v 11, to je na odstřel. Vůbec bych se s nima nebavila. A dcera si zvykne. Navíc si myslím, že bude víc v pohodě, když ji tam odvede maminka a ne někdo cizí, byť sousedku určitě zná.
A taky bych zvažovala změnu školky a nebo prostě nastavila pravidla jim, a ne se takhle podřizovat. Od toho tam jsou. Hlavně, že stávkujou… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.19 11:54

@PaníKadrnožková Prý společný program, který příchod rodičů narušuje, ale ona si myslela, že beztak nic nedělaj :roll: Nevím, dle mě zbytečné prudění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
6.11.19 11:56

@unuděná :mrgreen: nektere to prehaneji, to je zase druha strana veci. U nas to maji asi individualni nebo nevim. Jedna nemusi dite omlouvat, ja jo. Jedna muze dite vyzvednout kdykoliv, druha ne. Ja muzu vstoupit do tridy, jina ne. :mrgreen: Co mne na nasi skolce stve nejvic, tak to je pomlouvani ostatnich pred dalsimi rodici. Ja vzdy rikala hm a sla, ale kdyz mi pomlouvaji kamaradku, tak to mi zvedne mandle. Jako jsou rodice kr*teni, tak uci kravky taky. Nektere a nekteri samozrejme. Mi prijde, ze se to nejak otocilo. Ze ony maji pocit, ze tu jsou nas a hlidaji nam deti. A ze muzem byt jeste radi. Ze jim neulehcuji zacatek socializace a pokud je dite trochu narocnejsi, nehodi se, vyloucit nebo chodit po obede…

• Citovat
  • Upravit
4523
6.11.19 11:59

Já bych stručně a jasně řekla učitelkami, že to, kdy jde dítě domu, urcuju já, ne ony. To, že tam brečí je normální a ony se mají snažit, aby se to zlepšilo, je to jejich práce. Ty máš taky svoji práci a nemůžeš si pro dceru chodit pokaždé, když ti dítě ve školce zabreci. Učitelky moc dobře ví, že si s tebou můžou dělat, co chtějí, tak to prostě dělají. Stejně tak dcera ví že když bude brečet, maminka přijde, tak prostě brečí. To takhle nejde. Stopni to, dveří rekni, ze prostě musí tam být do oběda, ty ses v práci. Ucitelkam rekni to stejně. A když budku volat, tak pardon, nemůžu. Pokud dcera není nemocná nebo nemá úraz, není důvod si pro ni chodit dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
6.11.19 12:02
@PaníKadrnožková píše:
@lolink nemam rada nespravedlnost a kdyz vidim, ze se nekdo nekoho zastane, tak jsem šťastná. Drzim palce. Chapu ty situace, u nas ve skolce byl jeden inkludovany chlapecek a nakonec to zvladli vsichni!

Kluka nikdo ani nevidel. Sehnala papir, ony si pekne sehnali asistenta, ktery se venuje vsem a ne pouze jemu a jsou spokojeni. Slo o dalsi pracovni silu, nikoli o diagnozu. :cert:

• Citovat
  • Upravit
2156
6.11.19 12:03

Neexistuje a dupni si.tez jsem mela stejny problem a skoncilo to u reditelky. nesmis se nechat.oni nemaji co poroucet, do kdy bude dcera ve skolce. kamaradka byla na matersky a prvniho musela vyzvedat do obeda a byl predskolak.des hruza lemry liny ucitelsky. nezbyva nez si dupnout a daji pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
6.11.19 12:20
@unuděná píše:
@lolink Mě třeba včera překvapila známá, která mi vyprávěla, že jim změnili pravidla v družině a že děti smí vyzvedávat až po 15:00. My to máme podobně (do 14 nebo pak až po 15) a vůbec by mě nenapadlo to nějak řešit. Kdežto ona prý naběhla ve dvě do školy, na vrátnici se domáhala vstupu a vrátného seřvala, že nikdo krom soudu nemá právo bránit jí přístupu k vlastnímu dítěti :nevim: Mi bylo stydno i za ní tyjo.

U nás je to v družině taky tak. Vyzvedávat můžeme do 13:00 a pak od 15:00. Děti mezitím chodí ven, mají různé kroužky a aktivity v rámci družiny. Připadá mi to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
6.11.19 13:27

Nemáš možnost změny školy? Toto je naprosto neprofesionální přístup. Proč ji nedovolí plyšáka, jaký je důvod? Vždyť tím, že pro ni běháš v 11 ji právě ještě dodáváš na tom zmatku…S učitelkama bych nediskutovala - dala ji do doby, kdy ty potřebuješ a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
6.11.19 13:30
@unuděná píše:

Tak to je síla.
My máme takto stanovený pravidla jak ve školce tak ve škole/družině.
Ve školce 12-12:30, pak až 14:00 - zavíračka. Družina nelze 13-14 hod. Nikdy by mě nenapadlo to nějak narušovat. Na domluvě lze ve výjimečných případech udělat výjimku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí