Školka jednotřídka

3204
2.9.23 07:57

Školka jednotridka

Zdravím, prosím o informaci, jestli ji někdo 100% zná, zda je možné, aby paní učitelka zůstala v budově jednotridni malé školky sama poslední hodinu dne. Od 15 do 16h z bezpečnostního hlediska myslím. Děkuji za případné odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.9.23 08:06

Dobrý den, je to zcela běžné. Učila jsem na malotridce a první hodinu až dvě jsem bývala sama v budově celý školní rok. Stejně tak odpoledne tam bývaly samy s dětmi kolegyně, které měly družinu nebo kroužek.

Dobrý pocit jsem z toho ale neměla a jsem ráda, že už jsem jinde a tohle se mě netýká.

• Citovat
  • Upravit
1065
2.9.23 08:06

Ano, lze to. Navíc může být přítomen někde v areálu pomocný personál (udržbář, uklízečka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
2.9.23 08:09

U nás na vesnici běžné.. dopoledne jsou dvě, jedná odchází v 13 h domů q pak do 16 h je jedna učitelka sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.9.23 08:11

@Tojsemja3 právě, jde mi o to, já pracuji ve školce, dělám školnici a vedoucí sj, ale pracovní doba je úplně hrozná a snažím se jí upravit. Jde o to, že odvážim děti do školy a do školky, ba hodinu se vracím domu a v 9 zpět do školky abych odcházela ve 4. Chtěla bych pracovní dobu od osmi (nemusela bych jezdit domů na hodinu) do 3h. Paní ředitelka říká, že to nejde. Takovou pracovní dobu by ale nedělal nikdo z personálu té školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.9.23 08:12
@Eeelllaaa píše:
U nás na vesnici běžné.. dopoledne jsou dvě, jedná odchází v 13 h domů q pak do 16 h je jedna učitelka sama.

Je přítomná v budově úplně sama? Že tam není ani skolnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.23 08:20

To zůstává odpoledne sama i ve školce, kde je víc tříd. Po 15:30 je ve školce v provozu jen jedna sběrná třída (pro ten zbytek dětí), který zůstal. Je tam jedna učitelka. Někdy zůstává jen asistentka odpoledne. A uklízečka si dělá své, která má odpolední službu (ta je do zavíračky). Která má ranní. Tak odchází v 15h nebo před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.9.23 08:23

U nás to tak bylo. Zamykala a kódovala i školku pak.

Edit, v naší soukromé zůstává učitelka sama od spaní do 17.00 hodin. Úplně sama ;)))) Uklízečku nemají, školnici taky ne ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.9.23 08:26

@Chiquinquirá tak pokud vedení nebude chtít, tak to těžko prosadíš. Zkušenost jinde může být jiná..

• Citovat
  • Upravit
3204
2.9.23 08:31
@kocourGarfield píše:
U nás to tak bylo. Zamykala a kódovala i školku pak.Edit, v naší soukromé zůstává učitelka sama od spaní do 17.00 hodin. Úplně sama ;)))) Uklízečku nemají, školnici taky ne ;)

A jak to dělají, když nemají skolnici? To si to tam drhnou samy? Čistě z teoretického hlediska, jak si paní učitelka, která je sama na ty děti a stane se úraz, zabezpečí tak ty zbývající děti? Paní ředitelka argumentuje úrazem, nebo agresivním rodičem, že se může stát třeba, že přijde rodič pod vlivem, paní učitelka nedá dítě takovému rodiči a nastane problém, samozřejmě se to ještě nikdy nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
2.9.23 08:32

A jaký máš teda úvazek, na kolik hodin týdně? Jestli by nešel zvýšit, abys tam byla 8-16, ale měla to zaplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.9.23 08:33
@kocourGarfield píše:
@Chiquinquirá tak pokud vedení nebude chtít, tak to těžko prosadíš. Zkušenost jinde může být jiná..

Nejde o zo, že by nechtěla, ale argumentuje to bezpecakem, že při kontrole to neprojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.9.23 08:36
@zrcadlo píše:
A jaký máš teda úvazek, na kolik hodin týdně? Jestli by nešel zvýšit, abys tam byla 8-16, ale měla to zaplacené.

Mám 90% úvazku celkem. Mám úvazky dva. Úvazek se zvyšuje nebo snižuje od počtu přihlášených dětí. Paní ředitelka nemá finance na to, aby mi platila zbývající hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
2.9.23 08:42
@Chiquinquirá píše:
Mám 90% úvazku celkem. Mám úvazky dva. Úvazek se zvyšuje nebo snižuje od počtu přihlášených dětí. Paní ředitelka nemá finance na to, aby mi platila zbývající hodinu

Pak bych spíš souhlasila s ní, já bych si taky nevzala na triko mít tam jen jednu učitelku v celém objektu a k ní ani uklízečku, školních, údržbáře, prostě nikoho. Využij tu ranní hodinu na 6km procházku, uč se anglicky, mrkni na seriál, udělej si z toho čas pro sebe. Co by za takovou chvilku někteří dali :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
2.9.23 08:48
@zrcadlo píše:
Pak bych spíš souhlasila s ní, já bych si taky nevzala na triko mít tam jen jednu učitelku v celém objektu a k ní ani uklízečku, školních, údržbáře, prostě nikoho. Využij tu ranní hodinu na 6km procházku, uč se anglicky, mrkni na seriál, udělej si z toho čas pro sebe. Co by za takovou chvilku někteří dali :oops: :lol:

Jo tak nějak jsem to dělala, honem sem si chtěla pouklizet po raní snídani, zacvicila jsem si každé ráno, z toho vyplynulo akorát, že po příchodu domů z práce jsem už neměla ani chuť dělat s dcerou v 5h úkoly. Byla jsem úplně vyřízena a protivná. Roztrzeny den, celý roztahany. No nevím, kdo by to takto chtěl dělat.

Edit: co se může zdát fajn, nemusí v realitě tak vypadat. Hodina (méně než Hodina tak 45 min) na seriál není moc a i ten úklid je honem honem. Raději bych byla s dcerou dříve doma a věnovala se jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin