Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Chiquinquirá Chapes, ze neexistenci neceho nijak neprokazes, to prostě z logiky veci nejde. A reditelka neni povinna ti prokazovat, ze neco takoveho existuje. Plus tedy pokud najdes, ze existuje, tak co, budes od toho okamžiku spokojená s pracovni dobou?
@Chiquinquirá píše: Úklid na sebe? Nechci dělat uklid, mám dva úvazky. Práce mě baví. Snažím se zjistit, zda existuje nějaký zákonný předpis, že učitel nemůže v budově z bezpečnostního hlediska zůstat sám. Takové rady jsou k ničemu, co tu radite.
Tvůj zaměstnavatel má nějaký požadavek, toto může být upraveno vnitřním předpisem. Dále bys v pracovní smlouvě měla mít uvedenu pracovní dobu. To si procti a pokud to nesouhlasí s realitou, tak to res s ředitelkou…nic tu nevymyslis…
Máme malou školku jednotřídka.
Ráno se otevírá od 6 to je tam 1 učitelka plus kuchařky.
Kolem 8 hodiny přijíždí druhá učitelka a asistentka která je tam na poloviční úvazek. Takže od 8 jsou tam na maximálně 27 děti 3. Reálné je tam okolo 15 až 20 děti. Pokud není zrovna nějakej moribundus.
Když děti usnou odjíždí asistentka. Před 2. Hodinou odjizdi učitelka co je tam od 6.
Kolem 2. Taky odjíždí všechny kuchařky a pomocn personál.
Od těch 2 odpoledne do max 4 hodiny kdy se zavírá je tam jedna učitelka s detmi sama.
Faktem je že těch dětí tam už není moc… Když přijdu ve 3 je tam třeba kolem 8 děti.
@j.a.n.i1 píše:
@Chiquinquirá Chapes, ze neexistenci neceho nijak neprokazes, to prostě z logiky veci nejde. A reditelka neni povinna ti prokazovat, ze neco takoveho existuje. Plus tedy pokud najdes, ze existuje, tak co, budes od toho okamžiku spokojená s pracovni dobou?
Tož to ti Jani může být jedno jak s touto informací naložím. Potřebovala jsem tu informaci pouze znát nic víc.
@Anais Brno to ještě ano, ale ona by mi vyhověla, jen si není jistá z toho bezpečnostního hlediska. Tak to zjišťuji zde
Ale musíte chápat, že ty rádoby rady co zde jsou, jsou úplně mimo a pro blbecky. Vše co tu zaznělo vím, ale to podstatné jsem se nedozvěděla, bohužel, budu se muset zeptat přímo bezpecaka, až nás v průběhu roku navštíví.
@ludmilaadamkova píše:
Máme malou školku jednotřídka.Ráno se otevírá od 6 to je tam 1 učitelka plus kuchařky.
Kolem 8 hodiny přijíždí druhá učitelka a asistentka která je tam na poloviční úvazek. Takže od 8 jsou tam na maximálně 27 děti 3. Reálné je tam okolo 15 až 20 děti. Pokud není zrovna nějakej moribundus.
Když děti usnou odjíždí asistentka. Před 2. Hodinou odjizdi učitelka co je tam od 6.
Od těch 2 odpoledne do max 4 hodiny kdy se zavírá je tam jedna učitelka s detmi sama.
Kolem 2. Taky odjíždí všechny kuchařky a pomocn personál.
Faktem je že těch dětí tam už není moc… Když přijdu ve 3 je tam třeba kolem 8 děti.
Děkuji moc za přímou zkušenost. Pokud to je možné a jste ochotná, mohla byste se zeptat paní ředitelky, zda není nebezpečné, když je jedna paní učitelka přítomna v budově kvůli bezpečnosti?
Tak tu hodinu využij ve svůj prospěch. Uč se. Studuj (cokoliv, co zužitkuješ do budoucna), ať nemusíš dělat práci, kterou děláš a můžeš si více vybírat a mít lepší pracovní časovou stopu.
@Kelsey píše:
Tak tu hodinu využij ve svůj prospěch. Uč se. Studuj (cokoliv, co zužitkuješ do budoucna), ať nemusíš dělat práci, kterou děláš a můžeš si více vybírat a mít lepší pracovní časovou stopu.
Ale já nechci měnit práci, chci tu informaci. Já nevím, někdy mi to přijde, že jsem mimozemšťan. Ptám se na něco, ale dostávám rady úplně k ničemu. Tohle dělám samozřejmě, teď, když to tak mám, za 45 minut je ale málo na aktivity, které dělám, stihnu, ale s vyplazenym jazykem. Uff..
Já chápu, že školnice a vedoucí sj může vypadat, že neumí do pěti napočítat, ale řeknu vám, že dokážu zastoupit i učitelku, kuchařku a v některých papírových věcech i ředitelku. Sedíme spolu v jedné kanceláři a doplňujeme se.
Tak prosím, nedávejte rady mimo mísu jak pro blbecky. Může se zdát, že jsem hloupá, když dělám, to co dělám za ty prachy, ale baví mě to.
No a nemůžete se třeba domluvit tak, že budeš přítomna na pracovišti 8-16, pracovat budeš 8-15 a na 15h k tobě přijde dcera a tu češtinu s ní budeš dělat v areálu školky a budete odcházet v 16h spolu? Ty by ses ráno nevracela domů zbytečně, odpoledne bys měla hodinu pro dceru a přitom by ředitelka měla přítomné dva dospělé (plus teda dítě navíc v areálu, to z hlediska BOZP taky není úplně v pořádku, ale v rámci win-win řešení bych to zvážila).
@Chiquinquirá. Ano je sama. Školnice taky odchází kolem 13 hod. nechá připravené svačinky na odpo a jde domů.. Děti tu je celkem cca 24, do odpoledne zůstává víc jak 15 děti.
@Chiquinquirá Vis, ale lidi ti neradi mimo misu, jen ty to nechces pochopit, i když ti všichni reknou, ze u nich je jen jeden, tak to na nazoru paní reditelky stejně nic nezmění, protože i ona si s touto informací naloží po svém a to tak, ze per huba informace nema zadnou vahu.
A jinak tedy, abychom si rozuměli, ja plně chápu, ze ti pracovní doba nevyhovuje, pracovat 9-16 si dokazu predstavit jako mladá bezdětná, ale to nic nemění na tom, ze i kdyby ve všech ostatních skolkach byla ucitelka sama, tak to neznamená, ze to tak udela reditelka i u vas, když ma moznost tam ty dva lidi mit.
@Chiquinquirá nevim jak s pravidly, ale ano je tam sama.
Ale tk Ti moc nepomůže, protože u vás to evidentně nechce vedení MS.
@Chiquinquirá já zase moc nechápu, jak bez pedagogického vzdělání můžeš zastat učitelku a bez odborného ředitelku.
Navíc to zřejmě ani nemáš ve smlouvě. ![]()
@Anais Brno píše:Nemám uvedenou pracovní dobu, mám jen délku pracovní doby.
Tvůj zaměstnavatel má nějaký požadavek, toto může být upraveno vnitřním předpisem. Dále bys v pracovní smlouvě měla mít uvedenu pracovní dobu. To si procti a pokud to nesouhlasí s realitou, tak to res s ředitelkou…nic tu nevymyslis…
@kocourGarfield píše:
@Chiquinquirá já zase moc nechápu, jak bez pedagogického vzdělání můžeš zastat učitelku a bez odborného ředitelku.
Navíc to zřejmě ani nemáš ve smlouvě.
Vidíš, nemám ve smlouvě dělat kuchařku nebo ji zastupovat a dělám to
to je normální, když není učitel nebo musí odejít dřív. Ve smlouvě mám, něco ve smyslu, být učitelům "po ruce " oblékam je, budím je, pomáhám při jídle, dohlédnu na ně, jezdím na výlety.
@Eeelllaaa a kdo uklidí po svačinkach? Do utre ten binec po nich? Pomyje po svačině?
@j.a.n.i1 ano, děkuji za pochopení, ale rady co dělat těch 45 minut než pojedu do práce je fakt mimo a nehledě na to, že je asi jasné že to neprosedim na gauči. To není totiž to, na co jsem se ptala, jak by se dal zaplnit 45 minutový čas.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.