Školka od 3let?

17.12.24 10:42

Školka od 3let?

Ahojky, chtěla bych se zeptat. Dcera bude mít v březnu 3roky, máme ve školce domluvené že az oslaví tak bude moc nastoupit.
A jelikož mi skončil rodičovský příspěvek tak do školky bude muset…ale čím víc se to blíží začínám mít obavy :think: Starší dceru jsem dávala az na předškolní protože jsme to finančně dobře zvládali tak jsem si mohla dovolit s ní být doma.
Chci se zeptat maminek které dávali své děti do školy od 3 let jak to děti zvládali?
Dcera umí vše co umět má, povídá až až dokáže říct úplně všechno, na WC chodí už od roka a půl sama i v noci, jist také umí..
Největší obavy mi dělá její vztekání :cert: a bojím se že ji tam nebudou umět uklidnit.
Zvládali to vaše děti dobře? Děkuji předem za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35710
17.12.24 10:45

Tak oni ji nijak extra uklidňovat nebudou nechají si ať se vzteká. Ale děti se chovají ve školce většinou jinak a tolik si nedovolí jako doma.
Dávala jsem dceru už před třetími narozeninami na dopoledne a zvládla to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
17.12.24 10:45

Dcera zacala chodit ve trech letech a dvou mesicich. Uplne bez problemu a bez place. Hodne teda udelalo, ze tam mela kamaradku. Jinak vztekaci byla a je porad, ale ani jednou ucitelka nerikala, ze by udelala scenu ve skolce.
Ve finale moje obavy byly daleko horsi nez realita :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.12.24 10:49

Dcera nastoupila v září, to oslavila přesně 3 roky. Plenky odložila ve 2,5 letech a jídlu moc nedá. Povahou je hodně vznětlivá a vzteká se.
Ve školce se jí líbí, zvykla si tam a má tam kamarády, s chováním tam není žádný problém a podle mě je to takové, že se nechává strhnout ostatními. Dokonce se i rozjedla, což mě překvapilo. Doma by určitá jídla ani nedala do pusy. Také se dost posunula v samoobsluze.
Akorát jsem těhotná, mám těsně před porodem a tak jsem jí radši na 2 měsíce stáhla ze školky. Tak jsem zvědavá, jak bude probíhat následná adaptace.
Chodila do teď na dopoledne a stávalo se, že cestou domů brečela, že chce ještě zůstat ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.24 10:50

Já dala dceru do školky ve 2,5 letech a zvládala s přehledem, narozdíl od sourozence, který šel až ve 4 a prořval snad každé ráno :lol: Neboj, to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.12.24 10:53

A máš tam nějaký prostor na adaptaci? Mně přijde úplně šílený dát čerstvě 3 l dítě do školky na 8 hodin a nazdar, máma musí do práce … Řeš jak umíš ….
Dala bych si tam minimálně měsíc na pomalou adaptaci a řešení případných problémů.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
17.12.24 10:56

Jinak v pohodě to může být a taky nemusí.
To prostě zjistíš, až tam dítě začne chodit.

Máme teď ve školce chlapečka, který tam je 9 hodin denně. Dětem už od září ubližuje, oni ho už nemají rádi, neustále se s nim něco řeší …. Ale tak ve školce být musí. :nevim: Za mě by mu bylo daleko lépe v pomalé adaptaci a nebo ještě doma s mámou.

Údajně ve 3 letech je na školku zralé 60%.
Takže já bych si tam dala prostor případně po ….

Jinak syna jsem dávala ve 2.5 do soukromé tedy. S pomalou adaptaci a individuálním přístupem úplně super.
Ale i státní ve 3 letech by byl problém, kdyby náhodou …

• Citovat
  • Upravit
17.12.24 10:59

@kocourGarfield dcera by měla chodit od 8h do 12😊
Je možnost od 8h do 16h ale to jsem nenechávala ani starší dceru co chodila na předškolní.😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
17.12.24 11:11

Dcera chodí teď od září. Tři ji byly v srpnu, popravdě jsem ji hlásila už na předchozí rok že by chodila od 2..je totiž velmi společenská a má rada děti. Plakala za celou dobu jen jednou kdoví z jakého důvodu..bylo to v den kdy měl přijít Mikuláš ale na toho se těšila tak nevím co jí ráno přelítlo přes nos…jinak vůbec neplakala. Většinou ráno říká že nechce do školky a chce zůstat doma..ale popravdě se jí spíš nechce z pelechu. Když byla nemocná tak naopak každý den říkala jestli už může do školky že by moc chtěla…první měsíc chodila jen na dopoledne cca od 8 do 12, pak už tam začala i spát…sice jsem ještě doma s mladším dítkem a vyzvedávat v tech 12 by nebyl úplně problém, ale ona byla pak celé odpoledne unavená, protivná a pak to třeba kolem 5 zalomila..to jsem ji pak zas musela budit protože by spala třeba 4h a pak v noci řádila. Takže jsme se domluvili že tam bude spát. Ono je to i lepší že bude zvyklá, protože příští rok půjde do školky i mladší a já se budu vracet do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.24 11:15

@DominikaS13 každé dítě je jiné. První nezvládal ani ve 4, druhý zvládal a to měl 2 roky a 4 dny, třetí šel měsíc pred 4.narozeninami, dřív by to fakt nešlo, hlavně kvůli sebeobsluze, ale od prvního dne bez problémů :think: všeobecné rady jsou ti houby platné. Záleží na dítěti, konkrétní školce, lidech tam atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
17.12.24 11:20

Obě děti se do školky těšily a zvládaly pěkně. A to oba museli spát po obědě. Připravovala jsem je předem, o školce jsme si povídali, na procházce viděli děti na zahradě a chtěli za nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.24 11:41
@DominikaS13 píše: Více

Dcera nastoupila teď v prosinci. Na den přesně. Do třídy vplula jak velká voda. Učitelka ji strašně chválila, domu vůbec nechtěla. Další týden začala ve školce a dětmi spát. Nemusí tam být, pořád jsem doma ale ona strašně chce. Ráno ještě není svlečená a už bouchá na dveře třídy. Zvoní na třídu… Strašně nás překvapila. Hodně jsem hrála na její soutěživost, živost a extroverci. Taky jsem se obávala,, že toho bude najednou strašně hodně (narozeníny, školka, advent, Mikuláš, vánoce…) že s tím budeme placat. Ale ona mi ukázala, že ne. Jako jo, ještě pořád se já se školkou zžívám, od vstávání po placení. Ona nemá problém. Snad ani dlouho mít nebudeme.

• Citovat
  • Upravit
317
17.12.24 11:45

Dcera od 2let chodila, kdy už nastoupí do té školky, těšila se na děti, nastoupila ve 2 a třičtvrtě a vše zvládla dobře a chodí tam ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
17.12.24 11:59

Napadlo tě třeba dávat dítě už od 2 a něco na dopoledne a ve 3 jen prodloužit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15204
17.12.24 12:01
@DominikaS13 píše: Více

Nejen, že to zvládly, ve 3 letech školku přímo potřebovaly. Obě dcery školku milovaly od prvního dne a neměly s nástupem žádný problém, mladší dcera dokonce třetí den odmítla jít po obědě domu. :lol: A to byly původně obě do dvou let nehlidatelne, maminčiny holčičky které vyly přilepené jen na me :D Kazde dite je jine a taky záleží na učitelkách, my jsme měli u obou dcer štěstí na skvělé učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin