Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny,
Mám doma 4- letého chlapečka, který doposud navštěvoval dětskou skupinku - pružnou školku, ted ho ale chceme přihlásit do státní, jelikož tato dětská skupinka je spíše pro mladší deti. Rada bych si vyměnila nějaké zkušenosti co se týče Olomouckých státních školek. Zatím máme vyhlídlou školku na Jilove, tak jestli někdo chodíte, budu ráda za zpětnou vazbu:) Obecně je pro mě hodně důležitý hlavně přístup k dětem, to jak s nimi mluví, jak řeší konflikty, jak pracuji s dětmi kteří si na novou školku zvykají. ( u nás dost problém, věřím že nejsem sama ). Taky si říkám že jedna paní učitelka na třídu 20+ děti je docela masakr, takže tomu bych se chtěla radši vyhnout, myslím si že děti potřebují mít více pozornosti/péče. Co se týče pružné školky, tam se mi hodně líbilo, že tety s dětmi hodně komunikovali, pozorovali je a používali montessori přístup a obecně dokázali dětem hodně vysvětlit, pojmenovat pocity co se týče nějakých těžkých období nebo konfliktů, mluvili klidně, měli čas individuálně řešit tyhle problémy za provozu a bojím se ze ve státních školkách tohle trochu chybí. Rada bych našla školku kde se ten přístup bere i trochu z psychologického hlediska, ať můžeme být oba s malým v klidu když pracuji. Sama jsem si odnesla ze školky pár traumat asi proto ta obezřetnost
Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti.
Děkuji ![]()
Ahoj, ex měl na Jílovce dcerku. Zvlčela tam absolutně mimořádně, naučila se hromadu sprostých slov a zvláštní hry, ale chodila tam ráda.
Paní učitelky byly vždy příjemné, když jsem ji vyzvedávala, ale jak moc se dětem zvládají jednotlivě věnovat, to nevím. Kolikrát ji propustily se soplem pomalu až za ušima nebo úplně politým/zasviněným tričkem od oběda, aniž by si toho podle mě vůbec všimly, ale netuším, jak moc tohle je či není běžné. ![]()
No čtyřletý už by měl být trošku „zocelený“, za dva roky půjde do školy, a tam se s ním nikdo crcat nebude. Pro tyhle obletované děti a protektivní maminky musí být nástup do školy katastrofa.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.