Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dát ho tam v říjnu?
. U nás o měsíc dřív před narozeninami nebyl problém
Hledat jinou školku, někde, kde by ho vzali třeba v tom říjnu, nebo takovou, kde zkrátka nemají jasně danou čáru věku 3 let do 1.9. a vzali by ho i ten týden dřív.
A případně ještě předtím prostudovat kritéria přijímání do této školky, zda to tam skutečně mají takto striktně zakotvené. U nás jak ve státní školce tam, kde bydlíme, tak ve školce od mého zaměstnavatele, kam chodí dcera, je to tak, že věk je kritérium, podle kterého se ti zájemci seřadí a berou se od nejstaršího až po naplnění tříd. (pokud zvládají např. základní komunikaci, sebeobsluhu, wc atd.)
A nevemou ho ani od toho 11.9.? Nase skolka to mela tak, ze prijala, ale.dite nastoupilo az v den narozenin (za me totalne zbytecny vopruz hlavne kvuli par dnum ale tak meli kriteria). Jestli to teda neni tak, ze na vas uz proste nevyslo misto, protoze maji dost starsich…
@Anonymní píše: Více
vy už jste měli zápis? Myslela jsem, že jsou zápisy až od března. Pokud tahle školka nechce, tak hledej jinou, kde bude místo.
A kde bydlis? U nas je se skolkami velky problem, ale i tak tady dve skupinky dobirali 2 leté dokonce v pololetí
rozhodne jdi k zapisu, pak by ti nove mela nejake misto hledat obec, nebo bys mela dostat prispevek na neco soukromeho ![]()
Me dceru v maso skolce nevzali ani kdyz jo byly 4. Vozilamjsě ji do sousední vesnice. A před tim od 2 let do detske skupinky. Proste musíš hledat. S oblékanýma sebeobsluhou to vubec nesouvisí. Školka má kritéria a podle toho přijímá.
Byla jsem na tom podobně. Dcera narozená 3.9
3 školky v okolí našeho bydliště ji nevzali. Limit 3 roky do 31.8. takže jsem s ní zůstala doma. Pracovala na částečný úvazek, pouze home office. Bylo to náročné, většinou jsem pracovala když spala odpoledne, nebo po večerech. Když bylo nejhůře prostě tablet a pracovala jsem. Nástup do první třídy je stejný problém. Nastupuje kdyz už ji bude 7 let. Přestěhovali jsme se do, zahraničí, kde tyto věci moc neřeší. Teď už chodí do druhé třídy, což odpovídá první třídě v ČR. Držím palce ať najdete školku, pokud ne tak soukromá.
Musíš hledat v okolí. Určitě bych šla na zápis a přihlášku podala.
Jinak soukromá školka, DS.
@Superdio Pracovala jsem takhle 2 roky a znova bych do toho nešla. Navíc nám tedy dítě po obědě nespalo od 2 let a odmítala jsem se servat na nevyspání, protože pokud dítě spalo 8/9 hodin a já měla z toho 5 hodin pravidelně pracovat bylo šílený.
Ale ono taky záleží jestli zkrácený úvazek jsou 3 hodiny nebo 6.
Jinak teda obecne - co jineho nez bud hledat jinou skolku/detskou skupinu, nebo s nim nekdo bude muset zistat doma
My nemame spadovou skolku, hlasili jsme dite na vsechny v relativne blizkem okoli, asi na 6
Nejdriv ho vzala jedna vzdalenejsi, pak na odvolani druha blizsi.
…aneb jak ještě více „zjednodušit“ návrat matek po RD do pracovního procesu. Jsou dítěti tři až po 1. září? Smůla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
mám kluka, 11.9 mu budou 3 roky. Do školky ho vzít nechtějí, protože mu nebudou tři rok… Co mám dělat? Vše umí…obléct se, a tak…
Díky…